Koji proizvođač radi najbolje laptope?To me zanima jer uskoro namjeravam kupit neki a ponuda je raznolika.
Koji proizvođač radi najbolje laptope?To me zanima jer uskoro namjeravam kupit neki a ponuda je raznolika.
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
eh, da... i još jedna tema za polomit koplja a nikad do zaključka... po čemu dobre laptope i za koliko kuna dobre laptope....
osobno nekako imam povjerenja u 'imena', ali to sam samo ja. naime, i končar radi laptope odnedavno... jednako kao i mnogo firmica 'nikad čuo', ali tko zna... možda ima koji dobar no nisam nikoga vidio s nečim takvim za godinu-dvije kako to izgleda tada. to je najbitnije (nisam niti mogao kad je u zadnjih godinu dana boom tih proizvođača a u početku im, naravno, nitko ne vjeruje...). tako da ćeš na svoje pitanje teško dobit odgovor.
opet.. imena jedino možda jer možeš očekivat kvalitetnije kućište i tipkovnicu, unutra je vjerojatno sve slično... tko zna gdje se to sklapa... ma šta ja znam, meni je bitno da je reza 1400x1050 jer mi je to najbolje što sam vidio na lapu (1600x1200 mi je presitna), jedino su rijetki lapovi s tom rezom... ako zna tko nek viče (bez stolnih procova unutra molim - dell i gericom)
Iskreno meni nije važna reza.Na mom monitoru od 17" sasvim je dovoljna 1024*768...
okej, al opet nisi rekao za koju lovu i kaj smatraš dobrim laptopom. i za kaj ćeš ga koristiti - kao prijenosnik ili kao zamjenu za stolni komp (ono, jel trebaš mobilni proc ili ćeš radit na struju ba ćeš bit sretniji sa stolnim jer je brži ali se više grije i troši struje).
Pa ne preskup (kao oni IBM-ovi za 20000kn).Kao prijenosnik bi mi više trebo.Dobrim laptopom smatram ove s dobrim imenomRecimo Compaq,HP,Toshiba.To mi je vodeća trojka
kazu ljudi da je Tosiba THE BEST...
Forumaš godine :)
Moja preporuka
Fuiitsu Siemens Amilio D
P4 2,4GHz
256 rama
Radeon 9000 sa 64 Mb
HDD 40 Gb
CD-RW/DVD.........cijena 13.300 kuna u Sensu
Ako si gladan pojedi nesto
to je stolni proc, ne čini ti se
čovjek je rekao da mu treba kao prijenosnik, pa je bolji izbor mobile proc.
Točno.A saznao sam da Fujitsu Siemens ne radi bogzna kakve laptope pa radije nebih riskirao.Bilo bi najbolje P4M (bilo koji,važno 1ghz+),pošto su oni skupi i Athlon XP mi je OK,kaj vi mislite?
nije stolni nego jedan laptop kojeg sam vidio i za tolko kuna razvaljuje.Imas u Vidiju 88/89 njegov test,pogledaj test i reci sta mislis o njemuPoslao: zappan
to je stolni proc, ne čini ti se
čovjek je rekao da mu treba kao prijenosnik, pa je bolji izbor mobile proc.
jednu od verzija gericom-a x5
Malo sam rezerviran prema Vidi-u jer uvijek im se podaci u njihovim tekstovima malo ne slažu sa stvarnošću...
Moja preporuka je da odeš u najbliži kompshop i malo protegliš ono što ti se sviđa jer na duge staze (ako ga misliš nosit') uvijek ti se isplati uzet' najlakšeg (a da nije 3x skuplji od konkurencije)...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
nimda, taj FS amilo ima stolni proc u sebi....
http://www.fujitsu-siemens.com/rl/pr...lo/amiloD.html
al je dobar da imam pare je bih njega kupio
Ipak bi u njemu bio bolji P4 M.Manje troši struje i manje ze zagrijava
Kakav je Acer?I kaj je pak Intel Centrino tehnologija?
Pogledajte OVDJE i recite kaj mislite o tome.Meni se čini izvrsno
![]()
Naziv proizvoda: TravelMate 800LCi
Kratki opis 15.0 TFT, Centrino 1.3, 512MB, 40GB, DVD
Dugi opis Mobile Intel® Centrino™ technology, Intel® Pentium® M 1.3GHz processor, Microsoft® Windows® XP Professional , max. 2048MB DDR 266, 1400×1050, 16.7M colours, ATI® Radeon® 9000, dedicated 64MB DDR video memory S-video TV-out, 3D sound, in-built 56k modem, interni CDRW/DVD, zvučnici, microfon, 10/100 LAN, FireWire, IrDA, 802.11b wireless, 1 x CardBus PC, 4 x USB 2.0, 1 x Port Replicator, SmartCard, LiION baterija, Opc: USB FDD externi, hrvatski set znakova na tipkovnici, jamstveni rok 12 mjeseci, težina 2,69 kg
Cijena (kn) 15.560,00
Proizvođač ACER
e, ovo je zgodno. centrino ti je shema da troši puno manje struje, trebao bi imat u sebi ugrađen WLAN i/ili BT, a s ovim što ovaj lap ima napisano da sadrži je sasvim zgodna zvjerka. jedini bed je kaj dobiješ slabiji proc, ali baterija drži oko 5 sati, barem je centrino tako zamišljen. jedino je malo cijena visoka (istina da ima stvarno sve na sebi kaj može imati) za jednog manje isfuranog i popularnog proizvođača.
EDIT: na testu je bio u mobilu broj 39 (lipanj). Cijena tamo navedena je 18938 kuna, tako da provjeri je li ovo pojeftinilo ili je cijena bez poreza na stranicama manor informatike
p.s. pogledaj si i compaq evo n800v, za manje pare je, P4M, manje RAMa i nema WLAN, ali kad i to dokupiš prođeš jeftinije (ako ti ne trebaju sva ova čuda prirode koje je acer natrpao tu).
mene zanima laptop sa stolnim procesorom... zagrijao sam se za fujitsu-siemens... kaj vi mislite o njima? zasto mislite da su losi, kaj ste culi? po meni, to ili dell...
pa ako moze neka preporuka...
vidio sam u nekim novinama acera sa centrinom za nekih 13-14000,00kn.to je okej cijena.baterija dura 5 sati,celer 1,3 , 30gb hard,256 rama,64mb grafička.solidan stroj za te novce.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
IBM X31...taj mi se cini vrlo vrlo dobar
copyright by Mjehuric
sa FS amilo nešto frendica s faksa ima već mjesec dana frku sa servisom jer je prvo bila frka s baterijom, nije se dao uključit samo na bateriju... onda to nisu popravili (dali su joj novi punjač 'jer je stari zujao' (???)), pa je vratila, pa su nešt skemijali i kao sredili (ne znam kaj su mijenjali), al od tada ona ne može u bios jer se poremetio bios pass (ona je bila postavila, a nakon flashanja nije isti)... i sad je još počeo padat u nesvijest.... rekli su joj kao da ak se joše nekaj bude dešavalo da će joj matičnu mijenjat pa je popizdila jel će joj tak cijeli komp dio po dio promijenit
tak se to mjesec dana povlači, ne znam trenutno stanje, mislim da će probat tražit novi al je bed što sad kvar više nije isti... a kupila je FS jer je kao čula da je najpouzdaniji od 'marki'..
a da ne pričam i kak je moj hp u roku mejsec dana završil na servisu... eto, toliko o pouzdanosti laptopa danas...
Moj Gericom je za sada OK. Jedino me malo ISDN kartica zeza.
Forumaš godine :)
Koliko dura baterija i kakva je tipkovnica?
Bookmarks