Evo kad vec ne mogu spavati da pomognem nekome iz Grada.
Evo odmah da krenem po tvojim pitanjima. N70 se koliko ja znam da otkljucati samo u Srbiji, sto ga cini veoma neprivlacnim mobitelom ako ga mislis kupiti u jednoj a koristiti za drugu mrezu i po tom pitanju je cista pusiona. Za 6280 kolega koji zna malo vise od mene je napisao " 6280 - može se u Beogradu-verzije 03.70 i 03.81, u VIPnetu nije zaključan na mrežu, T-Mobile*"
Dakle, ako uzimas u VIPu OK, a ako uzimas u Tmobileu isto tako vrlo vrlo neprivlacno.
Ovo sto si napisao vezano za trajanje baterije i ne odaje dojam da je velika razlika, ali N70 sam imao i na njoj mozes racunati da ce baterija trajati 1 dan. Za 6280 pretpostavljam da to ide do 2 dana, ali opet sve ovisi o tome koliko koristis mobitel. Opce je poznato da symbian (znaci N70 model) voli papati bateriju pa po tom pitanju jedan plus ide za 6280.
Jedan veliki minus za 6280 (iako ovo ne govorim iz prve ruke jer ga osobno nisam imao, a N70 jesam) je da je slider navodno uzasno lose izveden i da se nakon kratkog vremena mobitel pomalo pocinje klackat. Sad neki kazu da ih to ne smeta, ali meni bi pojelo zivce, tako da smatram da je to veliki minus. Kad smo vec kod klackanja neki su pricali da je slide od kamere na N70 bio jako labav pa im je to (pre)lako klizilo, ali meni osobno nije bio los.
Sto se kamere tice tu mislim da su razlike minorne i da su obje kamere jednako dobre/lose. Bilo sto ozbiljnije sto ces htjet slikat s njima bit ces razocaran, a za neku glupost okinut ce biti sasvim dovoljne.
Software. Symbian korisnici ce ovo docekati na noz, ali ja bi cak prednost dao 6280. Osim ako neces koristiti neki specijalizirani program koji znas da je napisan za ovu verziju symbiana on po meni i nije neka prednost. N70 je zbog toga jako spora, a programi koje prosjecan korisnik doda na N70 su zapravo vise nekakav gust i ono "da vidimo kako ce sad ovo raditi" nego potreba. Active stand by ima i Nokia 6280 i opcenito ovaj S40v3 mi se cini dobar soft koji je vec zreo i ne pati od nikakvih sitnih bugova (ima cura 5300, pa sam malo cackao).
Eto nadam se da ti ovo malo pomogne. Kad bi morao odluciti za nijansu bi ipak potegnuo prema N70, ali iskljucivo iz jednog vrlo subjektivnog razloga a taj je da volim monoblock telefone, a ne volim pretjerano slidere.
N70
+symbian
+monoblock
-symbian
-ekran
6280
+ekran
+baterija
-slider (opruga)
P.S. Ja sam iz Lapada.

Bookmarks