Dakle, dvoumim se šta od ovog dvoje uzeti. Ovo su moja trenutna razmišljanja:

n70 - symbian, klasičan dizajn, poklopac za kameru - mobitel imam dugo, ne mijenjam svaki ćas nego čekam da dotraje (sad imam v525) pa mislim da mi symbian neće dosaditi (volim te male aplikacije koje, ruku na srce, ne znače puno, ali su zabavne ), a kućište nema preklope, slide-ove i sl pa mi se čini da je time postojanije (makar se stvarno ne mogu požaliti na preklop od v525 - radi ko prvog dana).

6280 - veći displej, malo manje dimenzije, bolji video (što mi nije jako bitno) - ne vidim neke druge veće prednosti, jedino bi se pomamio za većim displejem... to me bode u oči Opet veći displej vjerojatno cucla i više baterije, makar su po specifikacijama tu negdje...

E, sad. U mob bi stavio 512 ili 1GB karticu (miniSD za 6280 ili RS-MMC mobile za n70) i koristio bi ga i kao mp3 player (SE sam proučio i odlučio se za nokiu pa walkmen serija ispada iz izbora pogotovo zato kaj su kartice skupe). Cijena kartica je također tu negdje.

1.) Zanima me koja je kartica od ove dvije brža kad se spoji na komp preko usb adaptera ili čitača kartica?

2.) Koji mobitel bolje barata karticom? Ovdje sam negdje pročitao da se 6280 jako uspori sa 1GB karticom... Kako je sa n70?

3.) Kakvo je baratanje mp3-evima na oba mobitela tj. na kojem je to bolje rješeno? (pretpostavljam da za symbian ima za skinut i nekih alternativnih mp3 playera, pa i to dolazi u obzir)

4.) Kakve slušalice dolaze uz jedan i uz drugi? koje su bolje?

5.) Koja je tipkovnica bolja? Znam da je na n70 dosta skučena, ali me zanima dali se može na to naviknut pa da se relativno normalno piše SMS? Kod 6280 mi to nespretno izgleda kad se izvuče onaj slide... (ovo ću vjerojatno i sam malo provjeriti u vip-u ovih dana ak ih imaju još izložene)

Ispričavam se na ponovnom potezanju ove priče, ali ove stvari su mi dosta bitne. Ostale rasprave sam već pročitao tako da ne treba ići nadaleko i naširoko.