Sad ce im se ekipa zalit naveliko pa ak im ne uspije svi ce prijeci na amis i jos jedan operater ode papa![]()
Koji konji...
Obavijest o uvođenju novog 15 GB paketa Internet prometa i ukidanju FlatMIN paketa Internet prometa za ADSL Traffic korisnike
Poštovani,
Željeli bismo Vas ovim putem obavijestiti kako, zbog velikih vršnih opterećenja koja su se događala prilikom korištenja FlatMIN paketa iza 22 sata što je dovodilo do nezadovoljstva svih korisnika ADSL Traffic usluge, radi ravnomjernijeg korištenja kapaciteta, 01. lipnja 2007. godine uvodimo novi paket Internet prometa zasnovan na količinskom ograničenju.
FlatMIN paket zbog velikih vlastitih Internet kapaciteta ostaje u uporabi na uslugama širokopojasnog pristupa zasnovanim na vlastitoj infrastrukturi (OptiDSL, Broadband to Home, Broadband to Office, OptiWiMAX).
Novi paket prometa 15 GB uz iznos mjesečne naknade od 57,38 Kn + PDV (70 Kn s PDV-om) korisnicima nudi mogućnost korištenja 15 GB prometa mjesečno. Nakon potrošenih 15 GB Internet prometa, daljnji promet obračunava se sukladno cjeniku osnovnog paketa Internet prometa.
Svi korisnici ADSL Traffic usluge koji koriste FlatMIN paket, u periodu do 01. lipnja 2007. godine moći će odabrati prelazak na osnovni, 15 GB ili FlatMAX paket preko korisničkih stranica na adresi https://korisnik.optinet.hr. Korisnicima koji sami ne izvrše promjenu paketa do 01. lipnja 2007. godine aktivirat će se osnovni paket.
Korisnicima ADSL Traffic usluge koji su zatražili i kojima je omogućeno korištenje FlatMIN paketa o periodu od 15. travnja do 10. svibnja 2007. godine, neće biti naplaćeno korištenje Internet prometa za mjesec svibanj.
Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.
Vaš Optima Telekom
OVO SAM IM POSLAO MAILOM:
Ljudi su se bunili na brzinu interneta iza 22h, a ne na flat preko noći!
15GB je ništa!
Seriously?
Sad ce im se ekipa zalit naveliko pa ak im ne uspije svi ce prijeci na amis i jos jedan operater ode papa![]()
Ja sam mislio taman ic sljedeci tjedan si uzet FLATmin, i bas sada useru?!![]()
za pop. na veliko...
plaćam više za hebenih 15GB
bar da su 50GB stavili![]()
Seriously?
evo dobio sam i odgovor
On 2007. svibanj 10 at 16:14, "ja" <compov@gmail.com> wrote:
>
>Ljudi su se bunili na brzinu interneta iza 22h, a ne na flat preko noći!
>
>15GB je ništa!
Poštovani,
Zbog iznimnog interesa za FlatMIN paketom može doći do opterećenja u noćnom periodu,
iako je kod P2P programa teško diferencirati propusnost veze od kvalitete P2P mreže.
Brzinu prema našim serverima možete provjeriti na http://test.optima.hr
Kod ADSL traffica, kako znate, koristimo T-HT-ovu infrastrukturu te tu dolazi do zagušenja koje proširujemo ovisno o ukupnom broju korisnika.
Kod našeg vlastitog pristupa (OptiDSL http://www.optima.hr/optidsl.aspx ) nema ograničenja ni zagušenosti.
Dostupnost OptiDSL usluge možete provjeriti na http://www.optinet.hr/optidsl/dostupnost/
ako je FlatMIN paket zamišljen kao paket u kojem je surfanje preko noći besplatno
i u kojem korisnik komotno može skinuti dodatne GB prometa (bez uračunatih 5GB u paketu) nemamo namjeru blokirati promet,
no s obzirom na specifičnosti dolazne infrastrukture u ADSL trafficu vjerojatno će povremeno ( u vrijeme najvećih peakova) u tom paketu P2P promet
biti niži po prioritetu te će se primjenjivati "best effort " metoda za tu vrstu prometa kako bismo mogli jamčiti ostalim korisnicima
(http, ftp, nntp) normalno korištenje Internet usluge.
Upravo iz tih razloga su napravljene promjene vezano za paket FlatMin.
Za sve ostale upite stojimo Vam na raspolaganju!
Seriously?
pa logican potez...koliko god mi bili nesretni zbog ovog poteza,ovo je jedino rijesenje koje ce zaustaviti toliko opterecenje igusenje brzine.
e sad... neki ce da kukaju(za takve postoji flatmax i jos razni flatovi kod drugih operatera) a svima nama,ostalima kojima je t-com skup...i dalje imamo optimu po cijeni 5 kn za gigu prometa,sto je meni sasvim ok. i sasvim dosta...
...e zato nisam prešao na optimu te sam za idući mjesec naručio flat (na iskonu sam inače)...
...uglavnom, malo im je to glup potez, ali očito potreban da se ustabilili, tj. smanjila navala na download poslije 22h...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
joooj kako ih mrzim,pa nema stvarno gluplih ljudi nego onih menadžera u optimi
ja ovoj firmi dajem max jos 5mj prije propasti,da mi to ucine u t-comu dok imam max adsl flat,ja mislim da bi bilo mrtvih istoga dana.
pa nemogu takve gluposti raditi svojim korisnicima,ja mislim da ih tako samo tjeraju od sebe
JEBESH TECHNO KAD SU KROFNE 2 KN
Ja uzeo osnovni paket...a razmišljao preći na FlatMIN..fala bogu da nisam..sada ništa od toga...ostajem na osnovnom paketu jer se ne mislim vraćati na tshum![]()
da u cilju bi im trebalo biti pojeftinjenje, "biti konkurencija" sada to više i nisu...
i nije logično! logičnije bi bilo svima koji su imali flatmin stavit flatmax jer bi ljudi skidali cijeli dan, a ne samo poslije 22h i stanje bi bilo smireno...
Zadnji uredio Inovator : 10-05-2007 u 21:51
Seriously?
logično je samo da se nešto trebalo mjenjati, o tome ja pričam, ali ne na ovaj način, ovaj mail što dobih ja čitam kao; totalno smo nesposobni, zaletili smo se s ponudom i sad se na sve načine izvlačimo, ali htjeli bi vaše pare ipak
pa dobro ali nije fer da je cijena 70kn OSTALA a korisnici su uskračeni...
After all...
točno to...
Seriously?
Ja mislim da bi bilo sad posteno da pojeftine flatmax, da bude recimo 100 kn umjesto 150. Tad bi korisnici flatmina nadodali jos to malo para i presli na flatmax.
Da, al to se najvjerojatnije neće dogoditi![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Ma neka se napuse ja podnio zahtjev prije 3 dana
Brzina za flatmax je ona koju odaberes kod t-coma. 1Mbit/s je 79 kn.
za tehnička pitanja o usluzi imamo ovu temu:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34858
Realno, koliko se god ja trudio nisam mogao skinuti vise od 15gb mjesecno preko flat min paketa. Iako je vecina mog downloada bila preko p2p i torrenata nisam ni mogao ocekivati vise...
Dakle nekih 15gb bi me moglo zadovoljiti, ali opet, nije fer sto je ista cijena...
Jedna stvar mi nikako nije jasna, kako su se bas sad odlucili ukinuti flat min uslugu kada je nedavno T-HT smanjio cijene linkova na internet... Sta nisu kuplili jos linkova, povecali propusnost vlastite mreze i zadrzali uslugu?
Meni se cini da je ovo bilo planirano unaprijed od strane Optima Telekoma cisto da privuku korisnike, ne vjerujem da su bili toliko blesavi da nisu racunali na zagusenje... Njihova racunica je bila privuci sta vise korisnika, drzati uslugu neko vrijeme te ju ukinuti i ponuditi novu u nadi da ce vecina preci s postojece na novu...
Ljudi moji ovo je frustrirajuce, meni nije dostupan ni Iskon duo, ni Metronet, ni kabelska ni nista osim T-coma, a mojoj baki niti stotinjak metara dalje je sve dostupno... A moze se rec da san u centru Splita (Bacvice).![]()
![]()
![]()
E ovako meni nije dostupna optima no imama preko t-coma paket 5 gb + brzina (neznam najmanja ,povecali su ju)
brzinu placam 70 kn + 5 giga 70 kn (otprilike mozda 10 kn vise)
podnio sam zahtjev za flet min mada nisam dostupan imam ovu opciju
brzunu nastavim placat 70 kn (t-comu) a promet uzmem od optime 15 giga 70 kn ,naravno da bi vise htio fletmin al ipak mislim da je ova solucija isplativija bolje 15 giga nego 5 od t-com-a
E sada ono sto mene zanima je ova stvar :
Korisnicima ADSL Traffic usluge koji su zatražili i kojima je omogućeno korištenje FlatMIN paketa o periodu od 15. travnja do 10. svibnja 2007. godine, neće biti naplaćeno korištenje Internet prometa za mjesec svibanj.
Znaci da ja do kraja ovoga mjeseca mogu skidat bez ogranicenja i da oni meni nece ni lipe naplatit ili ?
(danas sam dobio username i pass) a vec sam napuco 2 giga od t-coma pa mi glupo placat i jednima i drugima ako mi nije to besplatno![]()
E ovako da odgovorim na svoje pitanje dakle tko je podnio zahtjev do tog datima moze surfat ustavri ima flet (od 22 od 7) i preko dana 5 giga BESPLATNO ,bez ikakve naknade ,je mi to sve malo cudno al zvao sam 2 puta i 2 puta mi covjek to potvrdio !
da svi novi do kraja 5mj imaju flat gratis
Seriously?
Bookmarks