Istina je ovo sto si napisao, prvi je poprilicni grijac... Al nisam cuo da je uspio ikad rastopiti maticnu ili tako sta... temp mu je malo visa, al sve je to nekako u normali....
konacno skupio lovu i sad planiram kupit
Intel Pentium 4 E - 3.0GHz , 1MB, Prescott, FSB 800MHz, S.478, HT, tray
650kn,
ima jos jedan i to ovaj
Intel Pentium4 3.20GHz, Fsb 800MHz, 1MB, Socket 478
ali ovaj košta 1788kn
Pitanje je zašto je ovaj drugi toliko skuplji, a jači je za samo 200mhz? DA nije ovaj prvi neki opaki grijač?!
Do sad sam ima Celerona 400mhzFSB 2.6Gz, trebam snimati preko tv kartice u DVD oblik, i sad ima problebloma zbog procesora, pa ga mjenjam za jačeg.
Pitanje je kak ce mi se grijat ovaj 3.0, sa običnim hladnjakom i kakva je to Prescott jezgra?
Čuo sam da ti procesori znaju matičnu rastopit, a ja još nebi mjenjao svoj stari komp!?
Istina je ovo sto si napisao, prvi je poprilicni grijac... Al nisam cuo da je uspio ikad rastopiti maticnu ili tako sta... temp mu je malo visa, al sve je to nekako u normali....
Zadnji uredio _Maniac_ : 20-03-2007 u 16:14
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
evo ja imam Prescott-a već jedno 2 god i istina je da radi na većoj temp nego ostali. evo trenutna temp mu je 45°, ali još nikad nisam imao problema s njim.
zna se zagrijat i na 70°. nabaviš malo bolji cooler i na miru si.
Chuj, istina je da se P4 s Prescott jezgrom neshto vishe griju od dobrih starih Northwood-a, ali....da che ti CPU "otopiti" matichnu...ma daaaj, to su priche za djechicu. Uzmesh malo bolji cooler i....nechesh imati nikakvih problema.
Ali opet...s druge strane...pitanje je koliko su uopche dobavljivi ti pentiumi za s.478 koje si ti naveo. Naime...i ja sam ne tako davno ishao upgrade-at svojeg Celerona za kakav pristojan P4, obishao chitav grad i provjerio sve moguche webshopove i...mogu ti rechi sljedeche: to shto neki imaju s.478 pentiume na svojim cjenicima - NE znachi da su oni stvarno i....dobavljivi.
Najchescha isprika im je znala biti: jooj, pa to vam je ionako "izashlo" iz upotrebe, valjda smo ih jednostavno zaboravili maknuti sa cjenika.
Ja bih ti preporuchio da se orijentirash na raznorazne oglasnike, jer daleko je vecha shansa da chesh nachi kakav polovni P4 po pristojnoj cijeni nego...novi.
Don't get me wrong, drzhim fige da nadjesh novi CPU (i to...Pentiuma) ali samo te upozoravam (jer znam iz vlastitog iskustva) da ih je vrlo teshko nachi.
Eto, ja sam se, nakon mjesec dana potrage, morao zadovoljiti prelaskom sa obichnog Celerona na - Celeron D. I nisam happy.
P.S. razlog zashto je ovaj drugi pentium skuplji gotovo 1000 kn od prvoga - NE lezhi u objashnjenju da je ovaj drugi toliiiko jachi od prvoga. Chinjenica je da su mu nabili toliku cijenu jer je najvjerovatnije rijech o kakvoj maloj firmici koja ne ide ukorak s trzhishtem, i na kraju krajeva - ti pentiumi su sad jako rijetki a samim time i...jako trazhena roba, pa oni razmishljaju: ako vech imamo ono shto se trazhi, zashto ne debelo zaraditi na tome.
ovo zadnje sto si napasoao, ako oni tako razmisljaju, to je apsurd, radje još doložim i kupim novi procesor i maticnu, a oni samo nek imaju procesor.
Trebalo bi bit bas obratno, da snize cijenu da se cim prije rijese te starudije, tako obicno biva sa starijim artiklima, ili artiklima koje nitko ne traži!
a zaš ne uzmeš za te pare 2 core ili core 2 duo?
A KAJ SAD TI GLEDAS�
vjerovatno iz razloga kojeg i ja neću a to je da još bi onda trebalo matičnu mjenjat a nju san mjenjao nedavno a pogledaj ima ti rabljenih na pcexspert forumu
Sorry, ali ti opet bacash bisere. C2D procevi su savim druga arhitektura i sasvim druga platforma.
A za socket 478 NE postoje dual core procesori.
Da bi chovjek ishao na C2D, morao bi uzeti ne samo novi proc vech i novu MBO, nove RAM-e (DDR2) i novu grafiku (PCI-E), a to je daleeko vecha investicija (chitaj: cca 3000kn).
Ne znam kako je kod drugih ali....to su meni...veliki novci.
@alex1: Chuj, ja ti samo rekoh da taj drugi proc nije toliko jachi od prvoga da bi vrijedio toliku razliku u cijeni. Pretpostavljam da si ih pronashao preko nabave.net, zar ne? Jedan si nashao u jednoj trgovini, a drugi u drugoj. Niti ja ne znam zashto su nabili takvu cijenu ovom pentiumu od 3.2 GHz, ali...chinjenica je da taj proc NE vrijedi niti priblizhno tih novaca. A ovih cca 600 kn za P4 na 3Ghz je...vishe-manje pristojna cijena.
Ne znam shto im je bilo u glavi da stave cijenu od 1700 kn. To samo oni mogu znati. Valjda oni imaju nekakav interes u tome. A ti (bez uvrede, naravno) ne budi glup i ne daj toliku lovu za jedan "out of date" CPU.
P.S. Ja ipak vidim neku logiku u tome da se ono...shto se teshko mozhe nachi (ono shto je...rijetkost), prodaje po vishoj cijeni bash zato jer je to - raritet.
A rariteti se....skupo naplachuju, zar ne?? Pretpostavljam da i oni idu s tom logikom. Istina, ljudi koji ipak imaju prosjechno znanje o IT industriji neche dati tolike novce, ali...tko zna, uvijek mozhe naletjeti i neki...naivac![]()
Zadnji uredio Goone : 22-03-2007 u 13:58
Šta se tiče ovog procesora za 1700 kuna ja njega nebi uzimao ni da mi je krepao ovaj celeron 2.6 i da sam prisiljen kupovat novi procesor za 478 socket, radije doložim još pa kupim MBO, DDR 2 memori i dual proc i imam jaci komp!
Procesore sam našao preko nabava.net, i ako uzimam, uzimam jedino onog za 600kn, šta je pristojna cijena!
Evo konacno sam kupio procesor!
Koja je normalna temp. procesora (P4 3.0Ghz prescott jezgra)
Svira samo Winamp i everest ultimate E. 2006 pokazuje 60 stupnjeva, jel to ok? Meni se vidi nekak puno! Imam originalni hladnjak koji sam dobio sa Celeronom 2600Mhz.
Ne smijes koristit taj hladnjak... Box Hladnjak za prescotta ima ispod bakrenu ploču koja ide do sredine aluminija, dok ovaj za celerona ima samo aluminij...
60 nije dobra temperatura, oko 40 do 50 je njegova optimalna temperatura i ne preko 75...
Jel mi mozes neki dobar hladnjak preporucit,a da nije skup, ne namjeravam clockat!
http://ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=224...28429360123025
potrazi ovako nesta u oglasniku ako ti je skupo...
A cuj, garanciju imaš, on neće crknut ako u tjedan dana prijeđe radnu tempearaturu, ali nemoj ga ostaviti da tako radi godinu dvije jer mu se smanjuje radno vrijeme
da te pitam jedno banalno pitanje:
jesi li stavio termovodljivu pastu ???
i možda ti nije dobro sjeo proc tj. hladnjak
Ja sam prije par godina baš experimentirao ..
Northwood koji je imao aluminijski je bio hladniji od prescotta sa njegovim ladnjakom...
Ali nakon što sam stavio novi ladnjak iz box prescott paketa, koji je po izgledu identičan, stanje se promjenilo... razlika u temperaturi northwooda i prescotta je bila oko 4 do 5 C
Bookmarks