Izvorno postao
Goone
Chuj, istina je da se P4 s Prescott jezgrom neshto vishe griju od dobrih starih Northwood-a, ali....da che ti CPU "otopiti" matichnu...ma daaaj, to su priche za djechicu. Uzmesh malo bolji cooler i....nechesh imati nikakvih problema.
Ali opet...s druge strane...pitanje je koliko su uopche dobavljivi ti pentiumi za s.478 koje si ti naveo. Naime...i ja sam ne tako davno ishao upgrade-at svojeg Celerona za kakav pristojan P4, obishao chitav grad i provjerio sve moguche webshopove i...mogu ti rechi sljedeche: to shto neki imaju s.478 pentiume na svojim cjenicima - NE znachi da su oni stvarno i....dobavljivi.
Najchescha isprika im je znala biti: jooj, pa to vam je ionako "izashlo" iz upotrebe, valjda smo ih jednostavno zaboravili maknuti sa cjenika.
Ja bih ti preporuchio da se orijentirash na raznorazne oglasnike, jer daleko je vecha shansa da chesh nachi kakav polovni P4 po pristojnoj cijeni nego...novi.
Don't get me wrong, drzhim fige da nadjesh novi CPU (i to...Pentiuma) ali samo te upozoravam (jer znam iz vlastitog iskustva) da ih je vrlo teshko nachi.
Eto, ja sam se, nakon mjesec dana potrage, morao zadovoljiti prelaskom sa obichnog Celerona na - Celeron D. I nisam happy.
P.S. razlog zashto je ovaj drugi pentium skuplji gotovo 1000 kn od prvoga - NE lezhi u objashnjenju da je ovaj drugi toliiiko jachi od prvoga. Chinjenica je da su mu nabili toliku cijenu jer je najvjerovatnije rijech o kakvoj maloj firmici koja ne ide ukorak s trzhishtem, i na kraju krajeva - ti pentiumi su sad jako rijetki a samim time i...jako trazhena roba, pa oni razmishljaju: ako vech imamo ono shto se trazhi, zashto ne debelo zaraditi na tome.
Bookmarks