Teške prevare HT-a na području Osijeka i Slavonije!
10.10.2006. god. sam putem službe za korisnike T-com na broju 0800/9000 podnio zahtjev za uključenje usluge ADSL-a i djelatnik te službe mi je po provjeri potvrdio da mi je usluga dostupna i obavjestio me da će mi biti u kratkom roku i omogućena. Tek sam početkom 12. mjeseca i to po mojoj intervenciji dobio potrebitu dokumentaciju na potpis što sam odmah i učinio i istu priloženom omotnicom i poslao. Poslije mojih opetpvanih zahtjeva da se usluga realizira su mi djelatnici HT-a 5.1.2007. priključili terminalnu opremu i omogučili korištenje usluge ADSL-a. No to nažalost nije bio kraj mojih muka, agonija se nastavila i to još gore. Brzina interneta mi nije nikada bila veća od 24 kb/s što je stvarno premalo. Djelatnik HT-a je došao i kao promjenio mi je modem tvrtke KASDA za drugi iste kompanie sa kao novim firmware-om ali koji optićki je vidljivo oštećen. Situacija je još gora od toga trenutka i HT mi je priopćio da je to do moga računala. Inače ih imam dva i to stolno je s Nvidia nforce3 matičnom,AMD athlon 3.0 procesorom s Barton jezgrom,Nvidia mrežnom karticom i Nvidia geforce fx grafikom te naravno WD 160 GB S-ata hardom. Sve je kupljeno legalno u HG-spotu i instalirani su legalni XP-pro sp2. Ja sam čak pokušao i pismenim putem da se obratim HT-u ali odgovora nema, računalo je u HG-spotu provjereno i ispravno je. Šta da činim??? Molim pomoc i tuđa iskustva!
Bili su i to neki gospodin koji se predstavio kao Stazić. Donio je svoj laptop i spojio se ali ne preko moje lozinke i korisničkog imena već se koristio svojim imenom i svojom lozinkom i prije spajanja je zvao na tel. nekog svog kolegu kojeg je oslovljavao s Stevo i rekao mu da će upravo sada da se spaja i da on kao provjeri neke parametre u centrali. Znakovito je da je nekoliko minuta po odlasku djelatnika HT-a brzina opet pala na ispod 60 kb i manje a drugi modem koji mi je kao ugradio a za koji je rekao da je s novim firmwareom je vidljivo izgreban i oštećen izvana a vidi se i da je otvaran. Riječ je opet o routeru Kineske no-name kompanije Kasda iz nekog grada u nekoj Kineskoj zabiti kojem ime ne mogu da izgovorim a da se ne zagrcnem. Router proizvodi karakterističan zujajuči zvuk koji se u određenim momentima pojačava i smanjuje a grije se otprilike kao malo slabija pegla. Računalo su mi provjerili u HG Spotu i uvjeravaju me a dali su mi i pismeni dokaz da je s njim sve OK. Već sam ih tisuću puta zvao ali to je postala Sizifova misija. Više ne znam iskreno šta da radim i mislim da ću da se predam. To što oni nama rade a zovu sebe kompanijom koja brine o svojim korisnicima, TO JE S T R A Š N O !!!
pa što mu nisi rekao da se spoji tvojim usernameom i passwordom? pa stvarno nemaju niti malo poštovanja prema korisnicima. makar ja s T-Comom imam dobra iskustva (dečko koji je bio kod mene nikako nije mogao dobiti vezu na net,ali se stvarno potrudio,zvao nekih 5 puta u centralu i potrošio 2 sata. I nisam imao dojam da mu je to teško,stvarno ljubazan tip,svaka čast),ali ovako nešto ne bih trpio. ili mi dajte vezu koju plaćam,ili raskidam ugovor i dajem vas u novine pa da narod vidi "brigu o korisnicima".
neka ti opet dođu provjeriti vezu,ali ovaj put ih natjeraj da se spoje s tvojim podacima i bez zvanja u centralu
Jesam, to sam i učinio ali mislim da je to nažalost uzaludni posao i gubljenje moga dragocjenog vremena! Sad sam usput još i saznao da ne mogu uopće slati e-mail. Sada sam stvarno u potpunost razočaran!
Ime djelatnika HT-a sam već naveo u prethodnom tekstu a i učinio sam to što navodiš, sve sam prijavio Službi za korisnike t-coma! Situacija je kriminalna, svi uzmite i na stranici bwm.carnet.hr provjerite pravu brzinu svog ADSL-a i neugodno će te se iznenaditi! Također svim korisnicima koji imaju tu nesreću koju imam i ja da su prinuđeni da koriste ADSL router tvtke KASDA pod HT-ovim rednim brojem T-HT šifra:3410011661, neka pokušaju da ostave isti da radi u duljem download statusu i probajte da poslušate zvuk koji proizvodi i rukom probajte koliko je ugrijan!
E ovako samo da kazem da moj frend ima KASDA modem i isto je bio u kurcu..... doneo ga je meni da mu ga naredim, stavio sam novi firmware i modem radi ko po loju!!!!!!! Radi mu 24/7 jer ima server od CS-a i da modem se grije , pa?????? Nece izgorit......... a ti fino njih nazovi i reci da oces da ti dodu testirat to..........
kakva koma !!
ja sam ludio vec nakon pet dana od kako sam podnio zahtjev
i dosho frajer i sve spojio....kazda narawno
grije se ko luda...uvezli to smece za par kuna i beru lovu ....
meni je za vrijeme promo razdoblja fleta--2 mj radio komp 24/7..jedino sto mi je krepala mreza na mbo..nakon 10 dana
stavio drugu mbo i udri dalje....skinuo 350gb swega
kazda radi kod mene cca 4mj i za sada je ok....
no da je smece, je
a nista, bori se za sebe, jer drugi neche
budi upran i povisi malo ton...
usput....u danasnje doba digitalije...oni mogu puino toga u svojim centrima...cak i dati flat nekome free (ako znas prave ljude u t-u)...a isto tako mogu praviti budale od ljudi ...kao sto tebi radi
Znaci da ja trebam biti sretan i mahati repom,moje brzine su za ovo premija a ja htjeo otvarati novi topic:
evo i sa karneta...jedno od "boljih" mjerenja:
Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:
170.70kb/s
što znači da možete prenositi podatke brzinom od 21.34 kB/s s našeg poslužitelja.
takodjer na podrucju osijeka....i tako svaki dan,najvise sto mi brzina naraste je oko 850kbps,a o pucanju veze da i ne pricamo!
svakih 10-ak minuta mi pukne,pa moram iskljucivati kabal jer mi se modem zablesa,tj i ne skonta da je veza pukla....svijetli ko pravi,i ponovo ukljucivati...spajati se,ako prodje user name i pass...ako ne,opet sve iskopcati,sacekati 5 minuta da i server dodje k sebi,da i on shvati da nema veze sa mojim kompom...pa ispocetka...
ma lopovi...i zato ima ja dajem svaki mjesec 140-150kn
samo da ta optima nije toliko skrta i prokleta,i da ne trazi toliko za Wimax,otisao bi odma od ovih usranih fasista
Jučer je djelatnik HT-a bio opet kod mene i došao je majstor s laptop-om i opet me kao uvjerava da je sve OK, a i on sam je dobivao nebulozne brzine spajanja na Carnet-ovom bandwight mjeraču i majstor kaže da je sve to OK. Predstavio se kao gosp. Škaro a što se tiće kulture ja sam gospodina cijelo vrijeme oslovljavao s vi dok je on mene i to u vrlo bahatom tonu oslovljavao s ti. Po meni krajnje neodgojeno i nekulturno! Nisam bahatiju i bezobrazniju osobu ikada u kući imao. STRAŠNO!!!!! Pomalo već gubim nadu i najvjerovatnije ću se obratiti Službi za zaštitu prava potrošača. Ne vidim drugo riješenje!
Dragi forumaši!
Početkom tekuće godine mi je poslije tromjesečnog čekanja HT spojio njihovu " iznimnu " uslugu ADSL-a.
Taj ću dan nažalost pamtiti kao jedan od gorih u mome životu.
Odmah po spajanju usluge ustanovljeno je neugodno iznaneđenje da brzina downloada u najboljem slučaju ne prelazi puno preko 95 kB/s, što je naravno daleko od onih 128 kB/s ili 1024 kb/s koje plaćamo kroz naknadu za brzinu.
Isto sam naravno prijavio kao smetnju i kvar na 0800/9000 i kroz kuću mi je prošla cijela plejada HT-ovih " stručnjaka " i to redom:
1. gosp. Stazić 2x
2. gosp. Škaro 1x
3. gosp. Horvat 3x
Naravno da osim ove navedene gospode montera Osiječkog TK Centra ne treba zaboraviti ni sljedeću gospodu:
1. gosp. Nikšić, rukovoditelj ADSL-a za područje grada
2. gosp. Jambrečina, zamjenik rukovoditelja mreža Osijek
3. gosp. BOROVEC, direktor TK centra Osijek!
Razlog zbog kojeg imenom navodim ovu gospodu je da se vidi da ne pričam gluposti i izmišljotine i da nitko od gore navedene gospode a sa kojim sam bio u što osobnom, što tel. kontaktu se nije udostojio da na bilo koji način moj problem riješi.
Naprotiv, za sve su optuživali mene i to sa nizom neistina i laži i to sljedećih:
1. Neispravna korisnikoma telekomunikacijska infrastuktura.
- notorna laž koju je gosp. Stazić detaljnjim mjerenjem sa mjernom opremom ustvrdio da ne stoji.
2. Korodirani telekomunikacijski vodovi.
- notorna laž koju je osobnim uvidom ustvrdio gosp. Horvat.
3. Neispravno računalo i operativni sustav.
- notorna laž koju je stručnim uvidon utvrdi a za što postoji pisani dokaz HG Spot Osijek.
4. Motanje bakrene žice na drugu bez korištenja potrebitih kontaktnih pomagala je sukladno važećim propisima RH. Izjava gosp. Horvata koja je ne samo glupa i idiotska već je i notorna laž.
- uvid u važeće telekomunikacijske propise RH.
Sve zajedno jedna nevjerovatna i za mene bolna činjenica sa kojom moram živjeti a samo sam htio normalnu i kvalitetnu uslugu, NIŠTA VIŠE!!!
Svi imaju gubitak od kojih 15-20% veze tako da brzina nikome na osnovnom paketu tcoma nije 128 nego uglavnom 105, kod recimo iskon.duo dobivaš između 115 i 128. Al da tebi ide još niže, peh.
DCM-ova usluga X-net mi nažalost nije dostupna, stanujem u Industrijskoj četvrti u gradu i u mojoj ulici ta usluge je NEDOSTUPNA !
Prokleti HT sam uzeo samo iz razloga što sam se poveo onom teorijom da su " najveći i najbolji ", no na moju veliku žalost situacija je potpuno drugčija!
Ne sam da im je kvaliteta NULA već su im djelatnici i kompletna kompanija krajnje bezobrazni i bahati i to do max. razine.
Ispada da smo mi svi zajedno tu samo iz razloga da gopoda kao što su: Borovec, Jambrešina, Škaro i Horvat mogu primati velike i debele plaće za jedno veliko NIŠTA!!!!!
Samo se iskreno nadam da ću gore navedenoj gospodi imati priliku bilo kada i bilo gdje te na bilo koli način vratiti istom mjerom na njihovu PROFESIONALNOST i STRUČNOST!
A imena navedenih " stručnjaka " navodim iz razloga ako itko slučajno bude trebao bilo kakve usluge navedene gospode, da zna šta ga čeka!
BEZOBRAZLUK, CINIZAM i prljave LAŽI u LICE!!!!!!
Ako itko od dotične gospode ovo bude čitao ja sam D.K. iz Osijeka a gospoda će znati o kome se radi.
Dan kada više ne budem sa njima imao išta ću početi slaviti kao rođendan.
Poručio sam im također putem SZK da više nikada neću nazvati istu za išta, dokle god mi ne istekne ugovor.
Gospoda su službenici kompanije koja se bavi javnim uslugama stoga moje navođenje njihovih imena nije nikakovo kazneno ili prekršajno djelo.
Sretan Uskrs dragi forumaši i svima sve najbolje i puno za nas dobrih vijesti u svijetu interneta i da uskoro smiješni paketi od 1,5,isl. GB nestanu sa tržišta i budu zamjenjeni flat tarifama i to za sve.
Također se iskreno nadam da će prokleti HT prestati biti smrdljivi monopolista te da će alternativini isp-ovi dobiti pristup lokalnoj mreži a s time i nama krajnjim korisnicima.
Ja sam dragi forumaši odlučio krajem mjeseca isplatiti prokletom HT-u da mi se ugovor raskine i ako dragi bog da, odoh dalje.
I platiti je bolje nego ostati kod tih prokletnika i to bilo koju cifru kažu!
Bookmarks