I ja imam problem sa svojim Siemensom cf75.Win xp imam,i irdu je komp prepoznal,ali ne mogu slat podatke, tj. nemam ona j znak za irdu dolje desno kraj sata, nega imam samo onaj safely remove hardware ( zelena strelica)Help?
Uzeo sam jučer irdu koja se spaja na komp preko usb-a, instalirao drivere i sve 5. Windowsi su XP, sa SP1. Problem je u tome što recimo sa Palmom sve radi kako spada, dok recimo prilikom približavanja s45i ili sl45-ice (sa uključenom irdom naravno) komp ne kuži da mu je ikakav device u blizini.
Pokušavao sam i slati podatke iz imenika ili flexmema i ne radi, apsolutno se ništa ne dešava. Dok recimo prema palmu prolazi, tako da pretpostavljam da je i irda na mob-u funkcionalna...
Je li imao tko sličnih problema ili možda ideju što da radim?
I ja imam problem sa svojim Siemensom cf75.Win xp imam,i irdu je komp prepoznal,ali ne mogu slat podatke, tj. nemam ona j znak za irdu dolje desno kraj sata, nega imam samo onaj safely remove hardware ( zelena strelica)Help?
na zalost irda nije kao BT, pa se cesto zna desiti da 2 IrDA uređaja nisu kompatibilna, tako da vjerujem da je to i kod tebe slucaj.
osobno sam imao iskustva sa dva IrDA USB-a. Jedan je radio sa Siemens-om i Nokiom, a drugi samo sa Nokiom...
maraschino - PTICICA
Ako ti komp detektira Irda kao serijski port, probaj mu smanjiti brzinu. Kada sam ja spajao Siemens S55 na laptop preko Irda trebalo je smanjiti brzinu na 57600 da bi radilo.
Jesi instalirao IrDACOM drivere?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Uredno sam instalirao infrared IRDa ma660 i prikljucim ga na usb,ali opet ga racunar ne prepoznaje,tj prepoznaje ga kao USB TO SERIAL.Ima li neko kvalitetno rjesenje za ovaj problem jer ja sam sve probao ali ne ide.Koristim xp sp2 i maticna ploca mi je Via,koja podrzava usb 1.0
HVALA
Kod mene je MA660 infrared,i kad ga ja ukljucim u usb,pise mi novi hardver, USB TO SERIAL,a recimo ako isti infrared ukljucimo kod mog druga na komp kod njega ga odmah racunar prepozna i savrseno radi.Ne znam kako da to napravim???
Jucer sam kupio IRDA mi620,i sad ga racunar prepoznaje,i odlicno radi prebacivanje sa comp na mob,ali obrnuti nikako ne ide.Mislim da su neki problemi sa sony-eric. k300i.Zna li neko gdje mogu skinuti potreban software???
Bookmarks