kada slikam sa ukljućenim auto fokusom sliko su mutne a kada namjestim na pan fokus bude dobro. u ćemu je tu razlika i čemu uopće služi auto fokus
kada slikam sa ukljućenim auto fokusom sliko su mutne a kada namjestim na pan fokus bude dobro. u ćemu je tu razlika i čemu uopće služi auto fokus
nemam d900 al gotovo je nemoguce da ti slike bez autofoksa budu bolje negoa sa,
slike su ti mutne s auto fokusom iz 1 razloga..treba dulje da slika uhvati kada slikas...jedino je objasnjenje da ne pricekas dovoljno vec pomaknes ruku i onda slika ostane mutna, ne izostri se...
drzi gumb za slikanje sve dok ga on sam ne slika... nemoj micat prst sa njega dok ne vidis da je gotov
One fine day in the middle of the night, Two dead men got up to fight, Back to back they faced each other, Drew their swords and shot each other...
ma ne stigne izostrititi sliku ako se ne zadrzi malo i onda je logicno da je mutna.
držim ga sve dok je satić na displeju jedino sa držanjem gumba nisam probao sad je mrak pa nemogu usporedit. kao da ne izoštri do kraja.
nemoras drzat gumb...samo stisni i mirno drzi ruku, vidjet ces da bu izostrena skroz
sutra uploudam dvije slike sa auto fokusom i sa pan fokusom
ajde daj onda cu ja staviti ako treba, mozda stvarno nesto ne valja, meni radi za 5
evo slika sa auto fokusom
evo sa pan fokusom
podešenja kamere su slijedeča:
veličina 1600x1200 (zbog uploada dijal je u pitanju)
kvaliteta super fina
scene; normalno
mijerenje ekspozicije: centriranje
korekcija bijele; auto
iso: auto
...trebao si stavit thumbnaile, a ne ovolike slike... a što se tiče samih slika, gornja kao da uopće nigdje nema fokusa...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da gornju kad slikam sa auto fokusom slika se prvo zamuti i poćne izoštravat ali ne izoštri do kraja nisam pomjerao ruku 10 sekundi to je i više nego dovoljno.
Šta je najbolje zastaviti mjerenje ekspozicije
I meni je bolja s pan fokusom![]()
Are you feeling like a social tool without use?
skužio sam da mi sa auto fokusom super fokusira na maloj udaljenosti do pola metra sve preko je mutnije nego sa pan fokusom
stvarno mi nije jasno zast su ta ke slike,neg sta je uopce pan fokus???
valjda panorama ili tako nešto
A cemu sluze ova 3 nacina ekspozicije ?
Evo i ja sada napravio test.Meni je bolji sa autofocusom.Pritisnem jednom i pustim da dalje sam miruje.Da ti nisi mrdo tam po ekspoziciji i korekciji bijele boje??
nisam ništa dirao pokušao sam mijenjat kad sam vidio da nevalja ali nije pomoglo. jel moguče da je do FW.
Ne bi znao..stvarno
Bookmarks