Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Bodovi: 56.072, Nivo: 57
    Ukupna aktivnost: 6,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

auto na leasing

dakle...decko kupuje polovni auto od nekoga tko ima taj auto na leasing i nije ga jos otplatio...dogovor je takav da decko otplati taj leasing i jos jednu sitnu svotu da frajeru koji je kakti "vlasnik"...
    dakle...dal netko zna kako ide taj postupak odjavljivanja leasinga i prijenosa na trecu osobu...
    hoce li auto kuca nakon sto se odjavi (ili otplati) taj leasing decku ponuditi taj auto po cijeni koju ce oni procijeniti ili je nakon otplate taj auto deckov uz prijenos prvog "vlasnika"...

jel me tko kuzi uopce??
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako je najvjerovatnije auto kupljen na leasing i to na neku firmu, postupak ti ide ovako.Firma mora zatvoriti leasing, tj.poplacati sva davanja, nakon toga auto se prepisuje na na firmu koja je zatvorila leasing.Sada je pitanje dali je operativni lizing ili se radi o onoj drugoj opciji ( kada auto iznajmis,pa nakom 5 godina vlasnik postaje leasing kuca ).Moras biti malo detaljnija, jer je to dosta komplicirano.Nisi napisala dali je korisnik vozila firma ili privatna osoba, jer je to dosta bitno.Osobno se ne bih upustao u to.
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Postoji operativni i financijski leasing.
    Najbolje je nazvat neku od kuća (banaka) koje izdaju leasing pa ih malo pitati konkretno za to, jer je kod svih više manje isto. Najbolje bi bilo nazvati upravo kuću na koju glasi taj auto koji misliš kupiti, ljudi će ti tamo sigurno dati daleko bolje informacije od nas ovdje.

P.S. ne mogu odoliti - ako ne može na lizing, ići će na pušing...
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Veteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    HTC Evo 3d, Samsung u900
    Operater
    097, 092
    Godina
    41
    Bodovi
    56.072
    Nivo
    57
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma uglavnom...radi se o skodi...

i koliko mi je decko rekao,auto je na firmi...a kasnije je spominjao da glasi na njegovu zenu...pa sam malo zbunjena...tako da to ne znam

a RAUL...mislim da je to financijski lizing,to kaj si spomenuo...cekaj...u slucaju da je taj lizing...ako moj decko kupi taj auto od frajera,jer on nakon 5 (sada vec 2,jer je auto star 3 god) moram vratiti auto skodi?ili ne?

mislim,meni se cini full komplicirano...mi smo nedavno kupili auto (meni moj tatica ) od prijatelja i to je bilo vrlo jednostavno...mi njemu dio novca a on nama kupo prodajni ugovor i to je bilo to...ostatak je dobio kasnije...i auto je bio nas...

a kad je na lizing onda tako vjerovatno ne ide...

nakon sto se plati lizing,je li auto onda od auto kuce ili od firme/osobe koja je kupila taj auto?i ako je od auto kuce,mora li se onda platiti onoliko koliko oni traze?jer to bi bilo fakat glupo...po meni,nakon sto se plate te rate do kraja,auto je od onog tko ga je otplatio i onda on napise kupo prodajni ugovor,ovjeri kod biljeznika i to je to...
    samo,jel se stigne to u jednom danu?bas i ne...jel da?

ma raspitali bismo se mi i sve to,ali u pon idemo na more i poprilicno je hitno...jer on bi to htio ubost sto prije pa da idemo s novim autekom na more...
    Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
    R.I.P.-16.10.2007.

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao tutlek
    ma uglavnom...radi se o skodi...

i koliko mi je decko rekao,auto je na firmi...a kasnije je spominjao da glasi na njegovu zenu...pa sam malo zbunjena...tako da to ne znam

a RAUL...mislim da je to financijski lizing,to kaj si spomenuo...cekaj...u slucaju da je taj lizing...ako moj decko kupi taj auto od frajera,jer on nakon 5 (sada vec 2,jer je auto star 3 god) moram vratiti auto skodi?ili ne?

mislim,meni se cini full komplicirano...mi smo nedavno kupili auto (meni moj tatica ) od prijatelja i to je bilo vrlo jednostavno...mi njemu dio novca a on nama kupo prodajni ugovor i to je bilo to...ostatak je dobio kasnije...i auto je bio nas...

a kad je na lizing onda tako vjerovatno ne ide...

nakon sto se plati lizing,je li auto onda od auto kuce ili od firme/osobe koja je kupila taj auto?i ako je od auto kuce,mora li se onda platiti onoliko koliko oni traze?jer to bi bilo fakat glupo...po meni,nakon sto se plate te rate do kraja,auto je od onog tko ga je otplatio i onda on napise kupo prodajni ugovor,ovjeri kod biljeznika i to je to...
    samo,jel se stigne to u jednom danu?bas i ne...jel da?

ma raspitali bismo se mi i sve to,ali u pon idemo na more i poprilicno je hitno...jer on bi to htio ubost sto prije pa da idemo s novim autekom na more...
    joj sve si pobrkala.
    Auto kuća nema veze s tim. Veze ima samo banka/kuća koja je dala lizing, jer auto glasi na tu banku s obzirom da je ona kupila auto. Jer banka kupi za tebe auto, a ti onda mjesečno plaćaš u ratama onako kako si se s tom bankom dogovorila. Znači pojednostavljeno banka liza (iznajmljuje) tebi svoj auto za mjesečnu naknadu. Dakle u prometnoj je kao vlasnik lizing kuća (banka) koja je i kupila auto. Auto kuća više nema veze s tim. Banka tebi ustupi auto na korištenje pod ugovorom a to je da ćeš ti mjesečno plaćati unapijed odeđenu svotu banci kroz određen vremenski period (3, 5 godina..). Na kraju banka profitira time što kroz sve te rate sakupi više novaca nego što auto vrijedi, a kupac time što mu je lakše podnijeti plaćati tako auto u ratama nego sve odjednom.
    Obično nakon zadnje rate banka daje mogućnost otkupa korištenog auta za cijenu jedne mjesečne rate. (ne znam točno kako je to riješeno u kojem lizingu). No uglavnom, nakon toga je auto od onoga koji ga je kroz sve te godine i otplaćivao.
    Sad kako to ide kada ti želiš kupiti auto od nekoga tko trenutno na taj auto plaća lizing, to ne znam. Zato ti velim - nazovi lizing kući (banku) kod koje je taj dečko/cura uzeo/la tu škodu i kojoj plaćaju rate. Pa njih pitaj kako to funkcionira u tvom slučaju. Nek tvoj dečko prvo pita te ljude o kojoj se lizing kući radi i onda ih zovite.
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Njoj nece dati te podatke, dati ce samo korisniku vozila.A cim ovi iz lizing kuce cuju sta imaju namjeru nece im se to bas svidjeti, ipak oni zive od kamata
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako je auto uzet na leasing i još na firmu,ne postoji prijenos vlasništva na treču osobu,jer to nije pravna osoba već poduzeče koje od najma tog auta pravda pdv.A za onaj drugi lizing koji ide na pravnu osobu,to ne znam.Za ovo prvo sam siguran jer su moji kamiončići uzeti upravo na ovaj prvi način i nemogu ga prenijeti niti prodati dok ga ne isplatim banci.U svakom slučaju OPREZ,da te ne bi auto izašao puno više od očekivanoga

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    HTC Trophy 7, SE Arc S
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    12.762
    Nivo
    27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Bodovi: 12.762, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da se može nastaviti leasing, a uvjete najbolje provjeri u leasing kući, nazoveš, ili još bolje odeš i raspitaš se...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Ugasio se auto show 'Pimp my ride'
    By lili in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 31-12-2005, 20:57
  2. hm, koji auto do 5000E?
    By Krompirko in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 45
    Posljednji post: 21-08-2005, 19:44
  3. Koji auto bi željeli, koji vozite?
    By Bubbles in forum Mobil Internet c@fé