moj frend je skuril 2 mboe sa zalemljenim usb kablom tako da moze nesto bit i sam ovim kablovima od antena![]()
Ej bok!
Imam problem...
Nedavno sam slozio sljedecu konfu:
MB: Intel iP965 Express soc 775
CPU: Core 2 Duo E6300 1.86Ghz
Graf: Nvidia GeForce 7600GT
Mem: DDR2 1GB X2kom 800mhz Kingmax
Disk: Segate 250GB 7200 s-ata
Kuciste: Eurocase ML-5440
sat i tv: Skystar2 i Hauppage Win tv HVR 1100
Dodjem doma sve pospojim ocu upalit komp i ne podigne mi sistem,
otidjem u servis i kazu da je riknula maticna te mi daju zamjensku:
Asrock ConRoe 945G-DVI, 945G,
opet dodjem doma, podigne mi se sistem, instaliram Windowse i sve drivere, nakon 4h ugasim komp, probam ga upalit i opet mi se ne podigne sistem, probam sve i svasta, ali ne radi! Odnesem u servis i lik opet kaze da je skurena ploca, ali kako i na koju foru neznam?
Dali je imao tko od vas slicnih problema?
U petak mi dolazi opet nova ploca i kaj ak ju opet spalim??
Lik mi sigurno vise nece priznat garanciju!
Dali mozda sa napajanjem nije sta u redu ili su ove nove ploce toliko osjetljive...
jer: imao sam spojen kabel od satelitske i od zemaljske antene na karticama, a u tom kablu ima neki mali napon pa da nije on prouzrokovao probleme? -nebi smio, ali...
Unaprjed hvala na bilo kakvoj pomoci!
moj frend je skuril 2 mboe sa zalemljenim usb kablom tako da moze nesto bit i sam ovim kablovima od antena![]()
Ne bi taj koaksijalni smio nikako to napravit. Čak i da ima 220v u sebi skurio bi TV karticu, mislim da do matične ne bi ni stigao![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Cek cek umjesto iste ploce koju si kupio su ti dali Asrock ConRoe 945G-DVI, 945G?Zasto ti nisu dali istu koju si kupio?
pa kako onda komp radi ako je do matične stvar?!
ja sam skurio matičnu tako što sam je montirao na komp koji je bio uštekan u struju i vjerujte...moguče je (rekli su mi da je to zbog elektriciteta i uzemljenja) ali komp više nije radio
After all...
Zbog takvih je stvari dolazila udruga za zaštitu potrošača u HGSPOT.
ljudi su se bunili da ih HGSPOT pravi budalama, a izgleda da je i tebe jedna firma napravila velikom budalom...
Da ti matična ploča izgori zbog elektriciteta je iste šanse da benzinska postaja eksplodira od korištenja mobitela...![]()
[QUOTE=Yo!Gurth;522824]pa kako onda komp radi ako je do matične stvar?!
Pa ko kaze da komp radi -ne radi!
mogao bi se kladiti da je problem u napajanju... drugo ne vidim...
Mene je lik u Vemilovom servisu uvjeravao da je elektricitet iz mojih prstiju ili iz baterije za BIOS na matičnoj skurio čipove na novom HDD-u. Kao,neće zamjenit.
Nemožeš vjerovat,lik me gleda u oči i priča mi ta sranja. Došlo mi je da ga pričekam poslije posla i rašamaram malo na parkingu.
Naravno,nakon što sam zaprijetio da ću ić šefu,pisat u novine,zvati agencije onda je pitao 'čovjeka koji radi za uvoznika i baš je evo slučajno tu' i lik mu kaže da je ok,da nije fizičko oštećenje,da može zamijenit.
Gamad.
Svaki čip danas ima zaštitu radi statičkog elektriciteta, jedino ono ako je baš suho vrijeme, imate neki ludi džemper i kad se taknete uzemljenja pecne vas, tu bi već moglo, ali dvije za redom - ne.
Vjerojatno je napajanje. U prilog tomu ide to što je u jednom slučaju komp radio, a kvar se događa pri paljenju. Je li se vidilo nešto nagoreno na ploči. To vrlo često može pokazati izvor problema.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ajde preformulirat ću, ako te smeta gornja forma;
dodirivanje strujnog kruga matične ploče (obično stražnja strana) sa metalnim dijelovima kućišta, mada je to svima bilo razvidno i iz prvog posta.
vidio sam par ovako slozenih konfiguracija
dakle maticna je bila nasarafljena na kuciste bez onih dodatnih sarafa za razmak
i normalno da se skurila
nadam se da si ti koristio i te sarafe?
Bookmarks