Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 19 od 19
    Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.744, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question siemens cx70-novi soft, patch. KAKO????

ovo ce biti malo dulji post, pa molim strpljenje dok ga citate-samo pokusavam sto podrobnije opisati problem.

dakle! molio bih za pomoc! uzeo sam siemensa cx70. vipme komplet, jos uvijek zakljucan na vip, vodafone brand, software v43. model telefona sa onom dodatnom tipkom za pristup internetu (imho-totalno nepotrebno, pogotovo jer joj se ne moze promijeniti funkcija). mada sam na forumima nasao da je vodafone-vipov cx70 oznacen cxv70, ovaj je u infu samog telefona (*#06") predstavljen bas kao cx70.
    prije kupovine nisam znao da se i njega da "tunirati", pa sam malo poceo traziti na netu, kupovati kablove i naravno, nailaziti na probleme.

o cemu se radi? prvo-dok nisam nabavio prvi kabl, probao sam kako to radi sa infracrvenim povezivanjem. siemens mobile manager radi, simoco radi, napravio sam backupove adresara, cijelog telefona prije bilo kakvog prckanja po softu. prvo sto sam pokusao (i uspio), maknuo sam vodafone slicice i otkljucao desnu soft tipku.
    to sam napravio sa ona dva programa OD (otvaranje direktorija) i DSE (mijenjanje tipki). to radi, nisam primjetio probleme u radu.
    sljedece sto sam pokusao je stavljanje novog softa (sa siemensovih stranica). kada sam ga poceo skidati, pise "update ne radi sa IC, dca 540". normalno, koji kabl sam dobio pouzecem - dca540! kabl radi, razmjena fajlova ide i nista drugo.
    narucim kab iz siemensa u heinzlovoj, kab dodje, ustekam ga u mob, acc:connected dca500?! WTF!?!? iskopcam, instaliram driver, ovaj puta pise dca510. dakle, to bi trebalo biti to. da, na kablu je i "umetak" sa tri led diode, i off/on prekidacem za punjac. da li je to ZBILJA originalni dca510 kabl? nadam se da jest.

normalno, prvo sam pokusao staviti novi soft. skinuo sam odgovarajuci soft (v56,a404) i sto god napravio, proces nikada ne pocne. program nadje telefon, port, ali, uvijek se javlja greska kako je proces odbjen od strane telefona. to se javljalo i sa IC, i sa dca 540 kablom i sada sa dca 510.
    pa se sada pitam da li je problem sto je mobitel zakljucan ili nesto u trenutnom softu sprjecava upgrade? kako mi se cini, trazit cu unlockera da mi to obavi.

kada mi to nije uspjelo, pokusao sam ubaciti patch (nekoliko njih koji mi se cine interesantnima). skinem v-klay v3.3, normalno, ne radi. program radi, ali ne nalazi telefon. da, mob je ugasen, pritiskao ja ili ne crvenu tipku-nista.
    kaze, treba mi loader? kako ga napraviti? gdje ga naci? valjda ga netko ima? univerzalno rjesenje je da se koristi loader od cx65. probam s njim-nece. ista stvar.
    skidam smelter, on ga pak ne ferma tri posto.
    izmedju desetaka stranica sa foruma, nasih, stranih, kaze, treba i px65v5. nadjem, skinem, instaliram, izracunam. lijepo! idem iskombinirati u smelteru boot password (mada, iskreno, nisam ni sam siguran gdje mi taj podatak treba), naletim da se esn kod treba okrenuti?!?!? kako? invertirati sve, zamjeniti prva 4 za druga 4 broja!?!? kako ga okrenuti? ne znam!

kazu, mozes korisiti i x65 flasher. ok, skinem njega, javlja gresku. prvo iskljuciti mobitel, ok. spoji, spusti brzinu na 57600,ok, start service mode, start-na ekranu se pojavljuje service mode. par sekundi kasnije-greska: program failed to read boot password. error message-cannot read phone id.
    jos uvijek u x65 flasheru, nalazim na stranicu kako odraditi
    "Computation of the BOOTP ASS ASS (only once necessary)".
    divno! tu smo. normalno, postupak kaze jedno, sto se kosi sa drugime. naime, nakon pokretanja px65, i cekanja kojih 7-8 minuta, startam x65 flasher, no, on zahtijeva ugaseni mobitel i pritiskanje crvene tipke. a u tom postupku kaze da px65 treba ostati otvoren (application px65v4 must remain opened). kako?!?
    naravno, tu opet sve staje i ne znam sto i kako napraviti.

dakle, nakon ovolikog posta, molio bih da mi netko odgovori da li mogu sam obaviti instalaciju novog softa ili ne, te kako ubaciti patch u mobitel sa v-klayom, smelterom ili necim cetvrtim.

unaprijed hvala!

.custom. Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Galaxy Nexus, Note 2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    46
    Bodovi
    47.932
    Nivo
    53
    Bodovi: 47.932, Nivo: 53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sto se tice upload-a?

koji si skinuo? za CX70 ili CXV70, jer tvoj je CXV7 bez obzira sto ti kod *#06# pise CX70. Znaci da bi update-a, treba ti ili update tool za CXV7 ili sa x65 flasherom promijeniti ime u CX70, pa update-ati sa updateom od CX70.

Sve ostalo potrazi ovdje - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=19529
    maraschino - PTICICA

.custom. Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Galaxy Nexus, Note 2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    46
    Bodovi
    47.932
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    p.s.

smelter ti nikad i nece prepoznati mob jer on ne radi na tom principu - on samo radi sa memorijom koja je vec iscitana sa mobitela...
    maraschino - PTICICA

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Za CXV 70 v.43 za otključavanje koristi Papuau. Najsigurniji način, ako nemaš iskustva je otključavanje kodovima. Možeš koristiti midlet PX65v4, tako da ne moraš ručno unositi kodove. Upute imaš na linku koji ti je dao 3aTmr, a neka još dodatna objašnjenja imaš i na http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15970
    Kad otključaš mob napravi loader s Papuom, detalje opet imaš u Tutorialu. Samo jedno upozorenje, Papua loader za CXV70 označava kao loader za x75 xxxxxxxxxxxxxx (xxx... = IMEI tvog moba), tako da ga znaš naći
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

siemens cx70-novi soft, patch. KAKO????

= Citat = Izvorno postao 3aTmr
    sto se tice upload-a?

koji si skinuo? za CX70 ili CXV70, jer tvoj je CXV7 bez obzira sto ti kod *#06# pise CX70. Znaci da bi update-a, treba ti ili update tool za CXV7 ili sa x65 flasherom promijeniti ime u CX70, pa update-ati sa updateom od CX70.

Sve ostalo potrazi ovdje - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=19529

da, kada sam poslao ovaj prvi post, naisao sam i na tu stranicu ciji mi link saljes.
    uglavnom-rijesio sam sljedece:
    -nasao ono o inverziji esn koda
    -otkljucao ga papuom-doduse, malo starijom od verzije koja je u download sekciji, preko koda.
    -sa smelterom konacno napravio loader
    -uspio aktivirati v.klay, jedino sto je bilo problematicno je bila brzina. interesantno, ali, tebalo je ubrzati protok podataka.
    -i prije nekoliko minuta sam pronasao (opet na stranici sa tutorialima) da se za flasherx65 treba kartica izvaditi. izvadio ju, dignuo brzinu, i ipak se obistinilo ono sto sam procitao na masu mijesta da je vipov cx70 IPAK cxV7(0). no i dalje mi ostaje upitnik - ako je to cxv7, zasto onda ima variant A404, a za cxv su varianti Bxxx?

no, ako sada slijedim tvoje upute sa tutoriala o prebacivanju x65 u x70 da li cu uspjeti konacno dobiti cx70, sa novim softom? i da, da li negdje postoje oni ostali fajlovi za skinuti koji su navedeni u tutorialu (FFS Init CX70,Siemens EEPROM tool 3.15,Phone Pilot).
    i još jedno pitanje o ovom dijelu-piše:
    a) Pokrenite Winswup v56 za CX70 koji ste prethodno skinili sa neta i spremili ga na Vase računalo.

zar postoji posebni winswup za svaki model ili je to ustvari novi firmware?

za sada toliko!
    hvala!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

re:cx70-novi soft, patch. KAKO????

= Citat = Izvorno postao Sljaka
    Za CXV 70 v.43 za otključavanje koristi Papuau. Najsigurniji način, ako nemaš iskustva je otključavanje kodovima. Možeš koristiti midlet PX65v4, tako da ne moraš ručno unositi kodove. Upute imaš na linku koji ti je dao 3aTmr, a neka još dodatna objašnjenja imaš i na http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=15970
    Kad otključaš mob napravi loader s Papuom, detalje opet imaš u Tutorialu. Samo jedno upozorenje, Papua loader za CXV70 označava kao loader za x75 xxxxxxxxxxxxxx (xxx... = IMEI tvog moba), tako da ga znaš naći

je, sve sam to uspio napraviti.sad mi samo ostaje avantura preimenovanja i ubacivanja novog softa.

za sada toliko.
    hvala!

.custom. Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Galaxy Nexus, Note 2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    46
    Bodovi
    47.932
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ti ne trebas prebacivati x65 u cx70 kad vec imas taj mob...

da bi imao cisti cx70 trebas sa x65 flasherom preimenovati model u CX70 (x65 flasher ce ti također napraviti loader za V_KLay). kad ga preimenujes, onda ga mozes update-ati sa FW-om za CX70, no i dalje ce ti ostati ikone od vodafone-a, no to se lako da promijeniti, a imas i temu gdje se decki sa foruma dogovaraju oko kreiranja cijelog novog menia za siemens-e (siemens/ostalo) pa tamo malo pogledaj...

eeprom tool imas za skiniti u dijelu besplatni programi, FFSinit imas na netu na landy site-u (imas link u siemens/ostalo/linkovi), a phone pilot bi trebao potraziti...

winswup postoji za svaki model i naravno vise verzija za svaki model...

sta je winswup - to je u biti siemens-ov update koji se koristi u interne svrhe (za servis i dr.), pa ako recimo npr nesto pođe po krivu dok si ubacivao FW preko winswupa, gubis pravo na garanciju, sto naravno nije slucaj ako to isto radis sa update tool-om (ono sot imas skiniti na sluzbenim stranicama)...

postoji jos i goli winswup tool, a to je ista stvar samo bez konkretne update datoteke... recimo sa posljednom verzijom smeltera mozes iz update tool-a izvuci xbz i xbi pa onda sa tim winswup-om mozes samo taj dio ubaciti u mob...
    maraschino - PTICICA

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Za CX70 winswup sa hrvatskim imaš na www.siemensmania.cz.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa ti ne trebas prebacivati x65 u cx70 kad vec imas taj mob...

da bi imao cisti cx70 trebas sa x65 flasherom preimenovati model u CX70 (x65 flasher ce ti također napraviti loader za V_KLay). kad ga preimenujes, onda ga mozes update-ati sa FW-om za CX70, no i dalje ce ti ostati ikone od vodafone-a, no to se lako da promijeniti, a imas i temu gdje se decki sa foruma dogovaraju oko kreiranja cijelog novog menia za siemens-e (siemens/ostalo) pa tamo malo pogledaj...

eeprom tool imas za skiniti u dijelu besplatni programi, FFSinit imas na netu na landy site-u (imas link u siemens/ostalo/linkovi), a phone pilot bi trebao potraziti...

winswup postoji za svaki model i naravno vise verzija za svaki model...

sta je winswup - to je u biti siemens-ov update koji se koristi u interne svrhe (za servis i dr.), pa ako recimo npr nesto pođe po krivu dok si ubacivao FW preko winswupa, gubis pravo na garanciju, sto naravno nije slucaj ako to isto radis sa update tool-om (ono sot imas skiniti na sluzbenim stranicama)...

postoji jos i goli winswup tool, a to je ista stvar samo bez konkretne update datoteke... recimo sa posljednom verzijom smeltera mozes iz update tool-a izvuci xbz i xbi pa onda sa tim winswup-om mozes samo taj dio ubaciti u mob...
    sinoc se nisam stigao javiti, bilo je prekasno.
    ovako. koliko sam potrošio na impulse, toliko sam uštedio na unlockeru!

no, kako si i rekao, nije bilo potrebe prolaziti sav proces, osim preimenovanja i tada je originalni update sa siemensovih stranica prošao bez problema. javio je da je baterija preslaba, napunio sam ga, i prošlo je, čak nije niti tražio restart telefona.
    uglavnnom, sada je mob otključan, očišćen veći dio vodafonea (ostale su neke ikone i sličice) i fw56 je unutra. iskreno, bilo me malo frka, ali, eto, prošlo je sve ok. čak sam mislio zamoliti te da mi ti to napraviš, jer, dolazim za par dana u zadar. no, ovako ćemo sam na kavu!

i sada imam još samo jedno pitanje: sistem menu i developer menu? da li se trebam oko toga truditi, što tamo mogu naći, napraviti, pokvariti?

hvala!

pozdrav!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za CX70 winswup sa hrvatskim imaš na www.siemensmania.cz.
    je, nasao sam ga, skinuo, ali nepotrebno. uspio sam update i sa originalnim siemensovim softom (v56). ako se pokaze da ne vrijedi, da se ruši ili neznam ni ja sto, onda cu napraviti sa winswupom.

hvala!
    pozdrav!

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sistem meni i developer meni ne diraj, jer možeš zablokirati mob.
    Napravi si sa V-klay-om, ako nisi, fullbackup(FUBU) tako da u slučaju bilo kakvih neprilika, možeš vratiti orginalni softver natrag.
    Isto tako, kad stavljaš patcheve, obavezno zapisuj koje stavljaš. Nikad ne stavljaj više od dva-tri istovremeno. Lakše je naći onog koji stvara neprilike , ako je potrebno. Ne stavljaj patch za kojeg ne znaš čemu služi, bolje je pitati. Kad završiš s patchanjem, kad svi koje želiš budu u mobu, napravi ponovo FUBU.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

.custom. Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Galaxy Nexus, Note 2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    46
    Bodovi
    47.932
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eto, sve ti je rekao sljaka - dev menu ti stvarno ne treba, cak da ga i aktiviras, malo njima je on od stvarne koristi (mislim na "obicne" korisnike), a sto se patchinga tice - samo polako - prije svega obavezno backup FUBU-a (ako sto ikad pođe po krivu ovo rijesava 90% problema) i samo patch po patch...

maraschino - PTICICA

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sistem meni i developer meni ne diraj, jer možeš zablokirati mob.
    Napravi si sa V-klay-om, ako nisi, fullbackup(FUBU) tako da u slučaju bilo kakvih neprilika, možeš vratiti orginalni softver natrag.
    Isto tako, kad stavljaš patcheve, obavezno zapisuj koje stavljaš. Nikad ne stavljaj više od dva-tri istovremeno. Lakše je naći onog koji stvara neprilike , ako je potrebno. Ne stavljaj patch za kojeg ne znaš čemu služi, bolje je pitati. Kad završiš s patchanjem, kad svi koje želiš budu u mobu, napravi ponovo FUBU.
    FUBU mi je v-klay sam napravio kada sam prvi put uopce spojio mob, a i nakon svega sam napravio jos jednom, sa svim instaliranim patchevima.
    a ova dva menija-vidim da se spominju, no, interesiralo me cisto cemu sluze.
    patcheve sam instalirao jedan po jedan s time da sam prije svakog pokrenuo onaj test (tipka sa upitnikom) da provjeri da li odgovara patch ili ne. nisam zapisivao jer sam kao (meni) korisne izabrao 6 komada. i instalirao jedan po jedan.

hvala!
    pozdrav!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eto, sve ti je rekao sljaka - dev menu ti stvarno ne treba, cak da ga i aktiviras, malo njima je on od stvarne koristi (mislim na "obicne" korisnike), a sto se patchinga tice - samo polako - prije svega obavezno backup FUBU-a (ako sto ikad pođe po krivu ovo rijesava 90% problema) i samo patch po patch...

napisao sam i sljaki-cisto me interesira cemu sluze. cuj, ionako sam sa svim ovime imao frku hocu li uspjeti ili ne (ovo mi je uopce prvi mobitel sa kojim sam radio takve stvari. do sada sam nosio unlockeru).

je, patch po patch, 6 komada, i dosta. jedino sam vidio jedan interesantan na nekom srpskom forumu da se svakom pojedinacnom broju (osobi) moze dodijeliti posebno zvono. ali ne radi.

hvala jos jednom!

pozdrav!
    ps. sad cu i ja moci dijeliti savjete iz prve ruke!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pps. jel' ja mogu ili samo administratori mogu zatvoriti thread?

dakle,

Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nema potrebe za zatvaranjem teme.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

.custom. Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Galaxy Nexus, Note 2
    Operater
    VIPnet
    Godina
    46
    Bodovi
    47.932
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa u dev meniju mozes saznati neke podatke o baznoj postaji na koju si trenutno spojen, pa o potrosnji, temperaturi baterije i sl...
    maraschino - PTICICA

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nema potrebe za zatvaranjem teme.
    ok! valjda će netko drugi naći koji redak da mu olakša.

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa u dev meniju mozes saznati neke podatke o baznoj postaji na koju si trenutno spojen, pa o potrosnji, temperaturi baterije i sl...
    dobro, to su onda ipak stvari koje su nebitne za svakodnevno normalno korištenje. možda jednom...

pozdrav!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Korisni linkovi za Siemense
    By Sljaka in forum Siemens - Ostalo
    Odgovora: 27
    Posljednji post: 16-12-2007, 15:21
  3. kako cu ubacit patch u siemens m55