lakše pokušaj s fondovima jer s obzirom na pitanja koja si postavio očito nisi upućen... www.hrportfolio.com
Imali neko iskustva sa rast d.o.o.??
Minimalni ulog da se otvori račun je 5000kn, budući da sam student i nemam neka velika primanja, zanima me dali je moguće sa tako malim iznosom biti u plusu? Nije mi jasno dali je ona naknada od 140 kn društvu kroz 6mjeseci ista bez obzira dali ja kupujem i prodajem dionice svaki dan ili to napravim jednom kroz taj vremenski period? Također me zanima koji bi bio otprilike iznos s kojim bi trebao raspolagati da to ima nekakvu svrhu, a da to nebude "igranje" i bacanje novaca u vjetar
hvala svima na pomoći
Zadnji uredio FakEmaN : 01-02-2007 u 00:28
lakše pokušaj s fondovima jer s obzirom na pitanja koja si postavio očito nisi upućen... www.hrportfolio.com
Ak nemaš iskustva s dionicama i nisi upućen, idi na www.virtualnaburza.com i malo se tam igraj...to ti je full realna simulacija kupovanja i prodaje dionica naših poduzeća (čak su realne cijene dionica i njihova kretanja)...kad tam uspiješ doći u plus (i to dosta dobar plus), onda kreni sa pravim dionicama!![]()
Bom Chicka WahWah
@jay možda postavljam glupa pitanja, al se mora od nečega krenut...a mislim da je i logično postavit pitanje o iznosu s kojim bi se trebalo krenut jer na simulaciji krećeš s milijunom, dok je to u praksi malo teže
Fondove sam isprobavao, al mi je to nekako pasivno, volio bi se malo sam poigrati (naravno na početku sa simboličnim iznosima) pa makar i izgubio nešto love, voljan sam riskirati i probati nešto naučiti, al me zanima dali je sa nekim manjim iznosima uopće moguće zaraditi ak me kužite, da mi sve nepojedu nekakve naknada društvu i takve stvari
Zadnji uredio FakEmaN : 01-02-2007 u 01:50
Majka svojoj kćeri: "Ak nisi do 17h u krevetu, dođi doma."
To sa virtualnom burzom sam već isprobavao. Hvala na odgovorima. Jel ima netko da mi konkretno odgovori na pitanja u vezi ovih naknada
Majka svojoj kćeri: "Ak nisi do 17h u krevetu, dođi doma."
Moram priznat da ovakav odgovor nisam očekivao od nekog tko je završio ekonomiju... full realno??? ma nemoj, aj objasni mi koliko je realna ponuda tamoda ti pomognem krivulja je horizontalna, znači ta šugava virtualna burza nema dodirnu točku s realnošću i ne simulira apsolutno ništa, već se svodi na pogađanje cijene koje je jednako tako besmisleno s obzirom na faktor ponude i vremena.
Ti ne mozes sam trgovati dionicama, to MORA ici preko brokera. Buduci da o tome nemas pojma savjetovao bi ti fondove na hrportfolio kak je neko vec napisao. I ja sam student i moglo bi se gotovo reci da zivim od (samoukog) investiranja, a poceo sam prije par god s 10 k kn koje sam zaradio preko ljeta![]()
Ali moras imati jaaaku volju da ne podignes npr 120000 kn s fonda![]()
Bookmarks