[QUOTE=sly_crp]Jel itko probao kako gps funkcionira s ovim uredajem i koje su sanse da se ne podrzavaju posto mislim koristit tomtom na n73
Podrzavaju se uredaji , bez beda kupi ,samo ne znam kako radi Tom Tom 6 koji ide na N73!!
Jel itko probao kako gps funkcionira s ovim uredajem i koje su sanse da se ne podrzavaju posto mislim koristit tomtom na n73
slika gpsa
Hvala
[QUOTE=sly_crp]Jel itko probao kako gps funkcionira s ovim uredajem i koje su sanse da se ne podrzavaju posto mislim koristit tomtom na n73
Podrzavaju se uredaji , bez beda kupi ,samo ne znam kako radi Tom Tom 6 koji ide na N73!!
mislim da bi prvo trebao provjeriti pokrivenost karte za tom tom, koliko mi je poznato Hrvatska je slabo pokrivena, no ovisi gdje ćeš koristit.
za nešto malo iznad 2000kn može se kupiti pocket pc sa gps-om a za pocket pc imaš kartu koja ima odličnu pokrivenost Hrvatske.
Pozdrav svima i sretan Bozic!
Opremih se TyTN-om i iGO-om, te mogu reci da su karte sa tim prilicno detaljne i sa SIRF-III BT GPS-om radi ko urica.
No imam i 6630 pa bih molio za misljenje koji software upotijebiti za navodjenje, odnosno koje karte imaju dobru pokrivenost Hr (ono, uzmi software taj i taj i karte te i te i sve se to nalazi tu i tu).
Znam da znate. ;-))))
Hvala i pozdrav
Najbolji software ti je tomtom a karta za hr postoji ali samo u sklopu istočne europe i nije baš precizna.Sve već imaš na ovom forumu pa potraži malo.Izvorno postao masa
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
A viaGPS kad izađe N95 očemo to moč stavit na naše mobove?![]()
Kao sto napisah! GPS BT SIRF III, Mikronis, cijena 550 Kn sa PDV-om.Izvorno postao sly_crp
Uredno radi, isprobao sa HTC TyTN+iGO. Isplati se kupiti definitivno.
Pozdrav
hvala, pozdrav!
Ako bi netko isprobao tomtom na n73 ili na mobitelu s istom verzijom symbiana (s60 9.1) evo linka za download:
TomTom 6.010
Istocna Europa v608
HR voice
Instalacija:
1) Memorijsku karticu iz mobitela stavit u card reader
2) Extractat sve foldere iz mmc.rar (nalazi se u tomtomu) na memorijsku karticu
3) Extractat Folder istocne Europe na memorijsku karticu
4) Vratit memorijsku karticu u mobitel
5) Povezati kompjutor i mobitel s kabelom i instalirat .sis file koji se nalazi zipan u tomtomu na kompjuteru (crack.zip)
6) Pokreni TomTom!
Instalacija govora na hrvatskom:
1) Povezi mobitel i kompjutor kabelom
2) extractati 2 filea koja se nalaze u v6.01 voice (hr).zip sa kompjutora na memorijsku karticu gdje ste prebacili folder voices
3) Pokrenite tomtom i odaberite hrvatski govor
PS Ja sam foldere samo prebacivao na memorijsku karticu, nemojte stavljat istocnu Europu u tomtom.
TomTom zauzima preko 200 mb pa je kartica od 512 mb ili 1 gb pozeljna.
Zadnji uredio sly_crp : 26-12-2006 u 16:24
Jel to Goran aka ''Goc'', nema neka žena HRV voice?![]()
nazalost nema
goran legenda
Kupio danas i isprobao. Radi relativno OK, no neznam da cu ga zadrzat
Goca sam malo provozao po kvartu i vrlo brzo se sjetio nove rute kad nisam prešo preko rinzola iz Nove Ceste na Zagr. aveniju i kad nisam htio u kontra smjeru
Za Samobor je pak imao neka čudna rješenja, ali sve u svemu šljaka. Za ZG super, za Europu sigurno još bolje. Ali da će te dopelat do adrese u HR, i neće![]()
ako izdade v660 ili novija karta za EE sigurno ce biti bolje, ali ja sam za zg prezadovoljan (za zg najvise grijesi sad dok je kvatric zatvoren i s ovim "novim" jednosmjernim ulicama ali ako se onda stisne alternativna ruta odlicno te navodi), a i bez gps receivera sluzi super, bez problema nadem svako manje selo u hrvatskoj
Se može nekako vidit brzina vozila i to, dok voziš, nisam našo tu opciju (iskreno nisam puno ni tražio)...
A žestok je Goc kad kaže da se treba prestrojit u desnu traku ali ne kaže prestrojit nego pripremit za skretanje desno ili tako nešto nerazumno.
Najveći nedostatak što sam primjetio da nikad nije čuo za onu ulicu di su robni terminali Jankomir, pa je dosta beskoristan kamionđijama...
Nadam se da ćemo skoro dobit pošteniju kartu, jerbo je sve do sad strašno (neznam adriaroute kakva je), ali ona croroute je još gora kaj se tog tiče, a naši ju radili...
ima cak i brzina tako da mozes vidjet koliko ti brzinomjer na autu laze
odes u preferences (na n73 tipka 5), na 3. stranici imas status bar preferences i tamo namjestis da vidis brzinu
jel se moze adriaroute ubacit u tomtom?
Teeeško, mislim da je to samo za Garmine...
Eventualno pocket PC+garmin prijamnik
Ali ono kaj mene ekšli zanima je što oni misle spakirat u N95 i jel bu to meni moglo radit na N93.
Inače je N93 savšen za navigaciju, staviš ga onako otvorenog pod 90stupnjeva gore na armaturu i gledaš
Neznam jel me to nova kartica hebe ili šta ali sad mi se tomtom opet ne pokreće, izvrti početnu animaciju i gotovo, možda moram spojit prijamnik sad.
Može mi netko reći koji folderi mi trebaju, teško da trebam sve one start.exe i to sve
PS. Gore sam mislio da je loša croGUIDE, a ne croroute, da nebi bilo zabune, croroute ne postoji.
evo foldera koje ja imam, mislim da je to sve sta ti treba
raster
tomtom
voices
zip
+
crack.sis
isprobao sam N73 s tomtom navigacijim i nokia gps modulum i nemam dobra iskustva. Jednostavno se program počne smrzavati pa nakon 10min. proradi i tako unedogled. Mislio sam da je do firmwarea pa sam stavio najnoviji no svejedeno tomtom nije radi kako treba. Kasnije sam na vanjskim forumima vidio
da ista stvar muči sve vlasnike N73. TomTom provjereno radi na N80 ali je baterija toliko slaba da nemožeš preći 300km. Instalirao sam ga na P990 i savršeno radi u cijeloj europi dok je u Hrvatskoj pokriven Zg, sve glavne ceste, svaka selendra ali bez ulica. Izašla je nova verzija za istočnu europu samo je još nema krekane. Star verzija ima oko 200Mb dok nova oko 700MB.
Mislim da je možemo očekivati uskoro.
A neznam baš na kaj bi mi to stalo, imam ''samo'' 2 GB karticu, a to onda ode pol kartice
A za kaj se baterije tice imas auto punjac za mobitel, a gps modul moze isdrzat valjda 300km, kak ne?
Ako je 700MB ta karta onda je za očekivat da će i RH biti bolje pokrivena. Sad sam se i ja zainteresirao,samo što me malo muči veličina ekrana na N70, ne znam koliko se to dobro vidi u vožnji. Ali budući da je navedeno da je Zagreb dobro pokriven mogao bih stavit za probu ali bez gps receicera,da vidim malo karte. Zanima me da li se Tom Tom može na N70 pokrenut bez gps receivera tj da samo koristim karte? Ako da kupit ću veću karticu i ubacit ga sa kartom ist. europe pa imam kartu Zagreba uvijek u džepu sa sobom.Izvorno postao mpusic
Koja verzija TomTom-a meni treba za N70?
Zadnji uredio blueled : 29-12-2006 u 19:48
Da kartu možeš pregledavat i bez gps modula dovoljan je tomtom+mapa
It has to start somewhere it has to start sometime what better place than here what better time that now!!!
treba ti v5 ali neznam koja je zadnja jer je starija verzija OSa
sto se tice velicine ekrana na N73 se karta vidi odlicno, pogotovo ako imas nosac za mobitel
Bookmarks