Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Panasonic FZ7EG-S ili Canon PS S2 IS

Pozdrav svima na jako zanimljivom i bogatom informacijama, forumu.
    Imam dvojbu ( gore je u naslovu ), pa molim za pomoc.
    Gore navedeni Panasonic kosta 2.599,00 kn + poklon SD kartica 512 MB u Hg-spotu.
    O njemu nisam uspio nista pročitati na forumu pa vas molim da me savjetujete. O Canonu je toga dosta napisano, jedino ne znam gdje da ga kupim tu u Zadru i da li postoji crna verzija istog?
    Hvala!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Link na Panasonic forum

http://forums.dpreview.com/forums/forum.asp?forum=1033
    Tamo je vrlo uspješno obrađena tema svih mana i prednosti Panasonica, imate masu slika kao primjera, hrpu zapažanja.
    Jednom riječju: sve što vas zanima, tamo možete pitati i bit će vam odgovoreno.
    Uvjetoznavanje engleskog jezika
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moje znanje engleskog jezika ipak ne ide do te mjere da mogu izvuci korisnu informaciju, ali ipak hvala.
    Upravo sam danas prosao cijeli grad (Zadar ) i jednostavno nema Canona S2.
    Ostaje mi dilema izmedu Panasonica FZ7EG i Sony H2. Cijena im je identicna 2.599,00 kn. Osobno mi je lipsi Panasonic, mozda zbog crne boje. Molim posavjetujte me sto prije jer se moram odluciti vrlo brzo. Najvaznije mi je da fotografije budu sto bolje, hmm..., pa zar to nije svima vazno.
    Nadam se da ste me razumijeli.
    Unaprijed hvala!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mada osobno imam Panasonica FZ50 ovaj put sam zaobišao ovaj Panasonic kojeg ste napisali u širokom luku. Razočarala me kvaliteta slike za koju morate znati da je snimana u laboratorijskim uvjetima.

link PANASONIC

link SONY

Rekli ste kako vam je kvaliteta slike najbitnija. Svatko bi od nas htio izvući od aparata ono što je maksimum. No Panasonicov model u tom slučaju ne nudi ništa. Sony ga tuče u svakom pogledu. Kako ova imaju stabilizaciju, moja preporuka po slikama iz reviewa je Sony.
    Sa druge strane mogu vam reći po slikama koje Panasonic radi na mjestima koja imaju dosta prirodnog svjetla da su slike "mrak" u svakom pogledu. No svaki aparat današnjice, dakle i Sony kao i Panasonic rade odlične slike na dnevnom svjetlu. Ne znam koliko sam vam pomogao ili odmogao, ali ja sam se osobno služio slikama kao vodičem kod kupnje. Ipak nikada nemojte otići samo na jednu stranicu i pročitati samo jedan review, jer uvijek ima onih koji viču "loše je, katastrofa je, užasno je". Skinite desetke uzoraka pa sami prosudite.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala na brzom odgovoru, to cijenim. Citajuci po forumu zakljucih da g. Bimbo ipak tu ima najvise za reci.
    Gospodine Bimbo poslusat cu vas savijet ma kakav on bio. Dakle Panasonic FZ7EG ili Sony H2. Dakle cijena im je ista i trenutmo ih jedino ima za kupiti. Canona S2 nema, a S3 mi je skup. Mada bih najrade Canon S3. Hoce li mozda u dogledno vrijeme pojeftiniti? Barem da mu cijena padne na ispod 3.000,00kn.
    Hvala!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao profi
    Hvala na brzom odgovoru, to cijenim. Citajuci po forumu zakljucih da g. Bimbo ipak tu ima najvise za reci.
    Gospodine Bimbo poslusat cu vas savijet ma kakav on bio. Dakle Panasonic FZ7EG ili Sony H2. Dakle cijena im je ista i trenutmo ih jedino ima za kupiti. Canona S2 nema, a S3 mi je skup. Mada bih najrade Canon S3. Hoce li mozda u dogledno vrijeme pojeftiniti? Barem da mu cijena padne na ispod 3.000,00kn.
    Hvala!
    Ponaprije, doticni g. nije Bimbo nego Bimbi...damn...zasto ja uvijek zavrsim kao Bimbo ili Bambi?

Nadalje, kolega Pepi dao je vrlo suvislu i potkrijepljenu preporuku...znam da je cilj ljudima koji kupuju i odlucuju se ne nesto novo imati i vise stajalista, ali preporuka ne moze biti vise pluralna od one koju je dao Pepi.

Pored toga zasto bi ja bio pozvaniji da presudim od kolege Pepi - ja?

Ipak, zeljeli ste moj savjet...pa evo ga...

Nije lako, olako savjetovati i presuditi...bolji je ovaj ili onaj model. I jedan i drugi imaju svojih komparativnih i realnih prednosti. Najlakse je savjetovati nekome koga poznajete i cije fotografske navade znate.

H2 model definitivno ima prednosti, ali po meni ima i par velikih mana. Display u modela H2 nije niti sjena display - ima koje Sony ugradjuje u model H5 ili u T seriju (losa je i rezolucija i prikaz). NAdalje Sony H2 nema opciju fotografiranja u sirovome formatu, dok navedeni Panasonic ima.

Nadalje bio bi sklon se prikloniti i ergonomiji i dizajnu Panasonica u odnasu na H2.

Korisnik kojemu navedene stavke ne predstavljaju nesto bitno trebali bi se odluciti na Sony ja.

Priznajem da bi S3 IS bilo najkvalitetnije rijesenje, ali nazalost i najskuplje. Sto se njegove cijene tice, vjerujem kako ce se motati oko sadasnje cijene jos barem par mjeseci. U Zg ga se da naci po cijenama oko 3100 kn!

Eto nadam se da je bar malo jasnije...

Dakako, ako imate jos pitanja stojimo na raspolaganju!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi ma kako da mi je lijepo čitati ono što pišeš o meni: ipak se moram složiti sa osobom i reći: moje iskustvo tvom iskustvu jednostavno nije doraslo. Stoga postoji i razlog zašto te svi hvale

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, onaj lapsus i ja sad vidim. Jednostavno sam friski na ovom forumu tako da mi ime nije odmah sjelo. Bimbi ispricavam se!
    Mislim da cu se ipak odluciti za Sony.
    Ali sto je s onim "glavnim" karakteristikama ( stabilizator slike, kvaliteta optike, kvalitete cipa, itd. ) na cijoj su strani te kvalitete?
    Nigdje se na forumu nije bas hvalio Panasonic FZ7.

Sto znaci to da nema mogucnost fotografiranja u sirovom modu?

To sto nema kvalitetan ( u odnosu na H5 ) display to mi i nije neka stavka, on mi ionako sluzi vise kao orijentirna informacija kakva je u globalu slika.
    I jos da postoji u crnoj varijanti!?

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nema RAW format (RAW, engl. sirov)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, onaj lapsus i ja sad vidim. Jednostavno sam friski na ovom forumu tako da mi ime nije odmah sjelo. Bimbi ispricavam se!
    Navikao sam...uostalom WGF vazno da znamo na koga se odnosi!

Mislim da cu se ipak odluciti za Sony.
    Ali sto je s onim "glavnim" karakteristikama ( stabilizator slike, kvaliteta optike, kvalitete cipa, itd. ) na cijoj su strani te kvalitete?
    Nigdje se na forumu nije bas hvalio Panasonic FZ7.

To sto nema kvalitetan ( u odnosu na H5 ) display to mi i nije neka stavka, on mi ionako sluzi vise kao orijentirna informacija kakva je u globalu slika.
    I jos da postoji u crnoj varijanti!?
    Glavne karakteristike, ako usporedjujemo Sony i Panasonic, navedene modele, lice kao jaje jajetu...razlike su vrlo sitne i prilicno subjektivne od korisnika do korisnika.

Na zalost niti jedan od modela o kojima govorime...niti Sony H2 inti Panasonic FZ7, niti Canon S2 IS ne postoji u crnim izvedbama kucista.

Jedini od onih koje smo spominjali a koji dolazi u crnoj boji kucista je Canon S3 IS.

Sto se sirovih formata fotografija tice, radi se bas o tome da kako sam i rekao Sony nema mogucnost fotografiranja u sirovim formatima daoh npr Panasonic ima. Sirovi format fotografiranja stoji za spremanje fotografiranih podataka bez kompresije. Dakle, npr JPEG format u kojemu fotografije pohranjuje velika vecina dogotalnih foto aparata danasnjice, jest format koji sadrzava odredjenu kompresiju u odnosu na realnu velicinu slike.

Proces ide pojednostavljeno ovako. Svjetlo prolazi kroz objektiva foto aparata i pada na senzor. Senzor "cita" i biljezi podatke i slici koja je pala u svaku od njegovih foto osjetljivih celija i salje ju dalje procesoru koji obradjuje te dobivene podatke od srnzora. E tu dolazimo do razlike:

- pa tako ako imamo aparat koji ima opciju fotografiranja u nekome od sirovih formata on ce imati mogucnost da njegov procesor slike samo obradi podatke dobivene od senzora i takve ih u punome obimu spremi na memorijski medij aparata (a po zelji cemo moci izabrati i spremanje uz odredjenu kompresiju u nekome od komprimiranih formata, najcesce JPEG formatu)

- dok ako nas aparat nema mogucnost snimanja u sirovim formatima (najcesce se radi o RAW ili TIFF formatu), njegov ce prcesor nakon obrade podataka dobivenih od senzora, te podatke komprimirati i spremiti ih na memorijski medij aparata, u komprimiranome obliku (najcesce JPEG format)

Tako ce dobiveni podaci, posto su komprimirani, zauzimati manje mjesta na memorijskome mediju, ali ce isto tako biti odrijeseni detalja i u vecini slucajeva ostrine i jasnoce koju nam daju fotografije u sirovim formatima. Pored navedene cinjenice fotografije u sirovim formatima puno su podloznije daljnjoj obradi u nekome od alata...ali se njima teze barata, teze ih se pregledava (jer neki preglednci ne podrzavaju sirove formate) i naravno mnogo su obimniji u smislu prostora koji zauzimaju na memorijskim medijima

Eto to je jednostavnija verzija...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nakon sveg procitanog ja se ipek odlucih za Sony H2.
    I tako idem ja u ducan kad kraj njega stoji i Soni H5, doduse kosta 3.099,00 kn ali ja ga ipak uzeh u ruke i malo odvaga... U meni se odma javi zelja za njim iako je skuplji za 600 kn. Crna je boja ipak crna boja. Nekako i nije mi vazan onaj mega piksel vise, koliko boja. I jos kad mi je prodavac rekao da je danas pojeftinio, odabir uopce nije bio tezak.
    Ali kako sam od pocetka trazenja adekvatnog aparata ipak nekako preferirao Canona S2/S3, koji je, budimo iskreni, uvijek malo skuplji nego sto bi trebao biti, tiha zelja ipak je jos tinjala u meni. Upravo ta iskra, koja se nije ugasila unatoc surovoj stvarnosti od 3.699,00kn, me nagnala da pogledam malo lijevo....
    I sto tamo vidjeh?
    Vidjeh Canon S3 u svom svojem crnom markantnom izgledu, i zelja odmah planu. No kako je danas ducan bio siroke ruke s popustima, ruka pravde je dotakla i doticni Canon. Tanka crna crta stajala je preko oznake od 3.699,00kn, a ispod nje se blistala skupina brojki nekako ovako poredana 3.399,00.
    Srce odmah veselo zaigra, poce kucati brze,... ostalo je povijest.

Canon S3, u svom svojem crnom sjaju, sjaji se u mojim rukama, ovaj put ne samo u ducanu vec i u mome stanu.
    Bimbi ( nadam se da sam sada dobro napisao tvoje ime ), hvala ti na savijetima iz kojh se uvijek dalo procitati izmedu redaka, sve je to tu negdje, ali Canon je Canon.
    Nadam se, u stvari sam siguran, da nisam pogrijesio s odabirom. Ucio sam od najboljeg! H V A L A !

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi ( nadam se da sam sada dobro napisao tvoje ime ), hvala ti na savijetima iz kojh se uvijek dalo procitati izmedu redaka, sve je to tu negdje, ali Canon je Canon.
    Nadam se, u stvari sam siguran, da nisam pogrijesio s odabirom.
    Puno sam pisao na forumu a i sa strane o fotografiji i foto aparatima, ali ovako prozaican tekst posvecen kupnji aparata nikada nisam napisao.

Sa odabirom definitivno nisi pogrijesio...i nije se trebalo citati izmedju redaka, ja sam i vise nego jasno deklarirao u mnogim postovima na forumu, kako je po mome skromnome misljenju Canon S3 IS najbolja kupnja u ultra zoom klasi trenutno na trzistu, u malu zadrsku zbog cijene, koja je nesto veca nego bi trebala biti.

I eto samo onako uzgred, Bimbi nikada nije imao niti jedan analogni niti digitalni Canon model foto aparata...da ne bi bilo kako svatko hvali svoje.

Zelim ti mnogo uspjesnih fotografija!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam odlučio da više nikada savjeta napisati neću
    Ionako je samo jedan savjet bitan na ovim stranicama, a to nije moj
    Živili vi meni dugo i veselo!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-10-2006, 18:25
  3. što je bolje: Canon S2 IS, Panasonic DMC-FZ5 ili Sony H1?
    By val in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 29-03-2006, 00:52
  4. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58
  5. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-06-2005, 16:33

Bookmarks