Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE k800i + 1gb
    Operater
    tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon PS a530

Bok, ja sam novi na ovom forumu i u dig. fotografiji.
    Kupio sam canon a 530. zasada je dobra. pocetnik sam i prvi put imam vlastiti digitalac. prije sam slikao sa digitalcima (zanemarivo) tako da iskustva imam napretek oduvjek sam htio imat fotoaparat (imam jedan 25g star i svaka druga slika uspjeva tak da je vise stet nego koristi). dali mi možete reći što mislite o tom fotiću. budžet mi je bio 1000kn (platio sam ga 1200kn + kartica 256 77kn) mal sam više izbuljio. dal ije to bila dobra opcija ili sam mogo naci i nesto bolje (u 9. mjesecu ove godine).
    Sto se mene tice fotic je super, macro je dobar (bez flasha jer baca sjenu) ima 4x zoom (4x digitalno, meni nevažno jer su onda slika shugave). ima dosta modova snimanja i tak. jedino mi je bed sto nema izmjenjivi objektiv (jedini u a500 seriji) i imanje mogućnosti na onom kotačiću. cak i a510 ima vise funkcija.
    sry sto sam se raspiso.
    Recite sve sto mislite o njemu; mane, prednosti, pohvale, negativne reakcije.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Rebbit
    Bok, ja sam novi na ovom forumu i u dig. fotografiji.
    Kupio sam canon a 530. dali mi možete reći što mislite o tom fotiću. budžet mi je bio 1000kn (platio sam ga 1200kn + kartica 256 77kn) mal sam više izbuljio. dal ije to bila dobra opcija ili sam mogo naci i nesto bolje (u 9. mjesecu ove godine).
    Pa vec si kupio zar ne?

Sada bi samo mogao pozaliti...a da netko spomene kakvu povoljniju i bolju kupnju. Da si ovu temu otvorio prije nego si kupio aparat, imalo bi smisla...ovako...

Ipak, tesko bi ti netko savjetovao nesto bolje za pare koje si dao. Ima par modela foto aparata (par modela iz Sony W serije, poneki Pentax, Sony S600...) koji bi mogli parirati, ali sve u svemu mogu posvjedociti kako si dobro odabrao. Aparat koji si odabrao ima specificnost u odnosu na ostale spomenute, a to je nesto veci raspon objektiva, sto vrlo dobro dodje. Svi ostali parametri A530 i navedenih gototo su identicni.

Pored navedenoga, poznam dosta ljudi koji su se odlucili na kupnju navedenoga modela foto aparata i niti jedan od njih nije bio nezadovoljan, tako da i to potvrdjuje ispravnost tvoga izbora.

Takodjer da spomenem da se o navedenome modelu na forumu vec pisalo, pa ti posto si novi, navodim i linkove na te teme:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=A530

jedino mi je bed sto nema izmjenjivi objektiv (jedini u a500 seriji)
    Niti jedan od aparata iz Canon A serije nema izmjenjivi objektiv. Izmjenjivi je objektiv privilegija i odlika SLR foto aparata, koji cijenom i performansama daleko nadmasuju A seriju.

Vjerojatno si mislio na mogucnost koristenja konvertera.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE k800i + 1gb
    Operater
    tomato
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ma da na to sam mislio (proticah negdje al se ne sjetih riječi)
    ma znam. samo što sam ja kupio fotić onako na brzinu. dobio sam pare i odmah se sjetio sta cu kupit. bilo mi je dosta cekanj i istrazivanja jer ga kupujem vec 3g. pa mi je sve vec islo na ...beep... al dobro, samo sam htio znati neke stvari jer sam novi u tome, meni je kao fotoaparat super (glavno da sam ja zadovoljan) ali me zanimalo samo vase misljenje o njemu (sad znam). prije nego sto sam ga kupio sam mal pogledo na netu vidio cijene i skuzio da bi mi to bio best buy naspram ostalih modela sto sam gledo. reko sam da mi je bio u izboru fe-140 ali sam ga izbacio jer nema snimanje sa zvukom i mal veci opticki (u canon slučaju 4x + zvuk), i jeftinije su mem. kartice. zvuk i optika su mi bili presudni, i jos sto sam naso pohvale na nekim forumima.
    Ugl hvala. :bunny: :bunny: :bunny: :bunny:
    Zadnji uredio Rebbit : 06-11-2006 u 20:29
    Nokia 3210>Siemens c65> Nokia 3650> Motorola E1000> Motorola v360> BS el 71> Nokia 6131> Samsung e330> Nokia 6233> SE w900i > SE k800i + 1gb :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    reko sam da mi je bio u izboru fe-140 ali sam ga izbacio jer nema snimanje sa zvukom i mal veci opticki (u canon slučaju 4x + zvuk), i jeftinije su mem. kartice. zvuk i optika su mi bili presudni, i jos sto sam naso pohvale na nekim forumima.
    A530 je doista prilicno bolji aparat od FE140, i u dvojbi izmedju ta dva modela bez razmisljanja bi se odlucio za CAnona.

Sto se "nedostatka" vezanoga uz nemogucnost sarafljenja konvertera na aparat tice...to i nije toliki nedostatak kako ti se na prvi pogled cini.

Osobno, kako sam napomenuo, poznam odredjen broj ljudi koji posjeduju ovaj model foto aparata. Svi su krenuli sa idejom da ce kupovati konvertere, pa su pucali na skuplje modele uz A serije. Medjutim kada sam im skrenuo paznju na sljedece cinjenice odustali su od te kupnje.

Cinjenice su:

1. Poznam i dosta onih koji imaju skuplje modele A serije koji imaju mogucnost sarafljenja konvertera i nitko od njih nikada nije kupio niti jedan konverter, premda su na siroko pricali o tome.

2. Razlog navedenomu jest cijena tih konvertera i dodatne opreme. Dakle najveci broj konvertera nije moguce nasarafiti direktno na samo podnozje objektiva, vec je potreban adapter ring. Tak na njega moguca je montaza konvertera. Cijena po komadu ako o original Canon konverterima govorimo jest 700-900 kuna, sto sa adapter ringom gotovo doseze cijenu samoga aparata. Tako da u konacnici i oni najgorljiviji odustaju.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon S3 IS vs Sony H5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 02-10-2006, 18:25
  2. Beep iz Canon A530
    By vorkosigan in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 20-08-2006, 23:38
  3. Canon Powershot A530 vs. HP Photosmart M525
    By Crash~Override in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 11-08-2006, 23:15
  4. Nikon d70 Vs Canon Eos 350d
    By cook22 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 17
    Posljednji post: 06-10-2005, 11:58
  5. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-06-2005, 16:33

Bookmarks

Pravila postanja