ovako problem je tu sto moras napravit kako bih to rekao(jedan kratki spoj u mobacu)ne doslovno,vec se neki pinovi brikaju da ti ocita da ti je handsfree aktiviran.Probaj po netu nac cijelu shemu pinologije pa vidi.Izvorno postao sasa g
![]()
Pokusavam napraviti kabel koji bi mi posluzio da koristim S75 kao mp3 player u autu. Spojio sam pinove 8-audio L, 9-GND i 10-audio R ali kad to preko banane 3.5 mm spojim na pojacalo nema signala tj. nikakvog izlaza. Ocito treba jos neke od pinova spojiti (DATA, RTS ...) ali neznam koje jer nisam obracao paznju kad sam rastavljao stari hand-free (zmaj).
Ako je netko radio takvo nesto ili ima ideja bio bih zahvalan na pomoci.
Hvala
Bok
Sasa g
ovako problem je tu sto moras napravit kako bih to rekao(jedan kratki spoj u mobacu)ne doslovno,vec se neki pinovi brikaju da ti ocita da ti je handsfree aktiviran.Probaj po netu nac cijelu shemu pinologije pa vidi.Izvorno postao sasa g
![]()
Imam ja sheme pinova.
Kad sam rastepal hand-free stari radi konektora nisam zapamtil kaj je bilo spojeno sve ali mi se cini da su neki pinovi bili brikani na masu.
Sasa g
znači 8,9,10 idu u sluške
2 brikaš na 6
3,4 brikaš na 7
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
probaj ovo sta ti je V3rt!g(o) napisao pa javi.Ne mogu se sjetit kako sam to radio,ali nisam siguran kako je to kod ovih novih modelaIzvorno postao sasa g
![]()
to je od IMS-700, mora radit na s75
Hvala svima-radi iako dosta tiho tj. izlazni signal je dosta slab iako je mob. pojacan do kraja a da bi se culo na pojacalu treba ga nasarafit.
Sad da li je to problem u kablu ili u necem drugom jer sluske njegove rade prilicno dobro.
Hvala
Bok
Sasa
Nije problem u kabelu nego u razini signala. Treba ti pretpojačalo da bi signal bio dovoljan jak da se čuje kako treba. Razina signala u slušalicama, dovoljna za glasno slušanje, je niža od razine signala koji je potrebno dovesti na ulaz pojačala auto-radia.
Najednostavnije je napraviti pretpojačalo s jednim tranzistorom (shema imaš po netu, ako baš ne nađeš iskopat ću ja pa ću ti poslat) koji obavezno mora biti malošumni npr. klasika je tu BC109C (ne A, ni B, niti bez slova jer ti nisu malošumni)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
hmmm, kod mene na sx-u se dobro čuje u autu, to pak valjda ovisi od autoradija...![]()
probao na prastarom blaupunktu prek one kazete(adapter), prek aux-in na panasonicovom radiu, i u sobi na liniji
Nasao kvar.
Poludio i isao sve rastepat kad ono ispod termo buzira pukla jedna masa i kad sam je zalemio proradilo.
Jos jednom hvala svima na pomoci.
Bok
Sasa
super!![]()
Da, ovisi o radiu. Pretpostavio sam da se radi o ulazu za CD, ali sam se prevarioIzvorno postao V3rt!g(o)
.
Inače u toj kazeti-adapteru imaš pretpojačalo, iza AUX ulaza isto postoji pretpojačalo, dok CD ulaz nema pretpojačalo.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks