pa zasto jednostavno ne nades na netu tu pjesmu i skines ju.
Imam jednu pjesmu kojoj bi volio odvojiti vokal od ostatka glazbe jer je pjesma demo i nije "prerađena" tako da se negdje glas čuje prejako a negdje slabo tako da bi na kraju sve opet spojio...inaće kvaliteta snimke je odlična jer je sa original audio cd-a...ono što sam naveo znam da je moguće i to sam prije radio ali bih dobio neke "nuspojave" u zvuku glasa...pa me zanima koji bi soft bio najbolji zato
pa zasto jednostavno ne nades na netu tu pjesmu i skines ju.
Resistance is futile. You will be assimilated!
iz gotovog miksa je teško, odnosno nemoguće izvući samo vokal. možeš ga stišavati, možeš ga izrezati, ali time djeluješ i na kompletno frekvencijsko područje u kojem se nalazi vokal, tako da ako imaš drugih instrumenata tu, također utječeš i na njih.
sad mi nije jasno, ako navodiš da je 'demo', jel imaš negdje nemiksanu verziju, ili imaš li mogućnosti nasnimiti vokal ponovno, tada ga je dovoljno malo maskirati i zatim nalijepiti nanovo nasnimljen vokal, ili ne možeš snimati vokal nego ga jedino želiš izvući, normalizirati i vratiti... to je malo teže, objasnio sam gore što se dešava.
programi - cool edit (sad ga drži adobe čini mi se, drugačije se zove - live audigy čini mi se), sound forge... pluginovi za njih su dostupni na netu, neki za džabe, neki ne, u biti oni obavljaju posao, nije bitno koji je soft koji ih koristi. bit je doći do dobrog plugina, oba ova softvera imaju određeni skup alata (pluginova), nisam nikad radio konkretno to što pitaš pa ne znam jel ima, a i dugo već nisam radio obradu zvuka pa ono.. vidi sam...
Kao što ti je Zappan napisao, nemoguće je u izmiksanoj verziji odvojiti vokal od melodije bez gubitaka na kvaliteti, i to velikih gubitaka.
Da je to moguće ne bi karaoke vrtili u midiju, već bi izvukli vokale iz originala i dobili original instrumental.
Bookmarks