Još neš. Zašto je 30D toliko skuplji?
Početnik sam i zanima me je li mi isplativije odmah uložiti u 30D ili mi je to previše, pa da krenem s 400D koji je osjetno jeftiniji? Onda bih mogao uložiti u neki bolji objektiv.......
Još neš. Zašto je 30D toliko skuplji?
Ajme miki.
Ajde ti malo potraži po forumu kojekakvih dobrih tekstova. Pogledaj malo review tih aparata. Pa malo pročitaj stvari o fotografiji općenito...
I tek onda ako ti neke stvari nisu jasne pitaj ovdje.
Odgovor na tvoje pitanje ne bi stao u tri puna posta
EDIT: samo ti kreni prvo sa 400D jer ti 30D ne treba...eto brz i kratak odgovor
Razlike su u "sitnicama" koje nekima život znače.
Dobro, sada malo pretjerujem, 400D je noviji aparat i izišao je nakon 30D ali je pravljen za šire tržište da bi zadovoljio najširi krug ljudi, dok je 400D pravljen za ljude koji fotografiraju u malo zahtjevnijim uvjetima i profesionalno se bave fotografijom, a da im je 5D preskup.
30D je brži, ima bolje tražilo itd.
Ne znam koliko će ti pomoći ovi dolje linkovi ali malo potraži po netu pa ćeš shvatiti koji je za kakve fotografe pravljen.
Evo ti rasprava o baš njihovim razlikama.
Evo specifikacije 30D i 400D
Zadnji uredio Wisher : 16-09-2006 u 18:54
Astronomska ce se razlika u cijenama pojedinih DSLR modela nekome tko ne poznaje fotografiju predobro ili o njoj ima samo povrsno znanje, uciniti neopravdanima i besmislenima.
Upozoravam ipak da ima onih koji od fotografije zive i koji si ne mogu dopustiti los dan, los rezultat ili porpustenu priliku. Ti ce traziti vrhunsku opremu nacinjenu od vrhunskih materijala, koja ih nece iznevjeriti ili zakazati u vitalnome trenutku.
Tako nacelno dolazimo do konstatacije da su razlike izmedju prosjecnoga DSLR aparata cijene 10000 ak kuna i onoga vrhunskoga cijene 60000-70000, u sitnicama, koje prosjecnome korisniku ne znace nista, a profesionalcu zivot znace.
Upravo iz tih razloga, a s obzirom i na to da mi ostavljas dojam kao pocetnik, usmjerio bih te na 400D. Jest sa je kuciste vecinom plastika, jest da je aparat sitnicu losijih performansi, ali 30D nije toliko bolji da bi tebi opravdao ulaganje od 5000 vise. Ako imas te pare, radje sacuvaj pa s vremenom ulozi u jos neki objektiv ili kakav komad opreme.
Sto se samoga 400D modela tice, vjerujem da ces kao korisnik biti i vise nego zadovoljan.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
odgovor na prvo pitanje...
pocetnik si i ono sto je bitno da bi bolje razumjeo tematiku i savladao tehniku je prvenstveno znanje, koje ces steci iz fotografske literature starije proizvodnje, izbjegavaj onog toma anga i njegov stravicno preveden prirucnik...
400D ce ti biti i vise nego dovoljan za ulazak u svijet digitalne fotografije...
skuplja tjela iz canonove ponude su namijenjena profesionalcima kojima je vazna i robusnost, ostalo sve i 400d ima, mozda nije toliko komforan pri upotrebi ali zadovoljava...
ja koji se vec skoro petnaest godina bavim fotkom tek sad kupujem digitalac i to ce biti 400d, koji ce mi dobro doc za studijske experimente i ostalo, ipak, sve sto donekle vrijedi i dalje ide na film srednjeg formata... s tim se niti jedan digitalac ne moze mjeriti...
sve u svemu 400d nije skup a radi OK... a za pet godina ce kao i 5d biti smece... al ces barem jeftino proc...
kao sto ti je vec receno ulozi radje u dobru optiku, uz ovaj u kitu uzmi si barem jos i jeftini 50mm f/1,8 objektiv iz canonove serije...
Bookmarks