Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Gazda na Forumu! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    HTC Legend, Sony Ericsson
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Bodovi: 68.568, Nivo: 63
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Izrada panoramskih fotografija

Napravio sam par panoramskih fotografija i htio bi ih dati izraditi u neku foto-radnju, no ne znam kako stvari stoje s tim, s obzirom da se radi o nestandardnim dimenzijama i svaka od njih ima svoju dimenziju (što ovisi o brojnim čimbenicima, od toga kako se preklapaju fotografije koje čine panoramsku fotografiju, pa do cropanja).
    Gdje je moguće izraditi takve fotografije i koliko to košta ovisno o dimezijama (ako postoje neki normativi za to, da li oni dodatno cropaju i slično...)?
    I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.828, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao whiteboy
    Napravio sam par panoramskih fotografija i htio bi ih dati izraditi u neku foto-radnju, no ne znam kako stvari stoje s tim, s obzirom da se radi o nestandardnim dimenzijama i svaka od njih ima svoju dimenziju (što ovisi o brojnim čimbenicima, od toga kako se preklapaju fotografije koje čine panoramsku fotografiju, pa do cropanja).
    Gdje je moguće izraditi takve fotografije i koliko to košta ovisno o dimezijama (ako postoje neki normativi za to, da li oni dodatno cropaju i slično...)?

Neznam sada točno koliko košta, ali moj ujak je jednom napravio panoramsku sliku, jako dugu, slikao je cili skoro zadar sa neke visine.
    Išao je u neki photo studio da mu to razviju i rekao da želi da bude oko 10 cm visoko, ali mu je onda to išlo u širinu 5 metara, pa je smanjio na 5cm.
    Mislim da takve fotografije možeš u svakom photo studiu napraviti.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    Samsung Galaxy NOTE
    Operater
    T2
    Godina
    43
    Bodovi
    11.552
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.552, Nivo: 25
    Bodovi: 11.552, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Program ti se zove PHOTOSHOP i u njemu imas program za izradu panorama (mogu reci da je jako precizan), a za razvijanje bi ti bilo najbolje da se raspitas malo kod nekih koji se bave izradom zastava i pitas za cijenu odredjene duzine-visine i cijenu izrade na svili ili na mash-u (tockasti materijal koji se koristi za izradu velikih plakata)

Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered10000 Experience PointsTagger Second Class

Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    6P | Pixel3
    Operater
    Tele2
    Godina
    33
    Bodovi
    23.828
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ReNE
    Program ti se zove PHOTOSHOP i u njemu imas program za izradu panorama (mogu reci da je jako precizan), a za razvijanje bi ti bilo najbolje da se raspitas malo kod nekih koji se bave izradom zastava i pitas za cijenu odredjene duzine-visine i cijenu izrade na svili ili na mash-u (tockasti materijal koji se koristi za izradu velikih plakata)

Nije pitao s čim se može izraditi panorama, nego da je već napravio ih.

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ReNE

LOL, sorry, znam da imaš najbolju namjeru, ali malo mi je smješno kako me upućuješ na PS.
    Dakle, ako nisi shvatio fotke sam već napravio, samo ih treba razviti. Gledao sam malo po net cjenicima foto radnji i nisam ništa slično našao, uglavnom se radi o standardnim dimenzijama.
    Jedino naravno APS film koji mogu panoramski razviti, opet u standardnoj dimenziji za APS panoramu. Ne znam kako stoje s tim foto-papirom, dal to oni režu kako treba ili samo standard...
    Sad, moguće je da oni to mogu preko APS panorama foto papira razvit, ali onda treba cropat sliku na te dimenzije... ne znam... budem se malo raspitao.. ali sam mislio da ovdje netko zna (gdje si Bimbi? ).
    "...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze

Too old for this Sh**!!! Postignuća:
    SocialVeteran50000 Experience PointsOverdriveTagger First Class

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    S.G.S23Ultra/ G.Note10+
    Operater
    Telemach/Congstar
    Godina
    38
    Bodovi
    91.794
    Nivo
    73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Bodovi: 91.794, Nivo: 73
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao a.k.
    Mislim da takve fotografije možeš u svakom photo studiu napraviti.
    ...ipak mislim da ne možeš, znam jer sam radio u jednom fotostudiu...
    ..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..

Forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, SE C702
    Operater
    Vip
    Godina
    62
    Bodovi
    5.851
    Nivo
    18
    Bodovi: 5.851, Nivo: 18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle, Whitboy, panorame si napravio i sad hoćeš izraditi slike. Ova mogućnost o kojoj ti govoriš (razvijanje u foto studiju) je najkvalitetnija, ali ujedno i najkompliciranija i najskuplja. Ja sam se s tim problemom susreo prije dvije godine kad sam se prvi put zagrijao za panorame. Obišao sam sve od Foto Badrova na dalje i svi su izbacivali nebulozne cijene tako da sam na kraju kupio panoramski foto papir i sam printao na starom C-42 Epsonu i iznenadio se rezultatom. U međuvremenu sam nabavio Epson R300 i ovo što sad radim ne razlikuje se puno od foto studija. Epson košta oko 800 kn, a 10 fotopapira u formatu 210 x 597 oko 150 kn. Po cijenama koje su meni prezentirali u foto studijima nakon što isprintaš 10 panorama ostaje ti printer zabadava.

Datum registracije
    Feb 2003
    Mobitel
    Operater
    Vipnet
    Godina
    46
    Bodovi
    68.568
    Nivo
    63
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmmm... vidiš nisam znao da su tak skupi...
    Imam doma R200, ali želio bi isprintat nešto malo veće i kvalitetnije po pitanju trajnosti (jer boje iz ink-jeta blijete s vremenom dosta brže).
    Želio bi si neku od tih panorama uokvirit i na zid stavit, jer sam nekima od njih izuzetno zadovoljan...

Forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    HTC Desire, SE C702
    Operater
    Vip
    Godina
    62
    Bodovi
    5.851
    Nivo
    18
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Točno je da boje blijede ako su na zraku, ali ako staviš u najjeftiniju ramu sa staklom onda traju puno duže. Prve fotke koje sam printao na starom printeru prije dvije godine, a bile su ispod stakla nisu izbljedile, a jedna panorama koju sam napravio prošlog ljeta i ostavio bez rame u kući na Krku jako je izbljedila.
    U R200 idu iste boje kao i u R300 pa te mogu uputiti na Brrax Web shop(http://www.brrax.hr/DesktopDefault.a...categoryID=302) cijena je takva da se isplati svake dvije godine printat ponovo.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Memorijske kartice iliti mediji za pohranu fotografija kod dSLR foto aparata
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 16-10-2008, 21:34

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove