Ma vidim ja da je Černobil njega dobro ozračio :throw:
Evo jos jednog bolesnika koji se boji zracenja
C/P Vecernjak
UZBUNA Vrhovčani u panici zbog štetnog zračenja sa susjedova krova
Ante, ugradio sam odašiljač u dimnjak!Autor Dragan Grozdanić
Ante, ugradio sam si odašiljač u dimnjak! šokirao me susjed Davor kad je nedavno bio kod mene na pivu. Još me nonšalantno upitao koristim li se Vipnetovom mobilnom mrežom i rekao mi da ću zbog odašiljača vjerojatno imati slabiji signal u čudu nam je ispričao Ante Stančić javivši se u našu redakciju. Otkako mu je prije nešto više od mjesec dana susjed Davor Batinić, Vipnetov zaposlenik, rekao da će ugraditi odašiljač tvrtke Vipnet u dimnjak svoje kuće na Vrhovcu 123, susjedi iz tog dijela ulice ne spavaju mirno. Radovi za postavljanje odašiljača pri kraju su, a A. Stančić ogorčen je na svoga susjeda i zabrinut za vlastito zdravlje zbog, kako kaže, štetnog zračenja.
Poigravanje životima
Uznemireni Ante Stančić pita se odakle Batiniću pravo da se poigrava životima petnaest obitelji koje žive u krugu od sto metara oko odašiljača.
On i ne živi u toj kući, samo će ubirati novac od ugrađenog odašiljača te će kuću iznajmljivati. Ja želim živjeti u svojoj kući, zasnovati obitelj, a ne da sutra strahujem za zdravlje svoje djece. Informiran sam o štetnom zračenju takvih odašiljača ljutit je Ante Stančić. Već tri tjedna, kaže on, radnici užurbano postavljaju sustav za hlađenje odašiljača u podrumu kuće i razvlače kabele preko kuće te postavljaju nosače i stupove za odašiljač. Tvrdi da su susjedi koje je upozorio na postojanje odašiljača u dimnjaku preplašeni i protiv su njegove ugradnje.
Zrači u jednom smjeru
Zašto je odašiljač skrio u dimnjak i uz to me zamolio da nikome ne kažem za njegovo postavljanje? pita se Ante Stančić. Kaže da je susjedu Davoru najvažnije da signalom pokrije što veće područje, a uvjeravao ga je i da će odašiljač zračiti u samo jednom smjeru! Kako bismo čuli što o cijeloj priči može reći prozvani vlasnik kuće D. Batinić, nazvali smo ga telefonom. Nakon što nam je dva puta poklopio telefonsku slušalicu, Davor Batinić sam se javio u našu redakciju. Za sve što vas zanima obratite se Službi za odnose s javnošću Vipneta rezignirano je više puta ponovio Davor Batinić.
Ali riječ je o dimnjaku na vašoj kući uzvratili smo, no D. Batinić ostao je pri svome.
dobar grah daleko se čuje
Ma vidim ja da je Černobil njega dobro ozračio :throw:
Meni su najzabavniji mediji, imam osjećaj da oni nemaju apsolutno pojma o tematici, a uvijek pišu sa stanovišta upoznatih i rade senzacionalne pizdarije kako bi popunili rupe s mizernim člancima kao što je ovaj.
A! Pa, Večernjak! Kaj bi Večernjak pisao neko pizdarije i širio žutilo, senzaciju i primitivizam... Pa te su novine skroz otišle k vragu... 24 sata u većem formatu... BTW, nezaposleni automehaničari i vodoinstalateri - obratite se u njihovu redakciju. Vjerovatno će biti kako novinarsko mjesto za popuniti...
To je nama naša borba dala. Jebeš novinare, kad ne znaju o čemu pišu. Zato novine meni koriste samo kad idem na zahod. I sad još kad je isti bandit vlasnik Jutarnjeg i Slobodne, nemam više razloga kupovat ni to. Katastrofa.
Uzmi metro on ti je djaba![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Bilo bi dobro da mobil u nekom od svojih slijedečih brojeva provede neko istraživanje sa nekim ekspertima sa tog područja,kao što su pred par godina proveli istraživanje na temu "da li mobitel može srušiti avion".
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
možemo, na djeci dotičnog čovjeka koji se buni pa za 40 godina objavit rezultate.. tj. on treba dat dvoje djece, jedno će živjet u toj kući a drugo u izoliranim uvjetima pa ćemo ih usporediti nakon 40 godina. mislim, tebi još nije jasno da se posljedice tako nečega ne vide odmah niti je nešto o čemu se može samo tako 'napraviti istraživanje'?
A kaj ja znam.... IMO te priče o zračenju su malo pretjerane.....
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Svaka čast majstore!Izvorno postao zappan
![]()
Konačno netko pametan koji kuži kak te stvari funkcioniraju, za razliku od onih koji misle da je samo ionizirano zračenje opasno...
Možda da se 'pametni' malo strpe s komentarima dok neka relevantna organizacija za koje desteljeće ne objavi rezultate istraživanja...
Usput bi spomenuo da na KBC Rebru u zadnjih 10-ak godina imaju višestruko povećanje slučajeva tumora mozga kod mladih ljudi. Još se ne zna zašto. Ali s vremenom će se saznat, napravit će se studije...
BTW, prije 30-ak godina niti pušenje 'nije' bilo štetno za zdravlje... a niti polja dalekovoda nisu bila opasna pa su nekim neobjašnjivim čudom ljudi koji su živjeli ispod njih stalno dobivali tumorčine...
Neću ništa srat dalje, ja znam da i obična lampa zrači, ali postoje zračenja i zračenja, a ljudski organizma na svako od njih odgovara. Na neka u manjoj mjeri, na neka u jačoj. Iskreno, ja se nadam da nema razloga brizi jer nam je to postala svakodnevnica, no dal uistinu nema razloga brizi možemo vidjeti tek kroz kontrolirane prospektivne studije u dužem vremenskom periodu.
Stoga mi ne pada na pamet davat nesmotrene izjave da to sigurno nije štetno za zdravlje, jer to ne znam, a s dosadašnjim 'studijama' i zakonskim normativima baziranim na tim 'studijama' si mogu dupe obrisat...
Zadnji uredio whiteboy : 06-09-2006 u 15:46
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
ma najjaca mi je prva recenica.
Ante, ugradio sam si odašiljač u dimnjak! šokirao me susjed Davor kad je nedavno bio kod mene na pivu.
Bas se pitam zakaj nece zivjet u toj kuci...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
zato kaj zivi u drugoj kuci.
Hahaha:bunny:... mogo si je na tu u kojoj zivi stavit odasiljac...Izvorno postao KaKaV NeReD
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
pa vjerojatno nema potrebe jer je tamo sigurno dobra pokrivenost.
Bookmarks