Evo jos jednog bolesnika koji se boji zracenja
C/P Vecernjak
UZBUNA Vrhovčani u panici zbog štetnog zračenja sa susjedova krova
Ante, ugradio sam odašiljač u dimnjak!Autor Dragan Grozdanić
Ante, ugradio sam si odašiljač u dimnjak! šokirao me susjed Davor kad je nedavno bio kod mene na pivu. Još me nonšalantno upitao koristim li se Vipnetovom mobilnom mrežom i rekao mi da ću zbog odašiljača vjerojatno imati slabiji signal u čudu nam je ispričao Ante Stančić javivši se u našu redakciju. Otkako mu je prije nešto više od mjesec dana susjed Davor Batinić, Vipnetov zaposlenik, rekao da će ugraditi odašiljač tvrtke Vipnet u dimnjak svoje kuće na Vrhovcu 123, susjedi iz tog dijela ulice ne spavaju mirno. Radovi za postavljanje odašiljača pri kraju su, a A. Stančić ogorčen je na svoga susjeda i zabrinut za vlastito zdravlje zbog, kako kaže, štetnog zračenja.
Poigravanje životima
Uznemireni Ante Stančić pita se odakle Batiniću pravo da se poigrava životima petnaest obitelji koje žive u krugu od sto metara oko odašiljača.
On i ne živi u toj kući, samo će ubirati novac od ugrađenog odašiljača te će kuću iznajmljivati. Ja želim živjeti u svojoj kući, zasnovati obitelj, a ne da sutra strahujem za zdravlje svoje djece. Informiran sam o štetnom zračenju takvih odašiljača ljutit je Ante Stančić. Već tri tjedna, kaže on, radnici užurbano postavljaju sustav za hlađenje odašiljača u podrumu kuće i razvlače kabele preko kuće te postavljaju nosače i stupove za odašiljač. Tvrdi da su susjedi koje je upozorio na postojanje odašiljača u dimnjaku preplašeni i protiv su njegove ugradnje.
Zrači u jednom smjeru
Zašto je odašiljač skrio u dimnjak i uz to me zamolio da nikome ne kažem za njegovo postavljanje? pita se Ante Stančić. Kaže da je susjedu Davoru najvažnije da signalom pokrije što veće područje, a uvjeravao ga je i da će odašiljač zračiti u samo jednom smjeru! Kako bismo čuli što o cijeloj priči može reći prozvani vlasnik kuće D. Batinić, nazvali smo ga telefonom. Nakon što nam je dva puta poklopio telefonsku slušalicu, Davor Batinić sam se javio u našu redakciju. Za sve što vas zanima obratite se Službi za odnose s javnošću Vipneta rezignirano je više puta ponovio Davor Batinić.
Ali riječ je o dimnjaku na vašoj kući uzvratili smo, no D. Batinić ostao je pri svome.

Odgovori uz citat
Bookmarks