eh stanje je ovako...

znai ja sam kupio SE K510i i posto nemogu koristit ovu svoju staru karticu morao sa ga odnijet na dekodiranje...

i desilo se ovo: znaci odveo mene stari i dado ja liku mobitel... i bila je SIM kartica (VIPova u njemu) i on nesto krenu radit... i tako onot radi a ja vidim smotan neki lik, ono neznam bateribu ubacit i tako to... i on nesto tamo radi sa programom, pa izvadi bateriju, pa ubaci i onda pogleda imal kartica SIM i izvadi je i rece da nije znao da je unutra... i onda je opet nesto radio tako... ja se ponekad nadvirio da vidim i nesto se puni dole pa stane i tako sve... i onda probade on upalit i nece... onda opest neto proba i rece mi onaj sto radi moraces ga prefleshovat... kaze on sad cu ja nac flash a ovaj: "nema ba flasha novi je mobitel"... kaze debil ima i poce trazit i trazi jedno pet minuta i kaze da nema... i onda rece onaj drugi pametniji koji je nekom liku uvaljivo 6230 za 150€ koristenu , kaze ovo "jesil nesto ocitao" a on "ne" i kaze da je to zaboravio i onda ovaj pametniji rece da mora nesto skinut sa interenta i da ce to bit sutra gotovo... i ono moj otac rece: (a to da ne ostavljam mobitel jer nije ni njemu drago da ostavim do sutra) "a jel moze ovaj moj mali pomnijet pa da se igra i tako to do sutra akonece redit poslijep podne?" i ondaj rece da dzaba kad se nemoze upalit... i napisa on moje ime na naljepnicu i rece da ce nazvat sutra...

i to se desilo...

i sad mene zanima par stvar:

1. mozel mi ko "strucnije" rec, znaci objasnit", barem priblizno", sta je on uradio??? jer ja kontam da je izbrisao firmware... i sad nema novi da instalira... pa se sad pitam jel se moze npr firmware kako intalirat ako nema nikakvog na mobu?? sa SEUSom mozda ili onim DAVINCIJEM il bilo kako?? i jel se moze gde skinut firmware, tj hocel ovaj moc nac to?? reko je da ce sve sredit i da se nebrinem al ja opet se brinem... jer kakvi sad debili odvaraju "servise"...

2. posto rekoh da svakakvi debili to otvaraju, a ima i toga da je ovo Bosna (tu zivim ) pa su ljudi skloni kradji, ne svi al ima izuzetaka... i sad mozda mi ovaj zamijeni bateriju, znaci mozda uvali nekkvu kopiju ili neorginalnu ... pa se pitam kako mogu to provjerit??? u zurbi sam to odnio pa nisam "oznacio" niako bateriju, jedino sam tacku stavio sa markerom al mozda se izbrise... pa znai kako znat dali je baterija orginal??? jel ima kakv oznaka il sta??? ja se ko sjecam ove moje al ne bas previse... kapacitet je milim 750mAh il 800mAh pa cu i to pogledat... i imal jos sta kako bi mogao znat??? i ko ko mozda sigurno zna koliki je kapacitet baterije koja dodje da barem po tome znam...

i et... to bi bilo to... znam da je dugo al opet moze se ovo procitat za par minuta a rijec je ipak o mobitelu, ne tako skupom al opet je 100€ i nebi zelio da se sutra igram sa komadom plastike...

i sad mi je drago sto nisam kupio K750i jer ovdje nit ima servis nit bi ga ko dobro dekodirao nit nista... odsad ce Ahmo kupovat "ciste" mobitele...