prokleti Bush![]()
Evo, izgleda da se stvarno zakuhalo oko Irana. Nakon malog zatišja probijena je cijena 70$ za barel nafte, sad sam bog zna hoće li se zaustavit i na 100 ili će ići i dalje.
Ina kaže da dođe li do te cijene za barel, da će BMB 95 bit 11 kuna. Fino.
A Sanader će "intervenirat" kad benzin probije granicu od 8 kuna.
Šta ćemo sipat u tankove?
BTW Možda da postavim temu" Nokia N80 vs. ugradnja plina"![]()
prokleti Bush![]()
Dobra ti je ova sa nokiom...
sam si kontam da bi plin malo više koštao...
banana je recimo imati sad auto koji ti troši oko 9L na 100 km prosječno, a nemat para da si plačaš gorivo za izlaske...
a opet, nekako mi je bed ugraditi plin u gotovo novi auto...
neznam sta raditi... Ionak sam evo vec mjesec dana na biciklu...
Autom samo kad se ide izvan grada...
btw, mislim da je pametno ulagati novce u autoe koji će izaći za godinu dvije...
do sad se mogu kupiti auti na kombinirani pogon Elektromotor + Benzinski motor... mislim u omjeru 30: 70 te u omjeru 50:50
za godinu dvije ako usavrše neko novo gorivo i kombinacija struje, mogli bi se lijepo voziti...
jao , bas gledam, pa kod njih je cijena benzina 2,80 KN po litri...
de ljudi, plan:
Otici u Ameriku
Kupiti Mustanga kojega ovdje nemogu kupiti
Malo se vozikati po americi par godina
uživati...
zarađivati kupovanjem elektronike i prodavanje ovdje...
LOL
mislim stvarno...
Ja mislim da nema straha jer je Sanader reko da će intervenirat
Pa je onda reko da su prihodi od trošarina već ukalkulirani u slijedeći proračun.
Pa sad ja njega pitam zašto ne smanji PDV na gorivo. Nije bio isti PDV na cijenu od 4 kune i sad na 8 kuna.
A glede Buša i Amerikenjaca........pa tu je više manje sve poznato. Namjera je u nekom sredenjročnom razdoblju ovaldati svom državama oko kaspisjkog bazena, jerbo se tu nalaze najveće zalihe nafte nakon što Arapi presuše. Za ostvarenje tog cilja fali im još sam Iran. U nekim od tih država imaju "prijateljske" režime, a u drugima imaju vojsku. Jedino još u Iranu nemaju ništa.
http://www.see-search.com/images/fueltrend2005a.gif
mi smo van na grafikonu nešta poput Engleske...
jel, ovo su peniji po litri...
AMENIzvorno postao Krompirko
Samo i ta cijena je visoka. I kod njih je gorivo poskupilo zadnjih par godina.
Tajna njihove cijene goriva leži uglavnom u tome što 80% cijene benzina ide naftnoj kompaniji, a 20% državi. U Europi je taj omjer obrnut![]()
87 penija je negdje 10,5 kuna. Tako da nije baš.......Izvorno postao Krompirko
Britanci su najskluplji, čak je i dizel skuplji od benzina.
Izvorno postao Drug Mile
ali zato je njihov standard deset puta veči nego naš......![]()
mislim da je godina dvije prerano, za sada je kod nas ja mislim samo toyota prius sa kombinacijom elektro-benzin, i taj auto kosta oko 10k€ vise nego auto te klase sa benzinom. pa ti racunaj kolko ti natankas za 10k€. ja racunam na sigurno 5 godina prije neke vece komercijalne proizvodnje hibridaIzvorno postao Krompirko
Pa sigurno da oni mogu kupit više gorina za svoju plaću od nas, to je stvar omjera. Inače njihov standard je je malo više nego dvostruko veći od našeg, mjerono po GDP per capita PPP. Odnodsno, točnije, naš je na nekih blizu 50% prosjeka EU.
mene ne brine kad mi skuter trosi 1.5 L na 100km , sve do 15kn cu tolerirari
ali ovaj Iran me brine - kazu da smo mi Rvati od tamo podrijetlom , pa ak ovi napadnu ocemo ici braniti otadjbinu? ili necemo jer ne daju nam nasu naftu ?
to je dokaz kakav smo mi narod , prije par tisuca godina smo sjedili na svom crnom zlatu ,ali nije nam se dalo cekati pa smo popusili , strasno![]()
Eh, da mi imamo naftu, vjerojatno je nebi imali, jer ili bi došla neka Europska tvrtka, izgradila rafinerije i prodavala nam skupo naftu, ili bi zaratili sa Amerikancima...
Zato imamo vodu, oko koje će se vodit ratovi za 50 godina. Tako da je tvoj scenarij ipak upotrebljv
Pa kaj je vama , litra vode je u Americi daleko skuplja od litre nafte.
To kaj mi uzimamo vodu zdravo-za.gotovo je druga stvar.
evo bas mi je neki dan dosla frendica iz amerike , bila na 10 dana (inace , ste znali da viza za Ameriku kosta 1000 dolara? )
kaze da je voda , pol litre , 1 dolar . Isto ko cola.
Kolko je ono litra benzina tam?
![]()
Litra benzina ti je 2,80 KN
Pa zar to već nije prodano?Izvorno postao Drug Mile
A mi s pitkom vodom auta peremoIzvorno postao Ljubav
![]()
Voda u australiji je 2-3 Australskih dolara, 1AUD cca. 4.2 Kn. Sve to ovisi naravno gdje ju kupuješ...Izvorno postao Ljubav
cinjenica je da mi sve zeznemo .
A kolko čitam na iskonu, mogli bi vratiti par-nepar vožnju... Tj parnim ili neparnim danima, ovisno o registraciji (ako se ne varam)...
Što se tiče cijene benzina, čini mi se da ću se više koristit javnim prijevozom, pa čak i za izlaske... Ili, nabavit neki dobar bic, pa onda s biciklom van... To bi bila šema...![]()
![]()
Daj zabrij, da dođeš do Saloon-a sa bajsom, i "sparkiraš" ga pored nekog BMW-a...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Izvorno postao Krompirko
Dam se kladiti da bi ameri popusili u ratu sa namajer koliko mene pamcenje sluzi svaki rat u kojem smo se branili smo dobili
![]()
Nije još. Zasad su koncesije na izvorištima. Ali kad bude recimo trebala doć pozivnica za NATO, moglo bi ići s rabatomIzvorno postao DadušPraskuš
![]()
Mene to više ne dira jer sam si kupio bajk i svuda idem bajkom. Van idem autom ali to je jako rijetko, to dali ću ići van sa autom ili ne uopće me ne dira. Radije idem pješke ili tramvajem, jedino ako idem sa curom van onda idem autom
najbolje da si svi ugradimo plin pa da na tom idemo
ovo je prestrasno...
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
Bookmarks