1. 2 dan max.Izvorno postao letmarebrmbarov
2. 7610 puni 1.30 h, n70 puni 1.30h potpuno isti punjac,sve isto.... to je brzi punjac..
1. - Koliko vam drzi baterija pri nekoj nazovimo normalnoj upotrebi i kad npr ste navece u gradu i vise se prica, tipka i slika ?
2. - Koliko vam je vremena potrebno da se napuni baterija ( dok sam imao 7610 trajalo je najvise 45 min, sad i po dva sata, da li je to normalno ili imam neki problem i postoje li razlicite vrste punjaca, posto je ovaj moj za englesko trziste pa imam onaj dodatak ) ?
1. 2 dan max.Izvorno postao letmarebrmbarov
2. 7610 puni 1.30 h, n70 puni 1.30h potpuno isti punjac,sve isto.... to je brzi punjac..
Zar ima brzi i spori punjac, kako da znam koji je koji, mislim ima li neka oznaka sem ociglednog ?Izvorno postao khideg
imaIzvorno postao letmarebrmbarov
spori: acp-7e
brzi
acp-12e
N70 ima malo bolje koncipiranu potrošnju baterije, tako da kod te Nokije baterija stvarno traje... Po mom mjerenju, najduže od svih Symbiana. Do sada.
Ovo o punjenju je Khideg dobro odgovorio.
S tim da bih dodao da je Nokia predstavila i hiper-brze punječe (oni kojima se žica kao izvlači iz tijela... To je nešto najnovije.
posjedujem n70, i znam da kad ga napunim do kraja, iskljucim iz struje, ugasim/upalim i ponovno stavim puniti, da ga puni jos neko vrijeme te mu znacajno produzi vijek trajanja baterije.. neznam jel to inace tako ili mi je baterija zdrkana.
Možeš pojasniti koliko značajno ti se produži vijek trajanja batke?Izvorno postao medvjed
Općenito kod svih mobitela, kad ga skineš s punjača, pa isključiš-uključiš, baterija će se početi puniti jer izgubi napon za pokretanje mobitela.
A to da taj postupak produljuje vijek trajanja baterije, to prvi put čujem.
Ako netko ima pozitivna iskustva s time, neka kaže.
to se tebi čini,jer ti mob čim ga upališ,posrče malo struje.Izvorno postao medvjed
"Placebo-efekt" kako bi se reklo....
pa ovako, mobitel koristim dva i pol tjedna, i prvih tjedan dana mi je baterija rikavala nakon jednog dana koristenja, totalno, morao sam ga puniti svaki dan full..
ovo s baterijom da nakon reseta moba punim jos vise mi se dogodilo sasvim slucajno, uglavnom puni ga kojih 10-15 minuta jos, i baterija mi traje po dan i pol 2.
samo da napomenem da svaki dan operiram snjim, poruke, pozivi, tako da nije u pitanju da sam ga manje koristio...
eto, mozda nekome pomogne, ali ko zna, mozda je moj iznimka.![]()
mislim da to u mom slucaju nece vrijediti, jer ja u danu napravim 2-3h poziva, i preko 150poruka,tako da svaki dan mi ne gine..
ali dobra info.
Evo ja testirao svoj mob, kad se napuni do kraja, sto je bilo u ponedjeljak u 12:47 mislim da ce crknuti danas u toku dana, i to prije 18 sati !!!
Ako je napunim tek da mobilni prijavljuje da je puna idrzace max jedan dan !!!
![]()
ne razumijem.ajd malo detaljnije.Izvorno postao letmarebrmbarov
Kad pustim da se napuni tel do kraja onda traje puno duze - kad prijavi batery full, nego kad ga iskljucim a indikator baterije pokazuje da je puna, a nije jos zavrseno punjenje, to sam mislio, i izdrzalo je nepuna tri dana, zadovoljan sam.Izvorno postao khideg
Bookmarks