Ja ti imam neki YUSMART od 19 inca i za uredske poslove s obzirom na cijenu je odlican ( Ima i zvucnike u sebi ).Sve ovisi za sta ti treba monitor,ako ti treba za igre onda za 2000 Kuna ga neces naci![]()
uskoro mi je rojsni dan![]()
i palo mi na pamet da ocu LCD monitor..
i vidio sam neki LG model 1717 tak neka kse zove.
17 inca
1800 kn na akciji ..
jel valja to sta?
btw
nedam vise od 2000 kuna.
pa ak imate kakve predloge..
Zadnji uredio Gruntovčan : 21-12-2005 u 20:14
Ja ti imam neki YUSMART od 19 inca i za uredske poslove s obzirom na cijenu je odlican ( Ima i zvucnike u sebi ).Sve ovisi za sta ti treba monitor,ako ti treba za igre onda za 2000 Kuna ga neces naci![]()
ovakav moj xerox 17'' mozes nabavit vec za 2somica. cjerovatno i bolji poboljsani model. to je izgledom vrlo ozbiljan, uredski monitor... http://www.farblasercenter.de/images..._front-med.gif
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja imam sony-a 17", al mislim da je i LG full ok, ne znam kolika mu je garancija na bad pixele, al ak mu je ukupna garancija na crknuce 2 godine, nemas sta razmisljat.
Ak se hoćeš igrat uzmi Samsung 730bf
Za 2000 kuna i LCD monitor za igre...
hm, jako teško, no jedini povoljni monitor ti je dotičnis samsung ili bilo koji drugi od 8Ms najviše...
čekaj malo
jeste vi sljepi il kaj![]()
ko je reko da mi treba za IGRE ???
daj pa nemam 15 godina .. ne igram bas nikakve igra na kompu osim hobo soccera
na prvom mi je mjestu zdravje odn vid .
krompirko - sad kad znsa da mi netreba za igre , jel bi valjo taj LG?
edit:
jel bi valjalo ovo kaj
Mon. LCD 17" CIBOX PR-17, 12ms
Cijena 1.799,00 kn (sa PDV-om)
Bodovi 44 bodova (za online plaćanje)
Jamstvo 36
HGspot pokušava biti što preciziniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da je opis ovog proizvoda točan, kompletan, pouzdan i bez grešaka.
Opis
Rezolucija : 1280 x 1024 @75Hz
Dot pitch : 0.264(H)x0.264(V) mm
Kut gledanja : H: 140° / V:140°
Boje : 16.2 Millions
Kontrast : 600: 1 (Typ.)
Vrijeme odziva : 12ms(Typ.)
Brightness : 300 cd/m2
OSD : Da
Zvučnici : 2W x 2
Dimenzije : 380(W) x 440(H) x 145(D) mm
Težina : 4.3Kg
Marka je noname ali ima 3 godine garancije .. sto je onak .. dosta.
Zadnji uredio Gruntovčan : 21-12-2005 u 14:34
Kut gledanja samo 140 stup., sad cu ti ja naci monitor kako valja...
dodatak:
za sad ovo:
http://www.diskont24.com/products/P0/23667/
1852 kuna diskont, odnosno do 2000 kuna u jos 3 trgovine
A ovaj LG ti je jedan od boljih izbora, ako ipak kad kad zazelis igre...
no osjeti se razlika 8/12Ms cak i u 2d grafici prilikom pomicanja objekata...
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...07650947446298
Zadnji uredio Krompirko : 21-12-2005 u 15:00
Btw, u ovom prvom monitoru ti je greska na njihovoj stranici u opisu... (citaj ono gore)
Eto...
prvi savjetujem ako oces multimediju na monitoru (ima i zvucnike) a drugi ako vec imas neke zvucnike i zelis nesto profesionalno i lijepo...
da ti vidis kut gledanja kod mog xeroxa... odma bi si ga zel![]()
samsung 710n je ok.
ljudi
evo danas bio u HGšrotu
i vidimo sam taj 710n ... 2000 kn
Mon. LCD 17" SAMSUNG SM 710N, Matisse
Cijena 1.999,00 kn (sa PDV-om)
Bodovi 49 bodova (za online plaćanje)
Jamstvo 36
HGspot pokušava biti što preciziniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da je opis ovog proizvoda točan, kompletan, pouzdan i bez grešaka.
Opis
TFT/PVA monitor
Vidljiva dijagonala:17"
Osvjetljenje: 300 cd/?
Kontrast: 600 : 1
kutevi gledljivosti: 160°/160°
Vrijeme odziva(ms):12
Sučelje:Analog
Max. Rezolucija: 1280x 1024
Dubina boje: 16.2 Mil.
boja kućišta (prednja /stražnja) Srebrna/Crna
Kompatibilnost sa Mac platformom
Dimenzije: (sa postoljem) 370x381x175 mm
Dimenzije: (bez postolja) 370x316x60.3 mm
Frekvencija
-Horizontalna (kHz): 31-81
-Vertikalna (Hz): 56-75
-Propusnost (MHz): 135
jel to valja??
i sta mi je jos bitno .. na kolko cu ga herza refresh ratea moc vrtit?zdravlje mi je na prvom mjestu.
krompirko fala na tvojoj elaboraciji ...
ne igre su mi fakat zadnja rupa na svirali.
Zadnji uredio Gruntovčan : 21-12-2005 u 20:16
Evo ovako...
ako nisi znao, LCD monitori imaju NATIVNE REZOLUCIJE i nativna osvježenja...
na većini 17 i 19" monitora to je 1280*1024 @ 75HZ (mijenjanjem rezolucije slika je iznimno loša, a mjenjanjem frekvencije gotovo ništa ne postižeš)
Kad bi recimo usporedio 19" CRT i 19" LCD i da oba staviš na 75 Hz
Gledanjem u CRT, nakon jedno 3 sata bi te oči počele suziti, no gledajući u LCD nebi...
razlog tome je što LCD nema katodnu cijev koja svojim titrajima ugrožava ljudski vid.
Najbolje je da napraviš mali test ako nevjeruješ da je frekvencija na LCDu nebitna...
Probaj uzeti mobitel sa kamerom i snimaj ekran televizora. Primjetit ćeš crne linije... (nema vertikalne sinkronizacije i pri tome nastaju podrušja u kojim ase ništa ne prikazuje), zatim pomjeri na CRT monitor, primjetit ćeš da je drugačije, linije ili idu brže ili su šire... a zatim primakni LCD monitoru i primjetit češ da crnih linija uopće nema... zato jer LCD ima statičnu sliku koja se mijenja po aktiviranju pixela i time ne stvara efekt titraja...
Za kraj usporedimo slučaj sa običnim rasvjetnim tijelom....
Kad gledaš u LCD, to je kao da gledaš u nepomično tijelo, a gledajući u CRT, kao da se to "nepomično" tijelo giba iznimno brzo te ne primjetiš gibanje (ali samo na prvi pogled, jer efekt se stvara spontano gledajući nekolliko sati)
ak te još kaj zanima, javi, mogao bi i neku literaturu pronaći pa da proučiš...
Uz sve to CRT vise zraci od LCD i trosi vise struje od LCD
Takodjer i to je istina...
i jos da napomenem... ja znam kako je pakleno nekad po ljetnim noćima kad očeš otići na net, pa kad ti zagrije CRT monitor...
heh.. mnooogo više grijanja...
pogotovo stari 15", kratak opis : alternativni radijator...
...ali danas je drugačije... ipak LCD još neko vrijeme neće moći zamjenit CRT, bez obzira na sve... iako se LCD-i sve više kupuju, ja mislim da je CRT najbolji izbor kad se gleda uloženo/dobiveno, a i kvaliteta slike je puno bolja... pa vi recite što hoćete, ali tako je...Izvorno postao Krompirko
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ovo je jedan od češćih odgovora korisnika koji nikad nisu pogledali sliku na LCDu....
DOKAZANO JE da je slika mnoooogo puta bolja na LCDu... i također je dokazano da su boje drugačije... no to je sasvim normalno...
i sve se softwarevski da naštimati...
Ali da je CRT ljepši nego LCD, stvarno... malo se zapitaj... stavi ti kvaltietan materijal (preporučan recimo neku sliku visoke rezolucije na LCD u nativnoj i na CRT u optimalnoj i na LCDu će izgledat mnogo bolje, a sad ću ti pronaći i primjer..)
Osim toga, omjer prije 3 godine u prodaji CRT : LCD je bio 4:1, u prošloj godini 3:1
nakon pada cijena i poboljšanja tehnologije (ova godina) omjer je 1: 5
onda da još dodam, LCD ima 100% ispravnu vertikalnu i horizontalnu geometriju, dok na crtu ne, i na nekim dijelovima slika je razvučena (neprimjetno, ali je ...)
...e prijatelju, baš zato što sam gledao na već nekoliko RAZLIČITIH LCD monitora mogu ovo reći - da nema bolje slike nego na CRT-u (eventualno plazma, al to je već druga priča) ...ovo je jedan od češćih odgovora korisnika koji nikad nisu pogledali sliku na LCDu....
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Kam ste vi osli ljudi bozji ... mene sam zanima moj Samsung moguci buduci
(iako sam se nakon N500 mobitela , videa i przilice zakleo da nikad vise samsung ...)
.. . .. . .. . . . . .
al nisam te skuzi , velis 1280 @ 75 herza , a ak g avrtim u 1024 .. kolko bu onda to ?85 ?
Zanemari tu frekvenciju... Ona je nebitna na LCDu...
Za zdravlje ti je potpuno isto dal ce ti LCD monitor biti na 50Hz ili na 120Hz (iako su frekvencije nemoguce, ali valjd shvacas sto ocu reci)
Dok da stavis na 60Hz CRT, oci bi ti nakon 3 sata pocrvenile, glava boljela... ,dok bi na 60hz LCDu mogao gledati mnoooogo duže vrijeme, a i još više
Lcd monitori imaju nativnu rezoluciju, i to je 1280*1024 kako sam rekao. Na toj rezoluciji imaju extra oštru sliku i sve je fakat predivno. Nemoj default rezu mijenjati, nema potrebe da stavljaš 1024*768 niti bilo koju višu od 1240*1024...
ja sam stavio rezu na 1280x1024 i slika je predivna i uopce ne zamara.
A zašto onda ni jedan grafički studio na svijetu ne koristi LCD monitore već CRT. CRT vjernije prikazuje boje i to je to. LCD je daleko lijepši i tanji i zbog toga ih ljudi kupuju.Izvorno postao Krompirko
Evo vako... sve više studija sad koristi LCD monitore...
Firma u kojoj ja radim je uzela 2 MAC G5 računala sa 20" LCDom...
predivne boje...
Boje su jedina prednost CRT monitorima, jer jedna boja na CRTu je ista kao boja na drugom CRTu...
Dok boja na jednom LCDu nije ista boji na drugom LCDu...
Skupi monitori imaju realne boje sa kontrastima i 1000:1 ...
firme ako imaju novaca uzimaju take monitore, a ako ne uzimaju CRT...
U firmi je isplativije uzeti CRT zbog troškova...
LCD imaju prednost u dizajnu, čuvanju prostora, potrošenju, iznimno su bolji za zdravlje jer nema flick efekta. Jedino u čem je CRT bolji je eto ta priča sa bojom, a sve ostale prednosti na CRTU su već ostvarene na LCDu...
A ako korisnik LCDa uzme pored sebe CRT i oba monitora stavi na nokia test, može si podesiti boje i boje su sljedećih nekoliko godina iste kao na CRTu.
Eto... toliko o napretku tehnologije, i zašto sad čovjeka vući na nešto staro...
bolje ići naprijed i u korak sa vremenom...
pa cemu toliko bure oko monitora? zar je jednom prosjecnom korisniku a i onom malo naprednije bitno sto su boje na crt-u vjernije?
glupost... crt je proslost, onaj ko kupi crt umjesto lcd-a je budala.
osim ako se bavi grafikom ili sta ja znam cime i njegovo oko je neko super osjetljivo pa mu je svaka nijansa bitna...
Upravo tako...
a i mogao bi pobrisati sav ovaj offtopic, jer je ovdje grunt napisao samo jeli lg bolji... i mi smo mu savjetovali neke druge i gotovo....
kao sto vidis, covjek kupuje LCD jer je zdraviji za oci...
nema sad tu da je crt u tom i tom bolji, jer je odluka vec donesena...
Ako cemo razgovarati o CRT vs LCD neka se otvori nova tema...
Bookmarks