DAJ LJUDI POMOZITE TREBA MI
evo sad sam bio u hg-spotu i kupio maxtorov hard od 80giga,
trebam pomoč, ja sam ga spojio, on se prijavio i ostavio svoje drivere, ali neznam gdje je opcija da ga formiram.
btw kad upalim komp pojavi se error report > wcmdmgrl
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
DAJ LJUDI POMOZITE TREBA MI
kako misliš da ga formiraš?ili formatiraš?jesi dobro odredio master/slave?ako ti komp nije dobro prepoznao hard,probaj ga sam odredit u biosu.
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
stavio sam ga na primary slave, i komp ga je tako podesio u biosu (išo sam provjerit)
mislim da je jumper dobro podešen
i prijavi se kod >device menager> disk drives
ali nigdje drugdje
(pa svaki novi disk se mora formatirat, zar ne?)
a gdje bi ga još trebao prijavit?šta ga komp ne vidi kad odeš u my computer?mora se formatirati(ali ti si prvo rekao formirati pa si me zbunio).ako ti ga vindozeri prepoznaju kad uđeš u my computer,onda jednostavno napraviš desni klik na njemu i odabereš format.ako ne,onda preko startup diskete.1 disk mora bit na master a drugi na slave.provjeri jel tako.ili probaj 1 stavit na primarni IDE kanal,a drugi na sekundarni.i opet pogledaj u biosu jel sve okej prepoznato!
probaj i ovo:
odi u bios i nađi opciju detect ide(ili tako nešto).odaberi to i onda ti komp traži sve hardove na kompu.
Zadnji uredio gIK : 08-10-2003 u 19:26
u 'my computer' ga nema. jer da ga ima onda bi znao.
u kištri imam jedan hard, isto maxtorov od 20gb, a imam jedan eksterni koji povremeno spojim sa kompom.
ma jumpere sam razmještao svakak pa ne šljaka.
off topic: floorkilla zasto nisi logiran sa istim nickom stalno?
vjerovatno se logira na frendovom kompu dok mu je ovaj rastavljen, jer sifru nezna napamet
ne. nego sam bio zbriso kukije, pa sam se morao logirat, pa mi nije prihvatilo password, pa sam se nanovo registriro kako bi capanu mogao objasniti svoj nesretan slučaj, a sada molim vas prijeđite na TEMU jer 80GB čeka samo mene!!!
pa jesi probao ono u biosu(ide detect)?ako nisi,probaj!
šta da ga sam detektira? pa jesam i tamo je.
odustajem.ne mogu se ničeg više sjetit.
dobro ajde, priznajem da nisam siguran dali jumper dobro stoji...
rješio sam problem oko poruke wcmdmgrl, to nema veze sa hardom, več sa wild tangentom...
ima ko još kakve ideje oko harda?
sad sam stari hard na kojem mi je sve, prebacio na primary slave, a ovaj novi metnuo na primary master, podesio jumpere, nema promjena.
novi hard se ne pojavljuje u 'my computer'
MEĐUTIM kada otvorite sljedeče: DEVICE MENAGER > DISK DRIVES > i za primjer VI odite na propertis od vašega harda.
JESTE? ok, sada stisnite VOLUMES, pa POPULATE > u bjelom polju se pojavio vaš hard disk, kao npr kod mene C.
E a pod disk drives mi je prijavljen i ovaj novi hard ALI kad odem na njegov PROPERTIS> VOLUMES > POPULATE, u bjelom polju se ne pokaže ništa, i piše za> type:unknown, status: not initialized, partition style: not applicable, ali čita da je akpacitet 80GB.
pa znam da to piše jer nije formatiran, ali NEZNAM GDJE DA GA FORMATIRAM U TOME JE ŠTOSSS¨!
sad kad sam se več toliko pomučio ovo napisati znate koliko mi je stalo do toga harda
molim vas POMOČ!
Probaj ga formatirat u DOS-u. Odi na dos prompt i tamo upiši - format c (mislim da je tako, davno je bilo da sam ja to radio i to uglavnom s disketama - format a). Ne znam, zapp bi ti na to znao bolje odgovoriti.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Format ti treba.... Trebas program PARTITION MAGIC ili start UP disketu. PARTITION Magic mozes koristiti u Windowsima dok s disketom radis iz dosa.
Forumaš godine :)
ma neda mi se to sve......
jojjjjjjj.
pa koj se ***** neče prijavit ovo govno
fala ljudi na trudu, al niš.
možda da u dosu probam formirat glupi disk..
A ovaj...Nisi mogao reći da ti komp u HG-spotu srede?
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
???. nisam kupovao komp. samo hard.
dobro, problem je danas rješen.
zatvaraj
Bookmarks