mozda ti nije dobro ustekan. mozda si ga negdje lupio u transportu pa je igla zapjevala. mozda si pobro kakvog zlocudnog virusa. koji os koristis? odg. na pitanja pa cemo ti probat pomoc
kad palim kompjuter on detektuje disk ali onda izbaci poruku
"disk I/0 error! replace the disk and then pres any key"!Sto to znaci?moram li ga formatirat?
mozda ti nije dobro ustekan. mozda si ga negdje lupio u transportu pa je igla zapjevala. mozda si pobro kakvog zlocudnog virusa. koji os koristis? odg. na pitanja pa cemo ti probat pomoc
90% hardwerska greska. ucini sto reko hrco
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
stvarje u tome da je disk potpuno ispravan!imam dva kompjutera!u jedan imam disk od 120 gb i onda sam iz ovog starijeg da ne stoji bezveze izvadio njegov disk od 20 gb i na njega je bio win 98!poveza sam ga bio na sekundarni konektor i radio je normalno,a nije ni bio formatiran nego je osta sa win 98 i normalno ga je diza!i sad posto sam proda stari pc moram vratit taj disk i kad ga stavim javlja onu poruku!ista stvar je i na drugi pc cim ugasim ovaj disk od 120gb i stavim na njegovo mjesto ovaj od 20 javlja se ona poruka ali cim vratim disk a ovaj stavim na sekundarni on se normalno pali!znaci on je potpuno ispravan!
formatiraj,i ponovo stavi vindovse i drajvere na njega(ovaj od 20)! that should do it! ali nemoj ga onda(ovaj od 20) stavljat u novi komp! vjerovatno si premještajući ga s jednog kompa na drugi nešto sjebao s driverima,filesystemom ili s nečim trećim!
...je najbolje formatiraj i pukni ponovo sve gore (moguće je da ti se "kolju" drajveri)...
formatira sam i sve je u redu!fala!pozdrav
eto! moj savjet, nije bas prepametan, ali mudar![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Bookmarks