2. travnja - Ministarstvo zaštite okoliša zabranilo je pivovari gradnju energane u kojoj se nalazi i pogon za fermentaciju piva, iz kojega je prije više od mjesec dana istjecao ugljični dioksid. Naime, građevinska je inspekcija utvrdila da se radovi ne obavljaju u skladu s građevinskom dozvolom. Time na snazi ostaje rješenje inspekcije zaštite okoliša o privremenoj zabrani rada fermentacije, što znači proizvodnje piva.
Neslužbeno doznajemo da zalihe piva mogu potrajati do kraja tjedna. Ako proizvodnja do tada ponovno ne počne, navodno će u Karlovac iz Mađarske stizati Heineken, koji će se puniti u Hrvatskoj. Iz Uprave pivovare naglašavaju da će i dalje surađivati sa svim institucijama.
Laboratorij za otpadne vode Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije od danas privremeno ne radi. Petero djelatnika bit će raspoređeno na druge poslove.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva oduzelo je laboratoriju licenciju za rad, jer nakon analiza otpadnih voda iz Karlovačke pivovare nikoga nisu obavijestili o velikim onečišćenjima. Slučaj bi uskoro trebalo preuzeti Državno odvjetništvo.
c/p HRT

Odgovori uz citat

i uopće ga ne bih usporedila sa stellom...
mislim ljudi imaju razmišljanja... inače kad pijem alkohol, pijem većinom žestu...pivo ponekad znam popit, bilo koje - svejedno mi je, onako iz gušta s frendom...
, al ovak kad je u pitanju dioksid

Bookmarks