Pcie ili AGP
imam priliku dobro prodati moju 6600gt pa bih si kupio novu karticu do 2500kn za igranje i gledanje filmova.iako preferiram nvidiu ne bi se bunio niti protiv dobre ati-jeve grafulje.e sad ,da cujem prijedloge...!
Pcie ili AGP
Leadtek 7800 GT - 2333 kn, Ve-Mil. Za tu lovu boljeg nema.
Osim ak je AGP grafulja u pitanju. Onda cekaj 7800 GS.
Leadtek 7800 GT, ako je agp onda uzmi novu maticnu sa pci-e kad vec imas 2500kn.
za pci-e : x800gto2 sa r480 core , 1530kn je ima u jednom ducanu , 16/6 i kloka se bolesno(jezgre redovito idu sa 400 do cak 560-600) - cak i malo iznad takta puno skuplje x850xt . uskoro ce i u moj komp takva jedna, nadam se .
nikako nije isplativo uzeti AGP grafu, bar dok 7800GS ne dodje... Iako je svagdje cijena super, kod nas bi mogla biti paprena zbog ovake drzave u kojoj zivimo. Ako uzimas PCIe, nijedna ATI radeon X8xx kartica nije isplativa, ne samo iz razloga da nema SM3,0 koji je stvarno prekrasan u svim igrama koje ga podrzavaju, a i pravi se sad sve više i više igara... nego je i sporija od recimo neke 7800GT karte...
Svakako do 2500 preporučujem X1800XL, jer sam se uživo uvjerio kakva je to zvjerka... Makar nije XT, ponaša se ko da je!
sm 3.0 se tek sad polagano uvodi na kartice i bas da je nesto revolucionarno - nije . a razliku ce ti djep ionako dosta osjetiti . po meni je tek to neisplativo jer dajes dosta vise da dobijes nesto sto savrseno funkcionira samo u teoriji , a zapravo ce biti dobro tek za koju godinu u nekoj boljoj reviziji.
imao sam kartusu sa sm 3.o - 6600gt top , i mogu reci da su mi igre izgledale cak i mrvu losije od starca radeta 9800pro . toliko o sm 3.0
osim ak ne mozes bez tih stvarcica koje samo na kutiji izgledaju dobro
Kako to da samo toliko dođe? ja sam mislio da su to skupe kartice... jesu to bolje kartice od 7800 GT?Izvorno postao Krompirko
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
vec sam promijenio maticnu sad mi treba PCI.znaci x1800xl.bas sam mislio 7800gt, jer volim nvidiu.jel ova ati-jeva jaca?
Naravno da je jača... nebih ti ju inače savjetovao...
A Router, evo da ti kažem nešto...
Mnoge igre koje su napravljene sa patchevima dobivaju SM3,0 podršku... Iznimno je mnogo vidljiv utjecaj SM3,0 i HDRa te grafiku čini stvarno iznimno privlačnom...
6600GT kartice su kartice koje su sm3,0 izvodile u teoriji... dakle bazirale su se na 4 vertexa...
6800 GT kartice se već baziraju na 6 vertexa, dok X1800XL kartice na 16 pa ju to čini odličnim u SM3,0... bez ikakvog pada perfomansi...
Osim toga, ako nisi znao, pad perfomansi na 6600GT karticama je 50% ako se ukljuci SM3,0, dok je na 6800 karticama pad perfomansi 10%...
koliko ja vidim, on kupuje karticu do 2500 kuna, što znači da neće uzeti 6600, niti 6800, nego čak 7800 koja ima 5% pad perfomansi...
Grafika je uvjerljivo mnooogo bolja... Zašto nebi on sad uzeo X1800XL, pa će biti miran kad dođe novi UT engine koji će efekte bazirati na SM3,0, POM i HDRu...
da ne otvaram novu temu preporucite mi neku graficku.cijena nije vazna.koja je najbolja graficka koja postoji?
zzop.
ATI Radeon X1900 XTX(650MHz) 512MB GDDR3(1.55GHz) Dual DVI TV-Out PCI Express Graphics Card cijena oko 5000 kuna
Asus Extreme N7800GT Dual/2DHTV Limited Edition nVidia GeForce 7800 GT@2(430MHz) 512MB DDR3-1.6ns (1.2GHz) Dual DVI-I VIVO HDTV Support PCI Express Graphics Card Cijena oko 6750 kuna
ti sa 14 godina si mozes priustit takvo nesto ?
Zadnji uredio Jamal : 23-02-2006 u 01:22
Evo i ja da ne otvaram temu bih priupitao nešto u vezi kupovine grafičke kartice (ne tako ekstremno kao kolega)...Nisam baš pri nekim ogromnim parama pa mi je zapela Gigabytova GeForce 6800GS za oko ,cijena je negdje oko 1600 životinja, jel vrijedi to šta ili da se okrenem ka atijevim X800GT...XL...svaki savjet dobrodošao.
Ili si dio problema,ili si dio rješenja
--Android OS--
6800GS, ako uspiješ kod nekoga naći tu karticu kupuj odma!!
To je najisplativija kartica u tom rangu... A da će ti pružiti dosta picaboci vezanih za grafiku...
Dakle usporedbu 7800 GT i X1800XL procitaj ovdje.
Edit by Krompirko:
ostalo je offtopic
Zadnji uredio Krompirko : 24-02-2006 u 01:54
hvala svima,kupujem x 1800xl i sto se mene tice ovo je![]()
I u medjuvremenu sam malo prošvrljao po netu i stvarno je isplativa za to što nudi, a ima i dobrih overclocking potencijala...Dakle riješeno je...Hvala na savjetu.Izvorno postao Krompirko
Ili si dio problema,ili si dio rješenja
--Android OS--
XTTX jel ti stvarno misliš uzet ovakvu zvjer od 6k kuna a ako misliš uzmi ATI Radeon X1900 XTX iako ja više volim n vidiu ova je bolja a jeftinija
A ja planiram uzet u Ve-milu Powercolor 9600pro 256MB 517kn ili Gigabyte 9600pro 256MB 589kn. Pošto su dosta jeftine, ali me zanima da li je ta Gigabyte-ova bolja od Powercolor-ove?
U pitanju je AGP utor ili ako netko zna nešto pametno za tu cijenu ili jeftinije.
Definitivno nemoj uzeti onu sa 256MB... uzmi sa 128MB, jer ako uzmeš sa 256 pogriješit češ. Zbog velike količine memorije se stavljaju chipovi lošijih proizvođača koji su znatno sporiji od onih koji se stavljaju sa 128MB memorijom...
Osim toga, 9600pro nije toliko jaka da ti možeš iskoristiti te megabajte... pitaj koga god očeš, dat će ti isti odgovor
Bookmarks