Prije svega pozdrav, ovaj forum mi je tek od danas poznat iako sam već neko vrijeme u potrazi za sličnim.

Pošto je ovdje bilo riječi o raznim opcijama u izboru fotoaparata neda mi se otvarati nova a ako netko od admina smatra da se može otvorit nova nek slobodno prebaci postove. Pošto je Božić i nemam previše vremena za visit po netu samo sam površno pročitao cijelu temu i vidio vaše savjete. Ono što mene zanima je zašto Olympus SP-500 nije bio opcija (vidio sam da ga se u cijeloj temi samo jednom spominje i to tamo di se pričalo o cijeni fotoaparata)?

SP-500 ima slične karakteristike kao i nakraju kupljeni canon i jedina zamjerka koju sam primjetio i je što Olympus nema stablizator slike a uz to je dosta jeftiniji od canona.

Odavno sam gledao koji fotoaparat kupiti i moj prvi izbor je bio C-7070 ali nikako da ga uzmem iako sam lovu namjenjenu za to odavno odvojio. Ovih dana, prije nove godine ili u prvim danima nove namjeravam si kupiti nešto i nakon podosta razmišljanja odbacio sam taj model i odlučio se za SP-500. E sad prije nego što ga i kupim zanima me zašto taj aparat nije bio opcija? Možda jednostavno previd? Koliko sam pročitao po previewima (kojih je za SP-500 još jako malo, npr. gore linkani) kvaliteta fotografije mu je bolja od canona baš u pogledu prikaza boja ali i oštrine.
Znam da bi stabilizator slike bio vrlo povoljna opcija da je ima ali za moje potrebe a to je obiteljska fotografija, izleti i sl. stvari te akvaristika mislim da mi ta opcija ne treba jer se ona anulira jednostavnom kupnjom stativa. A moje skromno i laičko razmišljanje je da je optika olympusa bolja od canonove.

Eto molio bi vas da me odgovorite od sulude ideje ako stvarno mislite da je taj aparat loš ili podržite ako ste pak mišljenja da sam na pravom tragu. Obračam se vama jer u mom krugu ljudi baš i nema onog koji bi mi to mogao argumentirati.

I na kraju ono što je trebalo biti i na početku svim forumašima čestit Božić

Mihael