dakle kako gledate na BB servis. dali netko zna kako uopće funkcionira. da neznalci BB-a nebi previše očekivali nije klasičan PDA ili Smartphone več je prvenstveno za poslovnjake.
dakle kako gledate na BB servis. dali netko zna kako uopće funkcionira. da neznalci BB-a nebi previše očekivali nije klasičan PDA ili Smartphone več je prvenstveno za poslovnjake.
dobar grah daleko se čuje
u biti bi bilo zgodno da daš neki link di je malo opisano kak sustav funkcionira i kaj se sve s njim može, pa bi onda rasprava mogla krenuti u nekom kvalitetnom smjeru...
...u biti je za poslovnjake - napredniji korisnici bi se prije "navukli" na neki smartphone...
ipak je taj sustav zamišljen za amere koji vole jednostavnost (čitaj: ako ne piše doslovno: "stisni ovo dugme!!!" - nemaju pojma što treba napraviti)...
Konkretno - isporuka mail-ova je u realnom vremenu i nema baš kašnjenja - sami uređaji imaju osnovne PIM funkcije i naravno osnovne funkcije vezane uz razgovor te SMS...
Tko je voljan odvajati cca 200 kuna mjesečno za to da dobiva mail-ove odmah - neka izvoli...
pa vjerojatno je neka firma kojoj se posao temelji na mailovima spremna. BB servis nažalost nije za individualce i ne podržava PO3. BB potegne profil korisnika iz PC-a i sinkronizira Exchange server ili Lotus Domino ili pak ako se vrti na Novelu.Izvorno postao dmi
mislim da si ga malo krivo protumačio. Sustav baš nije zamišljen za Amere, već je prednost BB-a to što se večina stvari vrti na serveru i server odrađuje večinu toga i šalje ti na ekran. Recimo pošalješ nekome na mail TIFF sliku od 6MB, server će ju resizati i prikazati na BBu a prenest će se samo nekoliko KB. Isto tako je recimo sa ZIPanim dokumentima. Pošalješ nekom ZIP server če ga odzipati i servirati na ekranu.
rezultat toga je nepotrebost puno memorije u samom uređaju, manja količina prenosa podataka itd.
http://www.blackberry.com/products/b...ry/index.shtml
treba malo čeprkati
Meni su fora ti uređaji pogotovo onaj koji je često na spotovima(mislim da se zove side kick il tak neš) kojemu se ekran okrene za 180 i ispod je tipkovnica.
Bookmarks