Eh, da..da vas pitam..dakle, neka se jave čistokrvni purgeri(znaci ''mama i tata'' imaju zagrebacke korijene) ..evo ja npr ne znam niti jednog ''pravog'' purgera..pa zato pitam..![]()
![]()
Eh, da..da vas pitam..dakle, neka se jave čistokrvni purgeri(znaci ''mama i tata'' imaju zagrebacke korijene) ..evo ja npr ne znam niti jednog ''pravog'' purgera..pa zato pitam..![]()
![]()
znas ti trebao si dodati u anketu i slucaj " ne i hvala bogu da nisam"![]()
ova tema nece nikam odvest zbog ovakvih deeeee... ovaj nerazumjljivih spodoba.Izvorno postao Bombardirovic
da , purger sam , starci su m ise rodlili ovdje , i tim se ponosim.![]()
![]()
![]()
![]()
a za one kojima je purger smjesan naziv ... mogu samo da kazem (da ovo sto kzu . da to niej istinapropaganda i to
loool lud )
ugl mogu sam oda kazem da rječ purger dolazi od njemačkre rječi Bürger
a znate kaj to znaci ??
to znaci građan.
onaj koji živi u gradu.
dakle...ili si gradan ili si...sssss...e.....stanovnik.![]()
Zadnji uredio Gruntovčan : 20-04-2005 u 23:17
ovak kakve ima veze ako si VELIKI ZAGREBČAN (ili zagrepčan) ako si SELJAČINA (čast zemljoradnicima) pa pola "mladih" purgera su seljačine!Izvorno postao Gruntovčan
kako možeš uopće biti ....ma neda mi se uopće pisati
pa 80% sluša narodnjake tj. kuruzu!!!!!!!!! (stvarno zagrebački) pa onda bolje biti seljak i doma imati svinje i krave nego biti "svinja"
p.s. ne kažem da su svi takvi ali velika večina je
“I quit, I give up, nothing's good enough for anybody else, it seems...When I'm all alone it's the best way to be. When I'm by myself nobody else can say goodbye. Everything is temporary anyway.”
samo se nemoj povoditi za svojom ekipom, molim te... onakve stvari više nećemo tolerirati. čovjek je postavio legitimno pitanje, na koje možeš i ne moraš odgovoriti, kao što možeš i ne moraš sudjelovati u temi.Izvorno postao Bombardirovic
Ako odlučiš sudjelovat, onda molim te da to bude na jedan civiliziran i tolerantan način... na kraju krajeva, svi smo mi ljudi, bez obzira tko je gdje rođen.![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Definitivno fali ova opcija! Kad netko kaže da je "purger" a nije na stadionu....sjetim se Degena i sličnih.Izvorno postao IggXy
. A Degen je rođen u Bjelovaru.
Volim Zagreb,ali ne smatram se purgerom.
Građanin je stanje uma.a znate kaj to znaci ?? to znaci građan. onaj koji živi u gradu. dakle...ili si gradan ili si...sssss...e.....stanovnik.Nema veze s tim otkud si ti. Di je danas Jarun,do prije 50-ak godina bila su polja kukuruza.
eto vjeko, znaš jednog![]()
nego tomo, cuo sam da pravi purgeri imaju u garazi bar jednog mustanga..jel to istina??Izvorno postao tomo
![]()
..purger vise nije sto je nekad bio..sad su glavne face hercegovci(ponosim se time..mama mi je odatle,a stari cisti purger),bosanci,janjevci,..tako da bi trebalo promjeniti naziv..poput ovoga -Podsljemenari
Zadnji uredio vjeko : 21-04-2005 u 23:30
...ne on je samo pripravnik pa ima ponija...Izvorno postao vjeko
![]()
daj slovenac šuti![]()
dobar grah daleko se čuje
sada cemo ga zaj... do kraja zivota
nažalost nemrem te utješit, većeg Zagrepčana nećeš srestIzvorno postao coma_zgb
za one koji ne znaju, Purger je starozagrebačka riječ za malograđanina...ako neznate još koju "purgersku" riječ, pišite![]()
jedino kaj ovaj purger ode iz kvarta jednom godišnje, dolazak do jelačić placa mu dođe ko izlet...Izvorno postao tomo
![]()
![]()
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Od stoljeća 7 ?![]()
![]()
![]()
Daj ljudi pa samo kod pasa je kotroliran "uzgoj" pa opet se "omakne"
Sada će mi netko reći da zna 100% odakle potječe njegov čukun-djed i čukun-baka !
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
ja čuo da naziv Purger dolazi od rijeći purgar a za nju ne znam šta znaći.
EDIT: obrisan off
Zadnji uredio whiteboy : 21-04-2005 u 01:01
ne smatram se purgerom posto mi je djed slovenac a baka dalmatinka.![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
ja se smatram purgerom iako mi starci nisu rođeni u zagrebu...
nije za malograđana već građana... točno je ovo kaj je gruntovčan napisao, već sam čuo par takvih objašnjenja...
e onda nemate pojma pa nešto naučite-, ne građana, nego malograđana, riječ je svakako bila posprdna i tako su se nazivali "građani" sa pro seoskim ponašanjem.Izvorno postao whiteboy
a dolazi iz njemačkog...pa to sam ja napiso...
ja znam jos rječi purgerski
****** , sam purger il ne
evo te rječi upotrjebljene u kontestu , sama glupo zvuci:
"Zrihtajmo Zagreb kak se šika" !
to znaci uredimo Zagreb kak se spada , kak mu priliči , da budem točniji
Evo malo potražio... http://www.tportal.hr/teen/svastara/netuskoli/fset.html
odnosno da ne tražiš tomo samo ću ti citat izvaditi: "Zanimljivost: Riječ 'purger' kao naziv za Zagrepčane dolazi od njemačke riječi der Bürger, što znači građanin. "
BTW većina purgerskih riječi u stvari dolazi iz doba austrougarske, dakle većina i jesu germanizmi...![]()
a od pravog si Purgera to čuo. kolko ja znam to onaj bosanac Bandić stalno trubi.
a kaj znaći Bok
ma nije bandic valdja ... mislim da je to od hnsa bio sloganIzvorno postao KaKaV NeReD
prije 5 godina
vtomo daj vise priznaj poraz![]()
pa pitam ja vas jel ko zna kaj znaći BOK ?
Bookmarks