Bez zicasama ti rijec kaze
Sam naslov kaze - Sta je wireless
Bez zicasama ti rijec kaze
It's nice to be important, but it's more important to be nice
pa čovječe koristi
http://www.1o1.com/content/view/42/30/
Na tom sajtu ti je objašnjenje samo je na čirilici......
moze li se koristiti na laptopu ????
Naravno, svi laptopi sa Centrinom, a i mnogi drugi imaju wireless, a može se i kupiti u obliku PCMCIA kartica (ili kako se to već piše)
može i usb varijanta
dobivam laptop za 2-3 mj. i moja firma ima lan..
hocu sa laptopom da se povezem za nasu firmu (bezzicno?
kako ?????
WLAN-om...
.....cute but psycho.....
Prije svega ovisi kakav ti LAN ima firma. Ako se radi o ethernet LAN - u, dakle verziji LAN - a gdje su racunala umrezena ethernet kablovima, preko switcheva, tada nemas mogucnosti da se wireless spojis na takvu mrezu (mislim ima, ali u tome ti je slucaju jednostavnije ustekati ethernet kabel u laptop i na mrezi si). Ako vam je pak mreza u firmi wireless, dakle acces pointovi i ostalo, tada se laptopom mozes spojiti direktno na mrezu wireless, ako ti admin da postavke mreze i odobri pristup, naravno pod uvjetom da tvoj laptom ima wireless (posto ga tek dobivas, pa predpostavljam da je novi najvjerovatnije ima, a ako nema uvijek mozes, kako su vec neki forumasi rekli, kupiti wireless lan PCMCIA ili USB adapret, pa s njime na mrezu)!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
ne nije wireless lan, obicni je ...![]()
Lineage 2 user
Traeba ti ruter sa wi-fi,kao ja kod kuce kabel ide u rutera wlan i 3 komputera
su povezana sa wlanom,lapy mi ima wi-fi g, jedan desk ima usbwireless a
3 mi je na kabel kao mreza t.j svi su u mrezu kod rutera SMC wi-fi g.
Svaki laptop ima i obicnu mrezu i onda ti je najjednostavnije spojiti laptop zicom u hub.
znam i ja da je to najjednostavnije... ali ja hocu kada izadjem ispred kuce da imam dostupnu svu muziku sa burazovog računala... nemogu je kopirati sebi jer ima 230 gb muzike ...
Lineage 2 user
Onda ti jos treba WLAN router, a najjeftiniji su po oko 400kn
da , da ... ali koliko on ima dometa ? jeli ovoliko :
(5 milja i 20.9 milja )
Lineage 2 user
pitanje kolko to kosta, inace ti je normala oko 400m na otvorenom i 50m u zatvorenom
ja bih odprilike ulozio 2500 kn
Lineage 2 user
ja mislim da je ta cifra dovoljna.. mozda ti cak i ostane ....
ipak na wifi utice dosta stvari.. razne prepreke, udaljenost, vremenski uslovi itd...
Ako misliš na veće udaljenosti, onda bi ti bila važna vidljivost, tj. dobro bi bilo da imaš optičku vidljivost sa antenom AP-a
Bookmarks