a ti kreiras alcatele il kaj?!?!objavljen je vec natjecaj za "mob iz snova"!!!!!
Dakle, koje bi sve mogućnosti Alcatel imao da ga sami osmišljate; kakav bi bio dizajn, sam koncept, koliko memorije itd.?
Pokušajte opisati što detaljnije svoje želje jer nešto slično možda će te moći kupiti za nekoliko mjeseci u dućanima.
Pozdrav!
a ti kreiras alcatele il kaj?!?!objavljen je vec natjecaj za "mob iz snova"!!!!!
Ukratko morao bi imati sve mogućnosti koje su danas dostupne , da ih ne nabrajamo.Isto tako memorija bi trebala biti ogromna (bar 1GB) s mogućnošću vanjskog proširenja.Ekran bi trebao biti touchscreen, nešto kao P800,čim veći. USB port je poželjan.Dimenzijama bi trebao ostat negdje na veličini serije 5 eventualno 7.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Gdje li je to objavljen natječaj iz snova? Koliko mi je poznato, za Alcatele nije bilo prilično dugo, ako je uopće bilo ikada.Poslao: coma_zgb
Nego, činjenica je da imam neke veze u Alcatelu, zato kažem; vrlo je moguće da novi Alcatel bude dizajniran po želji power-usera.
Pozdrav!
Hm, za memoriju 1 GB bi trebao nekakav IBM MicroDrive što višestruko povećava cijenu mobitela. Ja kažem, touchscreen nije upotrebljiv u normalnom životu, osim za rad na stolu. Teško je po tome tipkati dok se hoda itd. No preferencije korisnika su drukčijePoslao: Sljaka
Ukratko morao bi imati sve mogućnosti koje su danas dostupne , da ih ne nabrajamo.Isto tako memorija bi trebala biti ogromna (bar 1GB) s mogućnošću vanjskog proširenja.Ekran bi trebao biti touchscreen, nešto kao P800,čim veći. USB port je poželjan.Dimenzijama bi trebao ostat negdje na veličini serije 5 eventualno 7.
USB port na mobitelu bi prilično povećao masu i narušio izgled.
Sa ovakvim mogućnostima i touchscreen ekranom, mislim da veličina ne može ostati onoj na 501/701 pošto ekran osjetljivi na dodir treba ipak biti dovoljno prostran da bi se po njemu moglo tipkati.
Nikog više ne zanima mobitel iz snova?
Pozdrav!
jabih 715 sa ekranom u boji i MMS podrskom
i bio bih sretan kao malo dijete
eh, da .. i da mi ga netko pokloni...
Prilično si skromanPoslao: jsp_m
jabih 715 sa ekranom u boji i MMS podrskom
i bio bih sretan kao malo dijeteAli s obzirom na genijalnost softvera u 715-ici, ništa čudno.
Možda si zato skroman u zahtjevimaeh, da .. i da mi ga netko pokloni... [/B]
Pozdrav!
Priznajem da sam pretjerivao , ali zar nije smisao snova i pretjerivanje?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Slažem se, ali želimo li takve snove pretočiti u stvarnost, trebamo malo i razmišljati o izvedivosti, zar ne?
Pozdrav!
A što je s Philipsovim probnim primjercima hardova veličine kovanice i blue ray tehnologijom; možda od svega nekaj bude pa i mobovi s 1 GB...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Sve su tanje granice između mašte i stvarnosti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
kaj nije 715 malo velik?!?treba imat ekran ko nove nokie 128*128*4096!!!mms kao s55!!cetverosmjernu tipku!!ne đojstik!!!visina 10cm debljina 1.7!!!i mora imat lijep dizajn,nesto kao s55!!!nesmije biti skuplji od 3500kn!!IC i BT!!!kabel u standardnoj upotrebi,kao i kamera!!memorija 5mb!!!mislim da je ovo realno!!
Ne znam da li pričaš na osnovi vlastitog iskustva o veličini 715-ice ili preko slika. Ja ga koristim i mogu reći da je IMHO veličina sasvim pogođena. Taman dovoljno velik da se ne vrti u džepu, a dovoljno mali i lagan da ga uopće ne osjetiš.Poslao: coma_zgb
kaj nije 715 malo velik?!?treba imat ekran ko nove nokie 128*128*4096!!!mms kao s55!!cetverosmjernu tipku!!ne đojstik!!!visina 10cm debljina 1.7!!!i mora imat lijep dizajn,nesto kao s55!!!nesmije biti skuplji od 3500kn!!IC i BT!!!kabel u standardnoj upotrebi,kao i kamera!!memorija 5mb!!!mislim da je ovo realno!!
Ekran na 715-ici je 100*150. Sasvim dovoljno. Istina da mu fali ekran u boji.
Zašto ne joystick? Osim što uvelike ostavlja prostora dizajnerima, omogućuje puno praktičniji i lakši rad. Uvijek mi se to kod Alcatela sviđalo.
Lijep dizajn je prilično rastezljiv pojam tako da nisam siguran oko tog što si htio reći, ali što se tiče kako ovoga područja, tako i bilo kojeg drugog kod stvaranja jednog mobitela mogu sa sigurnošću reći da Alcatelu nije cilj kopirati druge nego će radije pričekati i izdati uređaj koji će po mnogo čemu biti originalan. Konkretno na polju 715-ice imamo originalan dizajn, zanimljiv Landscape mod ekrana, zanimljiv način spajanja na kompjuter itd.itd.
Meni bi se recimo sviđao Alcatel sličan 7650 ali kada bi imao cca. 32 MB (MMC slot), bio kvalitetnije izrade i puno boljeg softvera. E da, i kada bi imao mekši joystick. Ono na 7650 je katastrofa.
Pozdrav!
Zadnji uredio vanja : 22-01-2003 u 17:03
joystick je pre spor,brza je cetverosmjerna tipka!!!116 je ipak malo preveliko za mob danas,treba ciljat na razlicite skupine korisnika,a ne strogo poslovnjake kojima nije bitna velicina--->105 max!!!treba biti zaobljeniji nego drugi alcateli,zato sam usporedio sa s55!!!a sto se tice originalnosti,mozes napravit mobitel u obliku k..... ,pa bi bio jako originalan,al sumnjam da bi ga ko kupio!!!
Šteta što je ovaj dio Mobilovog foruma tako slabo prometan...
Otvori takvu temu u kafiću.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da, možda imaš pravo. Idem pokušat.
Ali sve mi se čini da neće biti uopće "in" zbog naslova threada![]()
Iliti; kreativci, javite se (2)!
Evo, copy & paste sa Alcatel sekcije, a ovdje je na Sljakin prijedlog. Tako da ako bude primjedaba za off-topic, molim da se obratite Sljaki!
Dakle, koje bi sve mogućnosti Alcatel imao da ga sami osmišljate; kakav bi bio dizajn, sam koncept, koliko memorije itd.? Pokušajte opisati što detaljnije svoje želje jer nešto slično možda će te moći kupiti za nekoliko mjeseci u dućanima. Probajte obratiti na sitnice (upravo sam primjetio da N7650 nema polje za adresu!!!)
I još nešto, ako vam se već pri izgovoru riječi Alcatel stvara mučnina, pokušajte dati prijedloge telefona snova, naravno da to bude što realnije i da na njemu Alcatel ne piše
Pozdrav!
Nije stvar u tome da ljudi ne vole Alcatel nego je teško izmisliti nešto novo i orginalno , a da se ne pretjeruje(kako sam to ja radil)uz svu silu mogućnosti koje pružaju današnji mobiteli. Kako većina tih mogućnosti, zbog cijene korištenja, nije iskorištena, postavlja se pitanje da li osim vanjskog izgleda treba uvoditi nešto jako novo.
Možda kad bi se novosti odnosile više na onaj dio koji se koristi "offline" .
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja bih da bude negdje 105mm najvise, ekran 4096 boja 128x128, MMS, Joystick ,ne navi tipku, zatim ono kad si sam snimis neku pjesmu na mob. pa je stavis kao zvono, ugradjenu kameru, GPRS 10, GPS, Javu, Li-pol bateriju 900 mAh, ne tezi od 90 grama, MP3, Memorija od 5MB, Memorry stick Od 64 Mb, Onda ono kad te netko zove prikaze ti njegovu sliku, Irda, Bluetooth, Govorne funkcije, Triple band, Wap 2.0, nesmije imati antenu, Da se poklopac od tipki izvlaci kao na 8850 ( ali ne onako male tipke kao na 8850 ), da bude kromiran kao 8850, Cijena 5000kn i sve ostale funkcije koji prosjecni mobitel ima, Moj alkatel snova![]()
It's nice to be important, but it's more important to be nice
U pravu si, ali mislim da u danasnje vrijeme puno znacaja ima firma koja proizvodi taj mobitel. Mnogi ljudi su jednostavno odani jednom proizvodacu i kupit ce telefon koji nije po nicemu poseban od konkurencije, osim sto je ta-i-ta-marka ili je odredjene "nacionalnosti". Primjer za to je S55, ne kazem da je los, ali zaista po nicemu od konkurencije nije poseban, osim po dizajnu. A tu se ponovno vracamo na taj famozni cimbenik dizajn koji ocigledno igra veliku ulogu. Pokusavaju se odijeliti mobiteli po klasama. Primjer za to je Nokia, ali i ona cini odredjene nelogicnosti (3650 naprednija od 7650 - u istoj generaciji, a 3650 je puno niza klasa). Bitan faktor ovdje je i koncept softvera. Ipak, sve većim prodorom smartphonova, moguće je da ubrzo telefon zaista razlikujemo samo po dizajnu...Poslao: Sljaka
Nije stvar u tome da ljudi ne vole Alcatel nego je teško izmisliti nešto novo i orginalno , a da se ne pretjeruje(kako sam to ja radil) uz svu silu mogućnosti koje pružaju današnji mobiteli.![]()
P4E, prijedlog je uvazen i pohranjen u arhivu
Primjecujem prilicnu dozu realnosti, a ono "nesto" po cemu ce telefon biti poseban ipak ostaje Alcatelovim inzinjerima...![]()
Ja bi volio ovako: dođeš u dućan i sam sebi složiš mobitel tj. narudžbu. npr: hoću kućište od N3310 i ekran u boji i 5MB memorije ali mi ne treba ni java ni gprs i hoću HELP i to da ga slušam a ne da ga čitam..................ovako kupujemo auta, zašto ne možemo i mobitele, pa ako treba i počekati koji dan da se to sklopi?
Cijena jednog mobitela i auta je prilicno razlicita, zar ne?
Istina je da je cijena bitno različita, ali zbog čega se personalizacija telefona zaustavila na tome da možeš promijeniti boju kućišta kupujući novu masku?
Bookmarks