da, jedino to može, iskopirat flex, pa probat.Izvorno postao tvrtkod
...dok flash neće tako lako
I ja isto. Da je to istina moslim da bi se taj korisnik malo vise potrudio da to izvuce s moba kako bi sebi stavio. A najmanji problem bi mu bio da napise koji model i koji software je u pitanju jer ak zna koristit sve te navedene programe onda sigurn zna i procitat verziju modela (golim okom) i u meniu pogledat koji flex i flash je u pitanju. Bez tih podataka mu ne vjerujem ni blizu.Izvorno postao Night Hawk
pozdrav
da, jedino to može, iskopirat flex, pa probat.Izvorno postao tvrtkod
...dok flash neće tako lako
ima sad nekih modernih shema vezanih za backup flasha koristeci ramldr. s njim se moze napravit backup reflasha ili komplet monsterpack. al ja ipak mislim da taj tip nesto mulja. sigurno bi na starnim forumima pisalo o tom. Ako ne na HOFO onda definitivno na motofan.ru jer svi znamo da nema vecih frikova od rusa. zima duga a nemaju sta radit dugih zimskih noci, pa programiraju do j****Izvorno postao Inovator
pozdrav
Izvorno postao tvrtkod
, ma imaju oni i u glavi dosta, a i nacija je povelika, k tome zakonska ograničenja ih nikad nisu dirala.
ta fora s ramldrom mi se ne čini baš pretjerano dobra, jer postoji velika mogućnost da ne pokupi sav sadržaj memorije. recimo na Siemensu to ide bez beda, možeš i definirat memorijske adrese otkud ćeš ga dignut. treba nam samo alat, da netko isprogramira i to je to. jer koliko znam Motorola nema HW zapreke pri pristupu
Bas zato je ramdlr dobar jer mu zadas pocetnu i krajnju adresu ROM-a i on ju cijelu iscita. Tip na HOFO (eyesonly_d) je to napravio za E398 i jaku puno ljudi je testiralo njegov flash i prezadovoljni su (ukljucujuc i mene). I ja bi to isto napravio al je problem sto ne odgovaraju adrese od e398 za flesove od R376 serije. pa ako netko zna kako odredit adrese pojedinih code grupa nek mi se javi pa bi uskoro mogli osvanut i nasi custom monsterpackovi i reflash fileovi. Vidim da se lega koji je zapoceo thread vise ne javlja sto znaci da je najvjerojatnije skuzio da ne pusimo njegovu pricu. Pozdrav lega, bila ti je dobra prica.Izvorno postao Inovator
@tvrtkod>Izvorno postao tvrtkod
trebalo bi biti:0x00000000 do 0x02000000, da bi skinuo full zapis memorijskih lokacija. ili možda 0x00000000 do 0xFFFFFFFF, ali tad bi se moglo povući o dosta smeća.
de otvori novi thread u kojem bi malo više o toj tematici, znači od linka za program preko samih radnji vezanih za isti.
Budem dok nadjem malo vremena. stvarno sam jako zagrijan za tu temu.Izvorno postao Inovator
jel se to odnosi na triplets ili na R376? jel mozes nekako potvrdit?Izvorno postao Inovator
Pitao sam ja eyesonly_d na HOFO kako da dodjem do tih adresa pa mi je napisao:
"My manual is mostly E398 specific. And the memory addresses are different between phones. However I think if you follow these steps you might be able to get the memory range for the flex for any phone.
1] Take a monster pack and put it through RandomSHX you will get a LST file. This file contains the STARTING addresses for each part.
2] Find the bin number (also generated by RandomSHX) that is the largest. Find the specific starting address for that number.
3] Now take the file size (in bytes ) of that largest bin. Now convert this number to HEX. Add this hex number to the starting address and this will be the ending address.
4] Now test this in RAMLDR. First flash the monster pack you used above to the phone. Now dump the starting address and the ending address. If everything is correct, then the largest bin from RandomSHX should EXACTLY match the dumped file in both size and content."
Ako neko zna kako ovo protumacit i provest u djelo jer mi hex editing nije jaca starna nek mi javi jer nema smisla otvarat novi thread ako nemozemo prijec ovaj prvi korak i dobit potrebne adrese.
Ogromna isprika svima zbog debelog silazenja sa teme (koja i nije bas nekud vodila IMHO) al mislim da je svim u interesu da ovo realiziramo.
pozdrav
evo, programčić da možemo konkretizirat tematiku...
kaže tvrtkod preimenuj gif u bin a jpg u exe, pa učinite isto.
ma to je bilo za tebe da napravis prije nego postavis ovdje jer sam ti prvo isao slat s gmaila al mi s*** ako saljem exe filove. slobodno promijeni to i stavi u orginalnoj izvedbiIzvorno postao Inovator
neka, može i ovako, zaštitimo u biti sadržaj, jer samo useri znaju o čemu je riječ i šta činiti...poradit ćemo na ovome, ovih danaIzvorno postao tvrtkod
A šta je sa Motokit-om, u njemu imate neki backup ?????
Nokia n93
Motorola v360
Motorola v525@v600
to je samo za flex kao sto i pise, al ni to nezna napravit da radi.Izvorno postao zrino
A kakva bi to tema bila bez trenutacno aktualne i vruce SHX biblije. pa evo je:
http://www.motomodders.net/Portals/0...ileHacking.zip
Bookmarks