ne kuzim te nabolje.Kaj ti oces napraviti?otkljucati mob da radi i na tmoajlovoj kartici ili samo ikone ubacit?
Zaključan na vip. Dali se treba nešto hardwerski napraviti, skinuo sam sa siemensfreaks test points sliku i sad kaj dalje. Htio sam promijeniti ikone po uputama s iste stranice, ali kad sve napravim i nakon gašenja moba ikone su kao folderi na compu samo blijede. Morao sam vratiti stare. Šteta jer s datotekom koju sam sa te stranice skinuo ima lijepih ikona.
Možda nešto krivo radim, ali upute su tako jasne da teško možeš pogriješiti.
Pod reboot mobitela se valjda misli na gašenje i ponovo uključivanje?
ne kuzim te nabolje.Kaj ti oces napraviti?otkljucati mob da radi i na tmoajlovoj kartici ili samo ikone ubacit?
May the Force be with you!
Zar ne možeš podestit kontrast i svjetlinu i tako dobiti izgled koji hoćeš?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Htio bi otključati mob. Za ikone sam pitao usput.
Nije stvar u osvjetljenju ekrana, već su ikone nakon promijene sve iste. Izgledaju sve kao folderi. Konkretno, htio sam staviti ikonice "WorldOfAqua" koje sam skinuo sa siemensfreaks stranice, a umjesto njih sami folderi. Možda je to zbog veličine main.fs datoteke. Stara main.fs datoteka ima 956 bajtova a nova 917.
P.S. Na kraju još jedno glupo pitanje. Kupio sam ga kao vip komplet pod imenom CX65V, a u podacima moba piše CX6V tak da više ni sam neznam koji je to hibrid.
Lijepi pozdrav
to je CX "V" 65,a to v je oznakla da je raden za vodafone,tj. obicni CX65 ima drugaciji desing i moguce ga je kupit u V)(P kompletu(zato jer ima vezu s vodafonom)
May the Force be with you!
Hvala na informaciji. To znaći da mu mogu nadograditi firmware od CX65?
Možeš, of course...skini firmware sa Siemensove službene stranice, pa probaj...ak ne uspije, još uvijek imaš servis...ako imaš garanciju iz dućana, mislim da ti u servisu mogu jedanput besplatno promijeniti software, pa probaj i tak...
Bom Chicka WahWah
ne mozes update-i sa fw-om od CX65. Mislim mozes, ali moras onda to napraviti sa winswup-om a ne sa sluzbenim siemens-ovim update-om...
Za otkljucavanje preporucujem SST toolbox. Test point ti ne treba ako imas neku nizu verziju, provjeri sa *#06#
Sto se ikona tice, dakle samo treba promijeniti main.fs i nista drugo. Velicina nema veze. Pokusaj sa nekom drugom datotekom...
maraschino - PTICICA
Hvala svima na velikoj pomoći. U medjuvremenu sam od CX6V nadogradio na CX70. Sad mi piše CX70 SW 43 i Variant B403. Sve upute i savjete dobio sam od vas na ovom forumu i na superfreaks stranici koja je stvarno SUPER. Nitko sretniji od mene. Kaj sam s time dobio, netko bi se pitao. Veliko zadovoljstvo i da sam nešto uspio, naravno uz pomoć svih vas. Uglavnom, riješio sam se dosadnog vodafon live-a, sad je normalna ikona "Surf & Fun". Još samo da ga uspijem otključati. Imam sliku test point za CX65 i ne kužim kaj se treba napraviti. U crvenom krugu je zelena točkica i sad dalje samo zurim u sliku.
Na mjestu označenom zelenom točkicom treba presjeći bakreni vod na tiskanoj pločici. Samo treba biti oprezan da se ne oštete okolni vodovi, isto tako ne treba ići preduboko jer tiskane pločice mogu biti višeslojne pa se dubokim rezanjem mogu oštetiti drugi vodovi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Tek nakon rezanja može se softverski otključati mobitel? Skinuo sam si program SST Service Toolbox Professional Edition 5.32 pa idem probati. Kud puklo da puklo. Do sad sam imao sreće, idem do kraja.
kako sam rekao - za nize verzije ne treba test point, samop za verzije iznad 25...
maraschino - PTICICA
Nakon pretvorbe CX65 u CX70 imam SW43. Da sam bar to znao ranije, jer kad sam ga kupio bila je verzija 12. Ako napravim test point, tj presjećem bakreni vod i ne otključam ga, on će dalje normalno raditi?
Test point se radi da bi mogao pristupiti memoriji telefona. Ako ga dobro napravis, mobitel ce raditi normalno...
Tebi je dobro to sto ti je tvornicki v12 - to znaci da sa winswup-om mozes bez problema spustiti verziju...
maraschino - PTICICA
Maloprije sam probao sa x65_Unlockerom i uredno je prepoznao mobitel i IMEI, ali izbaci poruku "Reading phone ID Failed". Pretpostavljam da ne može pristupiti memoriji jer nije napravljen test point.
ako ga je prepoznao, onda ne trebas test point. Iscitaj flash, pa onda sa smelterom izracunaj phone ID...
maraschino - PTICICA
Sa SST toolbox-om nije mi uopće htio isčitati flash. Kartica je vani i mobitel ugašen. Izbacuje poruku "power on". Kratko stisnem power, da ga ne upalim to sam pročitao negdje na forumu, a u helpu, kolko sam shvatio, mora biti upaljen.
Skinuo sam Smelter 6.3 a u meniju sami upitnici. Još samo jedno pitanjce. Kad i ako iščitam flash i sa smelterom izračunam ID, kako se to ubacuje u mobitel?
U Smelteru odes u Language i odaberes jedan od jezika koji razumijes - imas i Hrvatski.
Phone ID NE ubacujes u mobitel - njega izvlacis iz mobitela. Pomocu njega kasnije mozes izracunati Master code (isto pomocu Smeltera). A master code ti sluzi za skidanje zaboravljenog phone code-a...
maraschino - PTICICA
p.s. probaj iscitati fullflash sa V_KLay-om...
maraschino - PTICICA
Bookmarks