Ipak je P800 samrtphone tak da se tu nema sto raspravljat. Mjenjaj se.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...4&idPhone1=326
Imam motorolu e550, planirao bi je zamjeniti za Sony ericsson p800 pa me zanima što bi dobio s tim (mislim od funkcija,koje su razlike, i kvaliteta naravno) što se tiče cijene 50€ razlike. Zanima me što mi preporučujete oko ove transakcije.dali se isplati i što dobivam od toga, molim da ne bude odgovora, uzmi p900,sx1 ili tako nešto jer za to nemam novaca, baziram se samo na ova 2 modela..
Pozdrav !
Ipak je P800 samrtphone tak da se tu nema sto raspravljat. Mjenjaj se.
http://www.gsmarena.com/compare.php3...4&idPhone1=326
v525@...V3 RAZR...
Flash -> TRIPLETS_G_0B.09.72R :: Flex -> SE7495AXXH1082
ES Forum <-> Mobile Files Forum <-> HF Forum <-> Forum.hr <-> And The Winner Is
Mijenjaj...imam P900 koji je zakon, a P800 je u nekim segmentima lošiji, ali definitivno bolji od E550!!!
Bom Chicka WahWah
...ovdje nema previše rasprave jer su mobovi dva različita pojma, E550 -> običan mob ; P800 -> smartphone...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Telefoni nisu u istom rangu da bi se uporedjivali, sto kaze EM
HIC RHODUS HIC HIP-HOP.
Znam da nisu u u rangu, zanima me ako je netko imao iskustva sa p800 da mi kaže nedostatke/mane toga mobitela i naravno nešto pozitivno o njemu
`maki1908` ti je postavio link pa pogledaj.
jedino se javi ako ti treba prevod![]()
HIC RHODUS HIC HIP-HOP.
Citiram oglas
Da li što nedostaje od serijske opreme, jel postoji olovka za njega ili ne treba, neznam jel postoji hr meni. pokušavam proći da max. doplatim cca 300knSONY Ericsson P800, kao nov, kutija, upute, instalacijski, multimedijalni CD, kabel, memori karticu, slušalice, prodajem za 1.400 Kn ili mijenjam.
Ne znam da li nedostaje jos nesto od opreme, a to sa hrvatskim menijem??? moja ti je preporuka da ne uzimas telefone kojima je naknadno ubacxivat hrvatski (ili srpski u mojoj zemlji). Jer ja jos nisam cuo da neki proizvodjaci ugradjuju navedene jezike u telefon. Mozda rade, ali ja nisam upoznat. a i vise mi se svijda kad je na engleskom, jer ovako se i ja nekako `izgubim` jer su neki pojmovi bas grupo precedeni, a i svako mi moze cackat po mobu, a to me zivcira
HIC RHODUS HIC HIP-HOP.
Doista nije za usporedbu! Vrlo bi nezahvalno bilo usporedjivati smarzphone sa klasicnim mobom! Ali evo par savjeta:
Ako se odlucis na kupnju P800 dobiti ces nebrojeno vise opcija, mogucnosti instalacije raznoga softwarea, jednom rijecju mob ce ti biti mnogo zanimljiviji i vjerovatno korisniji i vise ces vremena provoditi zureci u njega. A nakon ove kupnje mislim i da ces se, naravno ako budes imao materijalnih uvjeta, ponovno kada budes kupovao mob odluciti za smartphone!
Sto se oglasa tice! Mislim da nista ne fali! Koliko sam ja informiran (koristio sam P800 10 ak dana) u kutiji bi trebao biti aparat, baterija, punjac, data kabel, 2 cd a, mem kartica, slusalice, i onaj remencic za ruku, i jos eventualno krpica za ekran!
Sto bi te na ovom mobu moglo razocarati? Pa najprije tipke! Siguran sam da nisi probao nista slicno! Nisu ni nalik na tipke recimo moba koji sada koristis, a i tesko ces medju ostalim aparatima naci nesto slicno, mozda ako si imao prilike probati Alcatel OT 310, onda mozes imati dojam kakve su ove! Jednom rijecju kao da pritisces gumene bombone! Druga stvar koja bi te mogla razocarati je display! 4096 boja, prilicno slab kontrast, slabo vidljiv na suncu!
Sto se jezika tice...nema hrvatski! Ima vrlo malo jezika koje podrzava! Cou sam doduse neke glasine da se moze staviti hrvatski ali nesto s tim nije u najboljem redu! Konacno imao sam i P900 i sada ima P910, pa ni jedan niti drugi nemaju hrv. izbornike! Nije to toliki nedostatak, cak nekad i prednost!
Eto to je to! I uz sve navedeno ja bih se odlucio za P800, ali ovaj puta ti odlucujes, pa nadam se da sam pomogao!
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bimbi zahvaljujem na ovako opširnom odgovoru. imao sam prije N7650 i odkad sam se odrekao symbiana osjetim da mi fali. Dobro manje više za jezik,ekran - klasika kod početnih smartphone i općeniti color displaya..
Na što da obratim pozornost kada ga budem gledao, sigurno ima neku (manu) neku slabu točku.
Još jednom hvala svima na odgovorima.
nemas nekih posebnih caka kod se serije p....vjerujem da ces biti prezadovoljan s p800 s obzirom da si upoznat sa symbianom
ma to je neki jezik na crno i prevede je na pol i jos te vise zbuni nego pomogne..Izvorno postao _DoMiNaToR_81
ne postoji hrvatski meni za p800,a i bilo bi totalno glupo...koda netko ide prevodit windowse
Windowsi su već prevedeni jedno vrijeme
Istina, i meni se nekako više sviđa na engl.
da li si toucscreen smije dirati kao na pc monitoru ili je potreban neki nježniji predmet kao npr. ona olovka?
mozes ga normalno dirat prstima,nisu bas pozeljni ostri predmeti ,zato je stylus
Čekam da prođe uskrs pa da ga uzmem idući tjedan!
Svakako obrati pozornost, bas na ono sto si spominjao u sljedecim postovima-touchscreen! Naravno ne dirati ga ostrim predmetimaIzvorno postao aco
, prsti moze, stylus jos bolje, dobijes ga sa aparatom, a moze se kupiti i posebno kod ovlastenih Sony Ericsson dealera, u Zagrebu ti je to ElektroMagic (sa Heinzlove kraj Veterinarskog fakulteta desno, pa jos kojih 200 njak metara, a imas jedan u centru, nedaleko od Ustavnog suda)!
Uglavnom kod kupnje posebno obrati paznju na odziv tipaka kada mob budes koristio sa zatvorenom tipkovnicom! Naime P800 je jedini od P trojke, na kojemu se uporaba tipkovnice kada je zatvorena ostvaruje direktnim pritiskom straznje strane gumenih tipaka na touchscreen, koji radi i kada je mob zatvoren (zato P800 trosi i nesto vise energije-baterija krace traje nrho na P900 i P910), kod P900 i P910 tipkovnica radi neizravno, bez ostvarivanja fizickoga kontakta tipaka sa ekranom! To rijesenje (kod P800) je ustanovljeno kao ne bas najsretnije, pa je zato nacin promjenjen sa sljedecin SE smartphoneima.
Taj je sustav direktnoga podrazaja displaya gumenim tipkama cesto znao izdati, koristiti pri unosu vise znakova od jednoga, ili ne reagirati uopce (pogotovo kod onih sklonijih energicnijem pritiskanju tipaka), pa ti svakako savjetujem da na to obrati dodatnu paznju, sve ostalo provjeriti kao i uvijek prilikom kupnje rabljenog aparata!
Evo mog recepta!
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=148006&postcount=19
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Hvala na opširnom odgovoru,imam dosta vremena do kupnje, još se mogu i predomisliti i sve. tako da neću uzeti prvi p800 kojega vidim.. Čuo sam da je jedan poznanik skinuo tipkovnicu sa p900, da se ona nekako može simulirati na ekranu kao na PDA
bolje nego na pda...mobitel ti kreira virtualnu tipkovnicu potpuno istog izgleda kao i flip tipkovnica...jedino je jako frustrirajuce pisati tako poruke
EDIT: Samo na p900 ili može virtualna i na p800?
jel se ovo nekako može iskoristiti na P x00
http://www.emshop.hr/detalji.asp?sid...83431&item=174
kolko ja znam na p800 nema takva virtualna tipkovnica no mozda sam u krivu
ove styluse koje si stavio bi bili neoriginalni stylusi za p900/910 ,inace ja sam 3 komada platio 145kn...a na p800 ti je skroz drugaciji stylus koji se zatakne sastrane.
vidio sam tako nešto na slici dolje ide u špic a kore je sve širi, djeluje previše plastično, transparentna boja nešto izmedju plavog i prozirnog.. ja se sad opterećujem tim sitnicama, možda to nije toliko bitno pa ljudi ne navedu u oglasima
nemaju razloga to navodit u oglasima,to je dio telefona a ti kao kupac to trebas znat.
Bookmarks