Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon Ixus 75 vs. Canon Ixus 850

Bok svima,

nova sam ovdje pa se nadam da će mi netko pomoći. Dakle kupujem novi fotić. Molim vas sve znalce da mi predložite kvalitetan fotić, a ono što znam da će biti canon. Financijske mogućnosti - do max. 2500 kn ili manje Za oko su mi zapeli modeli ixusa 75 ili 850.75 mi je izgledom najljepši od svih koje sam vidjela, ali 850 mi se ipak čini kvalitetnijim i koliko vidim po netu sa svih strana ga hvale. Razlika je nekih 300 kn, opravdano ili ne? Molim sve koji znaju nešto o ovim modelima za mišljenje, a isto tako možda prijedloge za neki drugi model canona ili čak i fotić druge firme do spomenutog iznosa a da VRIJEDI! Najbitnija mi je kvaliteta fotografije, a mislim slikati sve što se nađe na putu

Unaprijed hvala svima na odgovorima

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao annmarie Pregledaj post
    Bok svima,

nova sam ovdje pa se nadam da će mi netko pomoći. Dakle kupujem novi fotić. Molim vas sve znalce da mi predložite kvalitetan fotić, a ono što znam da će biti canon. Financijske mogućnosti - do max. 2500 kn ili manje Za oko su mi zapeli modeli ixusa 75 ili 850.75 mi je izgledom najljepši od svih koje sam vidjela, ali 850 mi se ipak čini kvalitetnijim i koliko vidim po netu sa svih strana ga hvale. Razlika je nekih 300 kn, opravdano ili ne? Molim sve koji znaju nešto o ovim modelima za mišljenje, a isto tako možda prijedloge za neki drugi model canona ili čak i fotić druge firme do spomenutog iznosa a da VRIJEDI! Najbitnija mi je kvaliteta fotografije, a mislim slikati sve što se nađe na putu

Unaprijed hvala svima na odgovorima
    Razlika izmedju ova dva modela, od 300 kn, je definitivno opravdana i iznos je koji se po mome misljenju isplati dati, a da bi se doslo u posjed modela 850.

Istina je da je Ixus 75 privlacniji dizajnom i izvedbom kucista i da ima veci display (3 incha kod modela 75 u odnosu na 2,5 incha kod modela 850), ali tu prednosti zavrsavaju.

Model Ixus 850 ima prednosti u bitnijim kategorijama, a ko ako kao mjerilo uzimamo konacan fotografiski razultat. Tako Ixus 850 ima veci raspon objektiva (35-140 mm u odnosu na 35-105 kod modela 75, sto cini opticko povecanje u modela 850 ekv. 4x dok je kod modela 75 on 3x). Osim ovoga model 850 ima i bolju svjetlosnu vrijednost objektiva i sto je vrlo bitno, posjeduje IS sustav.

Pored navedenoga sa modelom 850 se distribuira i baterija novijega datuma, nesto vecega kapaciteta i nast kracega vremena punjenje, sto je definitivno prednost.

I za kraj model 850 opskrbljen je i sa optickim trazilom, sto u nekim uvjetima moze biti od pomoci korisniku, dok isto model 75 ne posjeduje.

Dakle, maje preporuke idu u koris modelu Ixus 850 bez obzira na 300 kn visu cijenu.

Prije kupnje savjetujem i da pogledate modele:

1. Olympus mju 780
    2. Sony DSC T20
    3. Sony DSC T100

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi puuuno ti hvala na tvojem odgovoru! Pogledat ću i ostale modele koje si naveo, pa se javim s info o konačnoj odluci. Još jednom hvala!

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon IXUS 65
    By aco in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 17-07-2007, 16:30
  2. Canon Ixus 65 ili ...
    By perisa in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 11-12-2006, 22:55
  3. Canon IXUS 500
    By Black_Hawk in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 01-10-2006, 23:26
  4. Canon Ixus 40 vs Canon PS A610
    By Flashy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 26-08-2006, 17:50
  5. Canon IXUS i zoom ili Ixus 55
    By fragola in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:33

Bookmarks

Pravila postanja