1800-2200
Ovisi koliko uspiješ dobiti za njega.
Htio bih prodati svoj Samsung Galaxy S4 GT-I9505, ali ne znam koliko da tražim za njega.
Uređaj je stalno u futroli, jako je malo korišten, uglavnom za pozive. Od prvog dana na zaslonu se nalazi zaštitna folija. Na uređaju nema vidljivo niti najmanje oštećenje.
Uređaj je kupljen 3.7.2013. u T-Mobile-u i zaključan je na tu mrežu. Imam garanciju i svu prateću opremu koja dolazi uz uređaj.
Molimo bih vas za vašu procjenu vrijednosti ovog uređaja.
Hvala.
1800-2200
Ovisi koliko uspiješ dobiti za njega.
Pročitaj malo postove od ovog prema nazad !
http://cafe.mobil.hr/threads/79613-M...=1#post1070219
Za pravu procjenu pro"Njuškaj"malo !
Od 1800 > na dalje ... zavisi o tome koliko Ti brzo trebaju novci ...
Where Does He Get All Those Wonderful Toys ?
Stvarno mi se ne žuri prodati ga, ali nisam znao koliko tražiti.
Hvala na pomoći.
Prvo trazi da ti ga u ht-u otključaju temeljem raskida ugovora.
MOB koji nije zaključan se brže proda.
Kreni s cijenom od 2300 pa spuštaj 25-50 kn svaki tjedan.
Ja sam nedavno prodao 2 godine star iPhone4s 16gb za 1900 kn i glanc novi s4mini za 2250 kn te dva nova iPhonea4s 8gb. Bijeli za 2600 kn, a crni za 2300 kn. I jedan iPhone4s 16gb novi za 2800 kn.
P.s.
Zanimljivo kako top samsunzima brzo pada cijena. Lani s4 na njuskalu počeo s 5000 kn, a sada već na 2500 kn, nekorišten.
nekorišten iPhone top model iz 2011. (4s) drzi se cijene od oko 2500 kn već vise od godinu dana.
Zadnji uredio ispravljach : 24-06-2014 u 20:13
S5 isto, rabljeni pogotovo, a i dugo se prodaje, iPhone prodaš u roku par sati.
Iphone možeš prodati vrlo brzo , jer većina misli da je to telefon prestiža , pogodan za frajere ili sponzoruše .
Imao sam prilike kupiti iPhone 5 , ali jednostavno mi OS ne odgovara , prije svega ne volim "čačkati" po
Software_u , a na to "čudo" ne možeš stavit ništa ako ga ne "JailBreikaš" ili kako se to već kaže , otključaš .
Ne prepoznaje MP3 , nego svira na Itunes , odnosno kako on hoće . Ova kritika nije protiv iPhone niti IO_sa
Sve je vrhunski napravljeno , dizajn i "trojke" je u ono vrijeme bio odličan , napravljen vrhunski , a da ne
govorimo sada ovi novi iPhone 5 , nema mu se šta prigovoriti , jedino na tu softweraku "Jabuku" i nedostupnost
korisniku , No user Friendly ili bolje rečeno Comic User Friendly ...
Ja za Iphone 4 nebi dao vise od 800kn a za 4S vise od 1200kn.
Pogotovo jer nemogu vjerovat da bi neko da vise para za taj mali shi.. sa 3.5inca ekranom
Moj Youtube kanal --> Gameplay Croatia
to jako puno govori o prosječnom iphone korisniku - doslovno daj šta daš, samo da je jabuka.
mislim da vam je nerazumljivo ponašanje korisnika iPhonea pa ću vam pokušati pojasniti stanje u jednom drugom industrijskom sektoru u kojem bilježimo sličan fenomen.
npr.
civic i golf se proizvode više od 40 godina i diljem svijeta se svake godine organizirano okupljaju mladi i slave svoje automobile. danas mnogi mladi kupe civic ili golf star 20 i više godina i u njegovo preuređenje ulože desetke tisuća kuna. nešto kao što se prije 20-30 godina radilo s yugom.
kod starijih je golf (ili mercedes 190/c klasa) kao unovčivi ček. ima stalnu vrijednost i brzo ga možeš zamjeniti za novac pa ga mnogi preferiraju u odnosu na druge modele.
istovremeno su u proteklih 40 godina i drugi proizvođači automobila ima bolje, veće, prostranije, komfornije, opremljenije, ljepše, jeftinije, štedljivije, brže... automobile nego što su golf i civic ili 190/c. no, danas ih se malo tko sjeća, a pogotovo ih još manji broj kupuje, a oni koji ih prodaju to uspjevaju s teškom mukom.
isto je i s iPhoneom. imati model iz 2010. (4 godine u mobilnom svijetu je usporedivo s mnogo više godina u automobilskom svijetu) je i danas u mnogim krugovima (poslovnjaci, školarci, nezaposleni...) status simbol. i zato ti mobiteli drže cijenu i kao novi i kao rabljeni.
da je to uspjelo i drugim proizvođačima s modelima iz 2010. vjerojatno bi i njihove lanjske prijanice sada držale cijenu i ne bi im se urušavala vrijednost kao što im se događa.
a upotrebljivost? i civic i golf, kao i mnogi drugi auti, velikoj većini služe da prebace od točke A do točke B, a iPhone, kao i drugi mobiteli, služi za razgovore i razmjenu poruka.
koštaju više od ostalih, i kada ga se kupuje i kada ga se prodaje, zato jer se plaća proizvod koji žele i mnogi, mnogi drugi, i koji će željeti i mnogi, mnogi drugi kada ga odlučite prodati
Zadnji uredio ispravljach : 25-06-2014 u 11:47
Nemojte pretvorit i ovo u nepotrebnu raspravu.
Kolega je pitao za procjenu i dobio ju je. Ispravljach je napisao samo metodu kako da proda ukoliko mu se ne žuri i napisao svoja iskustva.
Dalje od toga nije potrebno ići jer svi znamo taj pogled apple vs android.
2250 za s4 mini je zločin. Naletio si na budalu definitivno. O taktici prodaje da ne govorim...
Što je onda 2400 kn koliko traži (i dobiva) bonbon?
http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/s...galaxy-s4-mini
Po meni cista pljacka, uz to je mob jos i zakljucan/ogranicen na mrezu operatera.
Cak je i cijena od 2250kn pretjerana, ali svaki proizvod ima svog kupca. Mozda ljudi vec automatizmom misle da su oglasi jeftiniji nego trgovine.
Jeli tesko prije toga provjeriti cijene u trgovinama? Ocito da nekima je.
Evo S4 mini novi iz trgovine za 2199kn, garancija i otkljucan na sve mreze.
S4 mini NOVI
Jabuka daje zdravlje , zdravlje daje uspjeh , uspjeh daje novac , novac daje žene , žene daju sex , sex daje sidu…. Hoćeš jabuku?
Prije par tjedana je taj mobitel u skoro svakom dućanu koštao oko 2000kn, ne znam kakva je sad situacija, ali sumnjam da je skuplji (ili barem puno skuplji). Cijena u Bonbon kompletu je, kako je napisao Darda, čista pljačka.
Ispravljach, imao si sreće što si naletio na nekog tko ne provjerava cijene u dućanima jer misli da je njuškalo znatno jeftinije.
Sjećam se ovoga, u pitanju je s4m:
- jesen 2013. : u bonbonu za 3000 kn, a toliko i na njuskalu, u plan XL 1100-1200 kn.
- početak 2014. : njuskalo cijena padala 100 kn/tjedno dok se nije stabilizirala na 2200 kn, a onda i bonbon snizio na 2400 kn, a u plan XL nudili za 248 kn. Kupio nekih 3-4 komada za 248 kn.
Odmah prodao (max 14 dana) za 2200-2300 kn.
- proljeće 2014. : uspio prodati zadnji s4m za 2250 kn.
Zaključak:
"Obični" ljudi ne uspijevaju pratiti tolike varijacije u cijeni i toliko web shopova. Mnogima je njuskalo najjednostavniji put do tražene robe. Uostalom, bio sam svjedok bezbroj puta da su kupci ovce koje slijede krdo bez obzira kupovali mobitele, tarife, dionice, fondove...
Lani je bila relativno popularna Xperia J. U bonbonu nudili za 1400 kn, na njuskalu za 1100 kn, a svjedočio da ljudi placaju punu cijenu u t-centru po 2400 kn.
Tako vidio isto s sgs4. U vipu kupac iskesirao 5000 kn, kada je mogao ići na njuskalo i platiti 3000-3500 kn.
Zadnji uredio ispravljach : 26-06-2014 u 11:09
@Ispravljach ,
Tebi nije problem prodati mobitel po većoj cijeni , upućen si u sve što se tiče mobilnih telefona , posluješ na "svoj način" s svim operatorima u Hrvatskoj . Bez obzira što je to jedini posao koji radiš i od toga živiš većinu "lovačkih priča" mogao bi zadržati za sebe , iste takve smiješne priče opisivao si i s onih nekoliko destetaka SIM kartica s kojima si zarađivao prijenosom na "tuđi račun" i to u detalje . Mislim da bi većinu svojih izlaganja trebao prebaciti u dio Foruma koji ima naslov Zajebancije . Ovdje je čovjek samo pitao procjenu Samsung uređaja , dobio je nekoliko savjeta , a Tema se rastegnula i otišla u spamanje i OffTopic ...
Originalno pitanje (procjena vrijednosti uređaja) je odgovoreno, daljnja rasprava je off-topic i nema smisla, tema ionako polako odlazi u krivom smjeru, stoga zatvaram.
![]()
Bookmarks