Imam stariji mob sa 2.3.7 verzijom androida i pošto za današnje standarde imam malo memorije zanima me kako da onemogućim da mi se aplikacije samostalno pokreću i troše memoriju?
Imam stariji mob sa 2.3.7 verzijom androida i pošto za današnje standarde imam malo memorije zanima me kako da onemogućim da mi se aplikacije samostalno pokreću i troše memoriju?
Rootaj mob i freezas ih u titanium backup(one koje ne koristis).
Ostalo, probaj Greenify
mob je rootan, fleshan je sa svim živim i neživim tko zna kolko puta, kaj se god dalo probati pa čak i 4.xx verzije, ne višelje od 4.2. Ako freezam aplikaciju onda je više nemogu niti ručno pokrenuti, moram je odmrznuti i onda pokrenuti, ajmo reč da je to neko polovično rještenje.
vriejme je za nešto novoga, a dotad će se još gurat s ovim.
Točno, Greenify je isključivo za ICS+.
Sramota da Windows Phone luzer zna takve stvari a Android ekipa ne zna![]()
Uglavnom, alex, probaj ovo.
izbjegavam skidanje s marketa, uglavnom ako nigdje drugdj ene nađem onda je zadnja opcija market
Zasto izbjegavas skidanje s marketa?
googl ads
Što s njima? Ko da si ih se riješio zato što ne skidaš s Marketa. Nećemo valjda živjeti u tolikim iluzijama.
A meni pričaju da sam previše paranoičan...
Targeted ads se mogu isključiti u postavkama Marketa, ako hoćeš skroz bez oglasa instaliraj AdAway.
Sto na play storeu imaju reklame?
A gle nemozes skinuti ni jednu free app da nisu reklame u njoj, ima stranica di su aplikacije bez reklama odtamo. Ionako nisam od onih tko skida sve i svasta, pa mogu zivjeti bez Marketa, doduse dok nemam market instaliran, mob puno bolje dise. Ako ga vec moram instalirati, skinem kaj trebam I freezam.
Shvaćaš da to nije do marketa.
Aplikacije postoje free i paid verzije. Često free verzije sadrže reklame a paid verzije su bez reklama.
Tako da drugim riječima skidaš piratske(crackane) verzije.
Jednostavnije rješenje pošto imaš rootan mob je da staviš AdAway i samo blokiraš sve moguće reklame i koristiš market jer on nije ničemu kriv. Druga je stvar što ne investiraš u aplikacije, to nema veze s ovim tako da ćeš i dalje na ovaj način koristiti pretpostavljam.
@alex1,
yager je sve objasnio pa neću ponavljati, primijetit ću samo da imaš stvarno jako zanimljivo (i potpuno krivo) razmišljanje.
Dečki, market kao baza aplikacija, nije baš ništa kriva, mogu pregledavat bazu, šta je top free, šta je top paid.... ugl nebitno.
Na mobilisem ima free aplikacije samo bez iritantnih reklama, jel sam ja tu u prekršaju šta skinem free aplikaciju samo bez reklama?? dal mi je za zamjerit zbog toga?
Istina mogu imati adblock, adaway, ali to sve koristi memoriju, a i dolazi do problema tipa blokira reklame u browseru i ne želi otvoriti stranicu, čim ugasim adblock, otvara normalno s reklamama, no to je već druga tema.
Koja je velika prednost Marketa iliti play store-a? konstanti updejti aplikacija čime su aplikacije "teže" i obično rade još gore nego prije, pogotovo facebook messenger, iz jednostavne i odlične aplikacije napravili su švicarski nož i onda to nikako ne radi ( govorim iz prakse na starim uređajima) koji imaju ograničenu memoriju. Da ne pričam kolko je Play store narastao, da nemam ext3 particiju mogo bi mob umiroviti.
Svjestan sam da ne pratim tehnologiju, nažalost neki imaju druge ciljeve, nemaju svi 5" ekrane sa po 32GB interne memorije i 2 GB rama pogonjeno sa quad core procesorima.
Zapravo da, u prekršaju si. Jednako kao da koristiš komercijalne crackane programe ili piratske windowse. Deal je - plaćaš ili reklamama ili novcem. Trećeg nema osim ovako ilegalno ako ti to ne smeta. No kako yager reče, time zapravo kradeš od developmenta i developera a poradi svoje komotnosti (i ovce i novce).
Znači aplikacije na mobilsimu su free jednako koliko su npr. Photoshop i AutoCAD free.
E baš si ga našao. Sve što je izašlo iz Facebooka je ogromno neoptimizirano resursa gladno go*no. Tako je oduvijek, ne sjećam se da je ijedna Facebook aplikacija bila mala i brza. Ovo nije samo moje mišljenje, u ovome se manje-više svi slažu (a na kraju ipak koriste svo to smeće jer eto nema neke dobre alternative).
Bookmarks