Zanima me dešava li se još kome par sekundi tišine na bonbonu da ako za vrijeme downloada tj. korištenja 3G interneta koristi i razgovor na mobitelu?
Primjetio sam u par navrata da ako mi je x10 mini spojen kablom na komp i imam upaljen 3G i EasyTether (kojim "šeram" internet s kompjuterom) nemogu komotno razgovarati jer nastaju tišine od par sekundi u razgovoru. Jednostavno prestane prijenos razgovora, da bi onda ponovno nastavio se najnormalnije pa ponovo pauza... Čak sam jednom vidio da imam 0 crtica signala. Naravno, to se dešava kada stavim da se nešto skida na komp, ne kada je veza aktivna ali ne skidam ništa...
I download mi je prekinut jer sam pričao na telefon!
Pokušao sam ugasiti bluetooth misleći da je do mobitela, opterećeno i sl. ali se isto dešava i na slušalicu mobitela i na razglas.
Može li netko istestirati na drugom mobitelu/mreži dal je moguće istovremeno na 3G skidati npr. fajl od 50-80 MB i neometano ostvariti razgovor?
Pretpostavljam da ljudi ne skidaju baš za vrijeme razgovora fajlove tako da ne radi probleme neki manji promet ili sako je samo upaljen DATA (3G)...
Ili je problem u mome mobitelu (x10 mini koji je slab i sl.) ili u bonbon mreži koja ima poteškoće s istovremenim korištenjem razgovora i 3G interneta.
* kada kažem korištenje 3G interneta onda smatram zbilja korištenje (skidanje fajla od 100 mb neometano) - a ne samo upaljen DATA bez prijenosa podataka.
Problem se javlja poprilično konstantno - čak pri normalnom surfanju i sl (ne skidam non stop fajlove od 100mb ali tada je bilo najizraženije)
Nisam mogao testirati drugu sim karticu u mobitel jer nije dekodiran, tek za 2 mj. će mi bonbon moći dekodirati...
P.S. Evo, dešava se i sa Barnacle wifi tether...dešava se i nakon što sam odspojio mobitel i ugasio 3G...Kao da nestane signala (0 crtica) i onda ponovno dođe...
Nešto je to do bonbona kokad...poteškoće!
Zadnji uredio mlesic : 23-02-2012 u 16:35
Jesi li mozda probao sa Simpa karticom (kad nije otkljucan mobitel)?
Opcija Internet dan ti daje 1Gb za 10kn na Simpi, super za testiranje tetheringa
Ja bih rekao da je tethering dosta zahtjevan za mobitel pa zato moglo dolaziti do pucanja, pogotovo kad ti se prekine download dok razgovaras (nemam prakticna iskustva s tim).
A možda je i kernel na mobu jednostavno takav i ruši konekciju. Da sam na tvom mjestu još bih isprobao drugi Android ili ako si rootan onda drugi rom/kernel jer meni ovo više smrdi kao Androidov problem... Budem baš probao kako se ovo ponaša na Desireu i X8 (taj je hardverski gotovo isti ko X10 mini). Oba su na custom romovima, jbga...
edit: ne mogu osposobiti usb tethering, windowsi me zafrkavaju tako da niš od testa zasad.
Zadnji uredio xlr : 25-02-2012 u 10:27
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
A koristim već neko vrijeme tethering (wifi i usb) i nisam imao problema, zapravo mi je bilo zgodno...bt slušalica je ionako stalno spojena i na nju se javljam a mob bude uštekan u komp gdje mi daje internet kompu a i puni se pomalo (za razliku od wifi tetheringa koji cucla bateriju)...i nisam imao problema s time - nego u zadnje vrijeme mi se desilo u par navrata. Da je do mobitela bilo bi vjerujem stalno prisutno... A čak i nakon što sam ugasio tethering, prekinuo poziv, ugasio DATA i ponovno nazvao sugovornika - problem se nastavio... A nema mi nekako smisla testirati simpu/t-mobile kad je ista mreža...da mi je s vipom probat...
Definitivno čudno i neobično, poziv je ostvaren i odbrojava a ni ja ni sugovornik se ne čujemo po par sekundi u navratima (čestim navratima)... Moja je pretpostavka da nešto 3G šteka - jer i kada igram šah na chesscube.com mi na brzinu izbaci pa ponovno spoji (a ne razgovaram)... Stavio bih ovaj problem u isti koš kao i push - nisam IT stručnjak ali to mi se čini kao povezano...
Ponavljam, da je do mobitela - pretpostavljam da bi bilo stalno i uvijek a ne nasumično...I mobitel mi je sasvim ok, ništa ne zamrzne i ne sruši se...nego mi se zamrzne internet veza i razgovorna veza...signal padne na 0 crtica...
Probajte vi sa jačim mobitelima tethering na komp (surfati, skidati nešto aktivno) i pričati s nekime (razglas, bt-slušalica, zvučnik)...
I još što sam primjetio kod tetheringa na bonbonu kada igram chesscube.com kasni mi potez od protivnika...on makne figuru a meni stoji kao da nije...i onda na brzinu se odspojim/spojim i vidim potez i da je zapravo meni vrijeme išlo (tj. povukao je već prije potez)...To je znači konstantno tako - pretpostavljam da je to do pusha faličnog (slične poteškoće su znale biti na skype,viber,msn...)
Ovo sto si sada opisao podsjeca me na onaj moj problem kad sam bio na 3G signalu I bio nedostupan, a kad bi me netko dobio isto mi se znalo desavati da slabo cujem sugovornika ili DA GA UOPCE NE CUJEM SEKUNDU-DVIJE.
Ja sam to pripisivao losem 3G signalu da bi me SZK uvijeravala da su mjerili na tom mjestu signal I da je sve OK :what:
Meni se dosta često zna desiti da izgubim signal dok je 3g upaljen. Zbog toga 3G koristim vrlo rijetko, stavim na edge i gotovo. Očito da je internet prioritet bonbona zadnji pa ako i ima 3G-a, prvo ide tekomu pa simpi pa šta ostane- ide nama. I ono što ostane je gotovo neupotrebljivo, prekida, puca, reconnecta,nema pusha.... To što SZK priča je samo to, priča.
Ja sam stalno na EDGE-u pa mi dolaze poruke "tko je zvao", znaci da je bonbon manji prioritet u T-com mrezi ( SZK to ne smije priznati).
Sto ce tek biti kad se u mrezu uvali Konzumov Jing?![]()
Nadajmo se da će popraviti to za K-plus mrežu,pa možda i mi budemo imali koristi.![]()
al ga i vi meljete
Ta konzumova mreža, je laž. Ništa od toga. Kraj.
A vezano uz signal, 3g je i inače slab, pogotovo u zatvorenim prostorima (mislim da već to znate, ili bi bar trebali)... Uglavnom, signal je isti kakav je i kod t-mobilea, dakle nema razlike. Kad već idemo tak, rekli bumo da je bonbon "tarifa" (nazovimo to tak za ovu situaciju), dakle ima isti prioritet. To ti je kao da kažeš da oni kaj su na tmobile tarifi 1 (ne znam koje su trenutne tarife sad, simpa zabava?) imaju bolji signal od onih kaj su na tarifi 2.(i da, znam da je bonbon svoja mreža, ali pošto koristi t-mobileovu infrastrukturu vrijedi ovo gore).
Ako je nekaj krivo, nek me neko ispravi (pa da i ja naučim)![]()
One day, sky went blue...
Da! Pricali smo vec o tome i zaključak je da se tko-me-zvao dešava i na 2G i na 3G. S uključenim data i s isključenim..tj. i kad treba i kad netreba. U zadnje vrijeme je rjeđe, kokad je bolje.. I molio bih bonbon a i bilo koga drugoga da prestanu govoriti kako se nemože za vrijeme EDGE ostvariti razgovor-može ali naizmjence. Tako onda u pauzi prijenosa podataka stigne tko-me-zvao ili prođe dolazni poziv.. Ali problem je u tome što tko-zvao stigne i sa EDGE-OFF tj. manual. Na 3G signalu bi trebalo bez problema moći internet i poziv-a opet šteka i stiže tko-me-zvao. Zato mi se diže kosa od rečenice kako je to normalno na EDGE... Da, shvatili smo to odavno i zato smo kupili 3G telefone! Usput, poruka tko-me-zvao je odlična stvar! Bar znaš da te netko pokušavao nazvati a nije uspio zbog EDGE, 3G ili bonbon/t-mobile poteškoća..ili zato jer to tako mora na EDGE..
P.S. Vjerujem da je moguće određenoj skupini brojeva pridružiti drugačije karakteristike..npr. 1000 bespla minuta, nekima pak onemogućiti odlazne pozive kad istekne bon, a nekima dati sekundarni kanal, tj. manji prioritet.. Npr. tele2 roaming zagušeno dok t-mobile poziv prođe. Tomato ni dabi a vip fiksni na bonove radi..
Nebitno, lupamo praznu slamu. Ono što je bitno je to da osjetimo nekakve poteškoće i evo pokušavamo isključiti neke stvari kod nas kao korisnika.. A sasvim se već jasno nazire da je problem u bonbonu (t-mobile)..ima tih gluposti oko interneta, pusha..
Zadnji uredio mlesic : 29-02-2012 u 03:04
Ne izmišljam odgovore nego nudim pojašnjenje.
Tvoja rečenica "Ja sam stalno na EDGE-u pa mi dolaze poruke "tko je zvao"" mi je sugerirala da u tom trenutku surfaš.
Ako trebaš detaljniju provjeru, tu smo.
Ajde dobro, moglo se i tako shvatiti.
Uglavnom, da samo ne kritiziram, zadovoljan sam bonbonom ali na ovom problemu nedostupnosti bi trebali poraditi.
EDGE nije 3G i odgovor od strane bonbona je na mjestu
Evo ovako: mob stoji na stolu,na njemu se nista ne radi a ni on sam nista ne radi jer je "glup",signal je pun, dolazi poruka "tko je zvao". Zakljucak: mreza je bila preopterecena i dolazni poziv je blokiran. Kako mi se ovo nije desavalo 9 godina u t-mobilu niti 2 godine u vipnetu, a sada se problem javlja kod bonbonovih korisnika to bi moglo znaciti da bonbon ima nizi prioritet u t-mobile mrezi. Mreza je vjerojatno preopterecena zbog 1000 besplatnih minuta koje su dovele do veceg prometa. Sada ce i multiplusmobile operirat na istoj mrezi i imati besplatne razgovore pa ce stanje vjerojatno biti i losije. Znaci trebalo bi malo uloziti u infrastrukturu.
Odgovor nije na mjestu jer to ponavljaju kao papagaji, i ovdje a i kada se nazove službu za korisnike...Ali ovdje nitko ne spominje EDGE i njegov način funkcioniranja. Ukratko, djed šumom baba drumom!
A isto tako, na 2G tj. EDGE se može primiti razgovor ili sms dok se koristi internet - samo ne odjednom, nego npr. kada se učita stranica na mobitel nema više prijenosa podataka iako je uključen EDGE i korisnik će dobiti sms ili će zvoniti mobitel...pa onda zato možda ne od prve, nego od drugog ili trećeg pokušaja je moguće dobiti korisnika u tom "prozoru bez prijenosa podataka". A o neuspjelim pokušajima će korisnik dobiti sms tko-me-zvao. Brdo puta sam bio na dummy telefonu na internetu i surfao u operi mini i mobitel mi je zvonio - bitno je dal postoji prijenos podataka ili ne! A na mobitelu uglavnom nema stalno prijenos podataka (da se skida npr. nešto od 500 mb na EDGE danima...) nego je prijenos povremen i sitan...
Sada kad smo malo pričali o EDGE i tome kako se nemože istovremeno vršiti download i razgovor, da se vratimo problemu: nemogućnost odlaznih ili dolaznih poziva povremeno (i na 3G i na 2G) - i to kada je internet UGAŠEN! Još se k tome javlja i problem da na 3G ako se koristi intenzivnije internet šteka razgovor (pauze i sl).. A kada se koristi samo internet (na kompu) bez razgovora, također se osjete trzavice...konkretno kako sam rekao šah na chesscube.com - pucanje veze i ponovna rekonekcija, kašnjenje poteza...
"Ja sam stalno na EDGE-u pa mi dolaze poruke "tko je zvao" - zašto bi morao automatski surfati ako ima signala na mobitelu (u ovom slučaju je to EDGE a ne UMTS)...
Uglavnom, koliko sam dobio dojam bonbon ovim naglašavanjem da se na EDGE ne može istovremeno pričati i surfati pokušava "zamutiti vodu" i odnijeti evo temu u pogrešnom smijeru - nitko nije prigovorio što ne može na EDGE istovremeno pričati i surfati! Nego evo ja prigovaram što ne mogu na 3G (HSPA, UMTS) ostvariti istovremeno razgovor i surfanje! Ajd, poruke tko-me-zvao tu i tamo dođu, tu i tamo se ne može ostvariti poziv iz prve i eto - ništa strašno...samo ponovno nazoveš...Ali kad u razgovoru nastaju pauze od 3-5 sekundi svakih 10-15 sekundi - e to je već strašno! Kada signal padne na 0 crtica u pola Osijeka - to već postaje problem!
Nešto ne štima baš posve...Koristio sam i ja T-mobile, Simpu, Vip, Tele2 i ovakav problem nisam nikada imao...
P.S. Jel probao tko testirati neki drugi mobitel, lokaciju, mrežu...(intenzivni tethering s mobitela i istovremeni razgovor)?
Nakon dva mjeseca koristenja 3G signala definitivno sam uvjeren da je 3G na bonbonu prava katastrofa za pozive. Pucanje za vrijeme razgovora, sugovornika se malo cuje - malo ne, nemogucnost uspostavljanja poziva, cudno ponasanje kod pozivanja (bez tona da uopce zvoni slobodna/zauzeta linija,...).
Sad kad sam vratio da 2G postavke cuje se i u kvaliteti zvuka da je bonbon najbolje koristiti na 2G signalu, sa manom da je onda samo EDGE brzina moguca.![]()
Da, o tome sam ja govorio. Nešto ozbiljno ne štima sa 3G - do te mjere da pokaže nula crtica, sugovornik se ne čuje (znači izgubilo signal na trenutke...). Evo sada sam intenzivnije koristio i tomato i bonbon te razlika je drastična. Bonbon standardno zafrkava, smrzava vezu kod tetheringa (znači samo internet) a da ne spominjem probleme koji su očiti kada pričam isotvremeno. Ajd za vrijeme čitanja novina ili tako nekih gluposti se to možda ne osjeti jel ne skida stalno, nego je po potrebi promet...ali čim postoji konstantna potreba za stalnom konekcijom - poteškoće se očituju!
Tomato zato radi bezprijekorno. Šah igram ko pravi - potezi ne kasne!Veza ne puca, nema reconect i sl bakrača!
I još zazimljiva stvar kod bonbona - za funkcioniranje marketa proxy i port treba biti prazno! Znači ne unositi proxy adresu...malo mi je to čudno ali eto...
Meni je tomato u smartfonu gdje koristim internet, sms, razgovore za ostale mreže, mail, tethering i sve ostale bakrače koje mogu smartfoni. A bonbon je u 2G mobitelu od 95kn (samsung e1080 mislim) i s njime me zovu bonboni (i ja njih)...eto. Jedino je za to dobar! Šteta!
Meni je market normalno radio na full postavkama za net, a i curi jos uvijek sljaka. Mozda je nesto lokalno, tko ce ga znati. Nije bas ok savjetovati obavezno brisanje dok se ne javi malo vise slucajeva![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks