Svakako plati prosjecan racun (100kn) za taj mjesec i zali se. Sljedeca opcija je da trazis ogranicenje potrosnje na recimo 200kn i nakon tog iznosa ti se blokira kartica do sljedecg mjeseca
Koristim USB internet pristup na kompjuteru i u paketu imam 20 gb prometa i uvijek je racun 100 kn plus radijaska frekvencija, a sada nedavno posto nas vise u kuci koristi taj internet desilo se nesto sto se do sad nije desavalo a to je da se preslo preko 20 GB prometa ne znam ni sam kako s obzirom da do sad nikad nije...I uglavnom racun za prosli mjesec je dosao 1300 kn... Gledao sam u potrosaskom kodu u emisiji je bilo da je operater duzan zakonski obavjestiti korisnika ako mu je racun prede 3 put veci iznos nego sto je bila prosjecna potrosnja u zadnja 3 mjeseca,ako ne obavjeste korisnik ne snosi odgoronost...S obzirom daj je bilo zadnjih mjeseci prosjecno 100 kn znaci nakon 300 kn duzni su javiti a niti je javljeno niti ista...Dal sam duzan uopce platiti taj racun?![]()
Svakako plati prosjecan racun (100kn) za taj mjesec i zali se. Sljedeca opcija je da trazis ogranicenje potrosnje na recimo 200kn i nakon tog iznosa ti se blokira kartica do sljedecg mjeseca
Zadnji uredio 10aLEX : 30-10-2012 u 12:27
Jesi provjerio sms-ove u aplikaciji za spajanje?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ako si potrošio, bez obzira na njihov eventualni propust i ono što je rečeno u potrošačkom kodu, kad tad ćeš morati platiti. Ako ti je puno platiti odjednom dogovori se za obročno plaćanje. Sve drugo samo će ti nagomilati kamate zbog kašnjenja i na kraju ćeš ipak platiti tih 1300xn (a n je nepoznat broj koji vremenom raste)
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
To bez spuštanja brzine nakon paketa je čista navlakuša ovo je primjer toga.....![]()
Nije točno. Ako ga operator doista nije obavijestio, morat će platiti samo do iznosa kad su se ostvarili uvjeti za obavještavanje (dvostruka prosječna potrošnja, u njegovom slučaju 200 kn).
Pravilnik o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, članak 24., stavak 4.:
"Ako operator javnih komunikacijskih usluga nije krajnjeg korisnika uopće upozorio o prekomjernoj potrošnji, krajnji korisnik je dužan platiti iznos dugovanja do trenutka kada su se ispunili uvjeti za obavješćivanjem krajnjeg korisnika o prekomjernoj potrošnji."
Pokušaj to istjerati u stvarnom životu, pa kad ti nakon par godina sjednu s ovrhom na račun i naplate taj račun uvećan za dobre kamate i ostale troškove shvatiti ćeš da je bolje platiti odmah.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
HAKOM djeluje puno brže od ovrhe. Izdaje se upravni akt (rješenje) kojim se operatoru naređuje da izda novi račun i stari poništi.
Operater uvijek može fejkat da je poslao poruku taj dan u toliko sati....
Dakle treba provjeravati potrošnju ili i uzeti neki net gdje postoji pad brzine nakon paketa da se ne može nabijati račun oni te puste j..... se njima samo ti nabijaj račun.![]()
@Rogerio: Evo ti copy/paste moje reklamacije s kojom smo postigli 900kn smanjenje racuna:
Predmet: prigovor na račun za 9. mj.
U skladu sa člankom 10. Općih uvjeta poslovanja u redovnom roku podnosim „prigovor na racun“ te
kako nisam do datuma dospijeća podnio prigovor, vec sam uplatio prosjecni iznost racuna za protekla
3 mjeseca.
Prosjecni racun mi je manji od 400kn, odnosno 344,99kn za 8mj, 363,61 za 7mj i 455,86 za 6mj sto
prosjek čini u iznosu od 388,15kn.
Naime, došao mi je račun za 9mj od strane VIPneta za telekomunikacijske usluge u
iznosu od
1.319,69kn. U detaljnom ispisu vidim stavku GPRS promet usluga zaracunat za 816.90kn. Kako se iz
priloženih računa može viditi, nikad mi nije dolazio takav iznos računa te pogotovo za prijenos
podataka. Taj prijenos podataka je jednostavno nemoguće napraviti na mom mobilnom uređaju te neznam
kako je taj iznos došao. Nisam kupovao novi mobitel u tom periodu tj u zadnja dva mjeseca kada ste
mi podigli iznos racuna.
Nadalje, istićem kako VIPnet nije poštivao pravilo u vlastitim Uvijetima i to:
a) Članak 7. Stavak 2. Podstavka 1. Koja glasi: „Vipnet je obvezan nadzirati
uobičajeno ponašanje Krajnjeg korisnika, te u slučaju da uoči neuobičajeno i iznenadno povećanje
troška korištenja javnih komunikacijskih usluga tijekom obračunskog razdoblja , a koji prelazi
dvostruko veći iznos od prosječnog iznosa računa u prethodna tri mjeseca, odnosno ukoliko postoji
opravdana sumnja na zlouporabu u korištenju usluga, Vipnet će o takvoj okolnosti upozoriti Krajnjeg
korisnika na primjeren način, putem SMS-a, e-mail poruke ili govornog automata (IVR), a može nakon
upozorenja i privremeno isključiti Terminalnu opremu radi smanjenja rizika od mogućeg nastanka
štete, zaštite interesa Krajnjeg korisnika i Vipneta, te umanjenja budućeg duga.“
b) te kršenje prava korisnika koja su istaknuta u: „Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja
djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga“ i to članak 24. stavak 4 koji glasi:
„Ako operator javnih komunikacijskih usluga nije krajnjeg korisnika uopce upozorio o prekomjernoj
potrošnji, krajnji korisnik je dužan platiti iznos dugovanja do trenutka kada su se ispunili uvjeti
za obavješcivanjem krajnjeg korisnika o prekomjernoj potrošnji.“ a mene se trebalo obavjestiti
cim je krenulo povecanje potrosnje od iznosa 388kn sto predstavlja prosjek zadnja tri
računa.
c) prema čl. 27., st. 3. Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih
komunikacijskih mreža i usluga (NN 154/2011), operatori su obvezni svoje krajnje korisnike pravovremeno
i besplatno obavijestiti o iskorištenosti ugovorenog iznosa tarifnog paketa, tarifnog modela i tarifne opcije,
sukladno onome što su korisnici ugovorili. Odnosno operatori moraju obavijest pružiti u najkraćem mogućem
roku uzimajući u obzir tehničke mogućnosti sustava (dakle, nakon završetka sesije,
odnosno kada se zapis evidentira u sustavu). S poštovanjem.
Meni od strane VIPneta NIKADA nije stigla nikakva pisana ili elektronička obavjest o prekomjernoj
potrošnji na mom telekomunikacijskom računu odnosno povečana potrošnja prometa što bi dovelo do
drastičnog povečanja računa.
Nadalje. Nadoda bih da bi u skladu sa Pravilniku o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti
elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga da sam bio obavješten, nastavio s
korištenjem interneta plaćanjem usluge Mobile surf M paketa u iznosu od 49,80kn za 500MB a ne
plaćao 200MB
800kn. U skladu s time, voljan sam platiti 50kn više za plaćanje paketa interneta za taj period sve
iz greške VIPneta koji me nije obavjestio o povečanoj potrošnji kao i o tome što nisam niti
napravio taj promet.
Molim storniranje računa te prihvaćanje reklamacije kao i plaćanje u iznosu od prosječna tri
računa.
S poštovanjem,
XXXXX XXXXXX iz XXXXXXX
Zadnji uredio hjurcic : 31-10-2012 u 21:30
Bookmarks