LG+entry level touchscreena+prašina kako kažeš=kratki vijek
Otišao ti je digitizer vjerojatno. Ima na ebayu po par dolara za tvoj model.
Pozdrav!
Posjedujem LG GD510, tkz. POP. Prezadovoljan cijenom i omjerom i općenito mobitelom u zadnjih godinu dana.
Ali crkao mi je touch-screen. Koristio ga, sve super radi, odložio ga na stol, dođem za 10min, ne reagira na ništa. Nije mi jasno kako je samo odjednom prestao raditi a nije bilo nikakvog udarca u među vremenu da je slomljen (padao je u zadnjih godinu dana, ali ne sad kad je crkao), provjerio da se nije možda diskonektao flat-kabel, sve super spojeno. E sad, znam da vi niste vidovnjaci, ali otprilike zbog čega najćešće crkavaju touch-screenovi?
Rastavio sam mobitel, pogledao kako je to sve spojeno, očistio ga od prašine (mislio sam da je i zbog toga jer radim u jako prašnjavom mjestu), ponovo spojio ali ne radi. Sad si razmišljam naručiti novi touch-screen ali nisam siguran jel budem otklonio problem. Ne znam da nije greška možda u nečemu drugome?
Također, prije par mjeseci je počeo štekati doljnji desni ugao i na tom mjestu izgleda kao naljepnica kada se odljepi (onak da ima zraka), ali naravno to nije od zaštitne folije.
LG+entry level touchscreena+prašina kako kažeš=kratki vijek
Otišao ti je digitizer vjerojatno. Ima na ebayu po par dolara za tvoj model.
Ok, hvala na odgovoru.
Naručio sam drugi touch screen iliti digitizer pa ćemo vidjet, ako proradi dobro, ako ne, neću propast za 5$.![]()
Pošto ne mogu editirati post, molim da ne uzmete ovo kao double posting u smislu 'offtopačarenja' i nabijanja postova.
Evo nakon 8 dana od narudžbe digitizera kojem je cijena bila oko 5-6$ i još freeshiping me je poštar iznenadio sa tako brzom pošiljkom.
Nakon dva-tri sata zezancije i gubljenja živaca uspješno je zamjenjen digitizer (touch-screen) što ujedno znači da je to i bio problem, hvala proroku yager-u.
Ujedno da i napišem proces zamjene digitizera ako bude kome trebalo u budučnosti.
Kliknite na ovaj link. Po ovome tutorialu rastavite mobitel do zadnjeg koraka tako da maknete i display.
Digitizer je zaljepljen na prednju maskicu naravno pomoču ljepila. Da ga možete odljepiti, pomoču fena za kosu zagrijte prednju stranu (tj. nakon rastavljanja prednju maskicu !BEZ DISPLAYA!). Kada ste dovoljno zagrijali uzmite neki tanki ravni odvijač i skinite digitizer tako da prvo uprete sa zadnje strane (sa unutarnje strane maskice) i probate lagano odvajat da baš ne pukne i onda sa prednje strane polako odvajati digitizer od ljepila. Također imate sa unutarnje strane i konektor digitizera koji morate odljepiti. Nakon svega možda malo budete zgulili maskicu kao ja, ali ako pazite neće vam se to desiti.
Kada skinete, ponovo lagano zagrijte ljepilo na maskici, uzmite novi digitizer i naljepite ga. Pazite i na onaj konektor da ga provučete kroz rupicu na maski. I sastavite mobitel reverzibilno gledajući onaj tutorial. Trebalo bi šljakati te pazite i na one konektore da ste dobro spojili prilikom sastavljanja natrag mobitela. I stvar funkcionira.
Edit: Ja se ispričavam, spojite ova dva posta. Inače nisam često na forumu i očito sam bio odlogiran pa sam slikovito vidio da nema 'edit' opcije a mislio sam da ste ju ukinuli.
Zadnji uredio avantgard : 20-10-2011 u 15:01 Razlog: Objašnjenje i isprika za double post.
Bookmarks