vrati se na 2,1. gt nema hardver za iznad toga a i da ima problemi su sa tom verzijom androida previše očiti za upotrebu.
evo stavio ja 2.3 i mobitel neće dalje od loga i tu stoji i ne učitava, pa sam se vratio na 2.1. i na kraju instalirao 2.2. s OpenSwift 4.4 i CyanogenMod 6.1.2, kernel 2.6.9.
e sad par pitanja za vas kaj jeste i kaj ste bili na 2.2.
- kod izbora jezika odabirem hrvatski, a dalje mi sve stoji na engleski - kako to riješiti
- dali trebam rootam mob kad imam ovaj Mod instaliran
- zašto mi neće kad postavim za zvono pjesmu s SD kartice očitati tu pjesmu već samo one iz popisa njegovih zvukova
- e da ja sam si bio složio imenik prego LG pc suite i sad kad sam ga htio učitati PC Suite mi ne vidi mob, al ga komp vidi, jel to zbog MOD-a ili meni nešto ne valja - te ako mi netko rekao kako bi si vratio imenik s kompa na mob
- dali sad on sam sprema sve kod instalacije aplikacija na SD karticu
ako se sjetim napišem i to
a vi slobodno dodajte što bi još trebao napraviti i dodati na mob s ovim modom
hvala
vrati se na 2,1. gt nema hardver za iznad toga a i da ima problemi su sa tom verzijom androida previše očiti za upotrebu.
otišal sam na 2.3.3 uspio sam ga instalirat bez problema i sad sve radi bez problema na njemu, puno
više opcija, brži mobitel
toplo preporučam svima
trust ajde daj način na koji si instalirao 2.3.3 i odakle si skinuo sve programe, fajlove.
napravi mali tutorial.
ako je jednostavno kao prijelaz sa 1,5 na 2,1 onda ču vjerojatno i ja preči.
i da kako si se vratio nazad na 2,1 kad ti prvi put nije uspjelo.
ovako:
sve programe sam skinuo s http://www.megaupload.com/?d=GTS468KG - to je OpenSwift 1.5 (CyanogenMod 7) by Mur4ik
da bi to mogao staviti moraš imati fastboot i clockwork recovery što sam skinuo s ovog linka - http://cafe.mobil.hr/threads/69988-G...arx-ROM-App2SD (samo sam instaliral fastboot i clockwork)
to je 2.1. mod, kad njega instaliraš prateći upute napraviš recovery (home tipka i tipka za paljenje) za slučaj da ti ne uspije ništa pa se bez problema vratiš na 2.1
trebaš skinuti i android sdk (potraži po netu, ja se više ne sjećam di sam ga skinuo)
kad završiš sve to moraš staviti mob u fastboot mod (tipka za paljenje + kamera) i onda ukucati ove naredbe u CMD na kompu:
kopiraj folder tools (iz android sdk), na c disk (c:\tools) te onda spojiš mobitel s usb-om
c:\tools
fastboot -w
fastboot erase system
fastboot erase boot
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash system system.img
fastboot flash recovery recovery_clockwork_3.0.1.3_swift.img
fastboot -w
fastboot reboot
i to bi trebalo biti to 2.3.3. instaliran na mobitelu
preporučam nakon što upališ mob i počneš mu se diviti da ga npr. restartaš
ja kad sam prebacio jezik iz eng u hrv pola mi je menija bilo na hrv pola na eng, pa sam napravio restart i sve je bilo na hrv
kako koristiti recovery?
kada je mob ugašen drži home tipku i tipku za paljenje za ulazak u clockworks izbornik
za pomicanje gore-dolje koristite tipke za stišavanje/pojačavanje zvuka
za odabiranje pritisnite tipku za uspostavu poziva
za povratak pritisnite tipku za prekid poziva
ako ima kakvih nejasnoća proguglaj ja sam našao krasan tutorijal na bug.hr pa se zahvaljujem max1919 i srke
i kako se vratiti sa 2.2/2.3.3 opet na 2.1 tvornički updeit tj. na licencirani updeit.
to sam danas našao i sad ga tu lijepim sa BUG foruma.
Vračanje na 2.1 (sa 2.2 ili 2.3)
Ipak je moguće vratiti se na 2.1
pa evo i kako:
1) instaliranje drivera ( a ako ste ih vec instalirali i flesali mob , onda preskocite ovaj korak)
2) otvorite cmd(kao administrator) i u njega tipkajte
cd..
cd..
sve dok ne dodete na putanju C:\>
otipkajte cd ???? (ime vašeg foldera sa flashboot programom)
i trebalo bi pisat C:\????> (vaš folder sa flashboot programom)
4) ugasi mobitel, tada drži kamera+tipka za paljenje sve dok se ne makne LG logo i dok ne ostane prazan lagano svjetleći display
kad ste to dobili u cmd upisite
fastboot.exe -w
time ćeš izbrisati cashe i data
5) restartaj telefon da se podigne i uštekaj usb kabl
6) imate li KDZ_FW_UPD_EN ako ne skinite ga sa neta raspakiraj ga na desktop u jednu mapu i instaliraj msxml koji se nalazi u toj mapi
pronađi rom ROM file i stavi u istu mapu di je KDZ updater
7) odi u device manager (na kompu) , pa pod modems desnim klikom klikni na LG Android USB Modem i na disable
8) pokreni KDZ_FW_UPD i pod type izaberite 3GQCT , pod phone mode treba bit DIAG , ucitaj rom file i klikni na Launch software update i cekaj dok ne zavrsi, tada ce se mobitel sam restartat...
9) kad se upali upisi pin i odspoji ga
jos je moguće napraviti sluzbeni update ako netko hoće...
i to je to... opet imaš službeni 2.1!
Zadnji uredio mrcina : 09-04-2011 u 10:16
Bookmarks