Hardware
- Tehničke specifikacije
- Kvaliteta izrade i vanjski izgled
- Ekran, vidljivost i osjetljivost digitizera
- Kamera i HD videosnimanje
- Kvaliteta zvuka i razgovora
- Memorija (ROM, RAM, internal SD, external SD)
- Fingerprint reader
- Wireless i connectivity
- Baterija i autonomija
- Dockovi i dodatna oprema
Software
- Android 2.2.1 i sučelje
- Motoblur
- Entertainment Center via HDMI
- Webtop okruženje
Prednosti / Nedostaci
Završna riječ i mišljenje
Hardware
Tehničke specifikacije:
Motorola Atrix 4G je jedan od prvih smartphone telefona koji je izašao na Tegra 2 chipsetu od nVidie, pogonjen na 1GHz dual core cortex A9 procesoru. Također sadržava Gforce GPU što uistinu pomaže kod rendera, izvršavanje 3D aplikacija i ponajviše snimanja videozapisa u 1080p fullHD rezoluciji. Sadrži 1GB DDR2 RAM memorije, što je zaista impresivno. Doduše, sam android sa svojim webtop sučeljem zauzme gotovo polovicu tog RAM-a, no kad uzmemo u obzir da nudi webtop sučelje, cca 500mb-a RAM memorije za visoki multitasking je i više nego dovoljno. Telefon podržava sve wifi modove (a, b, g, n) te podržava HSDPA do14.4 Mbps. Kao jednu od važnijih stvari bih izdvojio biometrički fingerprint reader, koji je definitivno osvježavajući komad hardware-a kojeg još nismo vidjeli u punom sjaju na smartphone uređajima.
Sve ostalo vezano za tehničke specifikacije možete pogledati ovdje:
http://www.gsmarena.com/motorola_atrix_4g-3708.php
Kvaliteta izrade i vanjski izgled:
Kao još jedan od tipičnih proizvoda Motorole, ponovno su napravili odličan posao oko kvalitete izrade i samog dizajna. Prednju stranu telefona krasi 4“ veliki display, prekriven gorilla scratch ressistant digitizer staklom. Ima 4 interaktivne android tipke (menu, home, back i search) koje odlično reagiraju na dodir. Sa lijevog boka telefona nalazi se microUSB port i do njega odmah miniHDMI. Na desnom boku se nalaze volume tipke, a sa gornje strane se nalazi fingerprint reader koji je ujedno i prekidač za paljenje i gašenje uređaja, te prekidač za gašenje i paljenje ekrana.
Zadnja strana je izrađena od čvrste plastike, no iako dobro sjeda u ruku i nije ni malo škripava, malo me je razočarala. Naime, zadnja strana se otvara kao na HTC Desireu, što zna biti nekad problematično i uvijek kad ga otvaram, stičem dojam da ću neku kopčicu potrgati i da više nikad neće sjesti kako se spada. Što se tiče vanjskog izgleda i dizajna, ne bih puno o tome pričao, svi znamo da se ukusi razlikuju, no koliko sam imao vremena pohvaliti se sa njime prijateljima, viđao sam samo pozitivne reakcije. Ljepši spol je naime, reagirao na telefon čak bolje nego kad sam im spomenuo iphone i njegov dizajn. Ljudima se, naime, najviše sviđa što je telefon lagan i što ima lijepe i zaobljene konture te veliki ekran. Također sam čuo nekoliko izjava na temelju oštrine ekrana i rezolucije. Zaključak: Telefon ima ono nešto, nije tipični robusni smartphone.
Ekran, vidljivost i osjetljivost digitizera
Atrixa krasi 4.0“ TFT kapacitivni ekran sa 16 milijuna boja, razlučivosti impresivnih 540 x 960 pixela. U normalnim uvjetima osvjetljenja (prostorija bez puno svjetla) ekran izgleda vrlo bistro, oštrina je vrlo visoka i pixeli se naravno, ne mogu primjetiti. Što se tiče vidljivosti na suncu, mogu reći da je na zadovoljavajućoj razini, no zaista ne mogu taj ekran strpati u kategoriju sa iphone4, teške duše moram priznati da je na suncu ipak iphone pobjednik, iako su razlike u nijansama. Što se tiče digitizera, vrlo je osjetljiv na dodir, odlično reagira, bio sam skeptičan (kao i uvijek) oko interaktivnih tipaka, ali sam se po tom pitanju ugodno iznenadio. Vrlo responsive ekran. Također moram napomenuti da se koristi gorilla staklo, koje je nadasve vrhunsko.
Kamera i HD videosnimanje:
Motorola atrix 4G sadrži 5mpx kameru, razlučivosti 2592х1944 pixela, sa autofocusom i Dual LED Flash te image stabilizacijom. Tipično za motorolu, baš kao na milestoneu, kamera po danu radi odličan posao i stvarno na visokoj razini, dok je po noći, pogađate, katastrofa. Kod fotografiranja se javlja šum i općenito su slike relativno mutne i bezbojne. Nakon što sam se pošteno razočarao zbog kamere, uslijedilo je iznenađenje. Naime, instalirao sam valjda jednu od najvećih aplikacija koje su ikad izdane na marketu i preporodio se. Radi se o Vignette aplikaciji za fotkanje. Kamera u mraku nakon okidanja slike sliku stabilizira cca pola sekunde i izoštri. U tom procesu se izgubi, odokativno, 30% šuma i kvaliteta same fotografije se poboljša sigurno 50% u odnosu na defaultnu kameru. Ono što bih Vam svima preporučio, stock aplikaciju koristite po danu jer je vrlo praktična i opcije su vrlo jednostavne, te je sučelje fantastično napravljeno. Dok OBAVEZNO koristite Vignette za slikanje po mraku.
Što se tiče HD videosnimanja, zasada sam se igrao samo sa 720p rezolucijom jer atrixa software koči za 1080p podršku, no izašao je modd na xda developers gdje se i to može dodati. Dakle opet: po danu su snimke fantastične, dok po mraku... šum očit. No iako ima šuma, vrlo je sve smooth i nema ama baš nikakvog trzanja. Koristi se onaj gore spomenuti Gforce GPU, što zasigurno daje na brzini. Da se sada previše ne opterećujem sa tim snimkama, na youtubeu ima pregršt primjera 720p i 1080p rezolucije, pa budite pozvani otići i pogledati ukoliko vas zanima.
Novitet koji ne smijem zaobići kod motorole jest i prednja kamera za videopozive. Mogu reći da je vrlo bistra i čista, također vrlo brza i po danu, stvarno dobro radi. Rezolucija prednje kamere je VGA.
Kvaliteta zvuka i razgovora:
Opet ću početi sa frazom – tipično motorola. Dakle, kvaliteta zvuka je vrhunska. Mala zamjerka glasnoći, koja bi mogla biti malo veća na vanjskom zvučniku, no to definitivno ne mogu uračunati. Ima jedan zgodan dijagram sa gsmarene, pa ću ga samo prekopirati:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Memorija (ROM, RAM, internal SD, external SD):
Motorola atrix dolazi sa 1GB DDR2 RAM memorijom koja naravno služi za load aplikacija. Očito je da je ovo trenutno najjači smartphone na tržištu sa najvećim stupnjem multitaskinga, što se tiče radne memorije. Kao što sam gore naveo, webtop sučelje sa android sustavom zauzme gotovo polovicu tog prostora, i malo mi je žao što su to izveli na način da je webtop automatski učitan u RAM nakon što se upali telefon, no to dolazi do izražaja kada se telefon prebacuje u webtop okruženje, za koje je potrebno doslovno 3 sekunde da se boota iz RAM-a. Dakle, brzina je ovdje kod motorole bila ključni faktor. Da li je to dobro ili ne? Po mom subjektivnom mišljenju, jako je dobro. Za aplikacije ima dovoljno i pola gige prostora, a brzina je nešto što danas svi želimo i očekujemo, tako da mislim da je to ipak pozitivna stvar. Naravno, ponavljam da je ovo moje subjektivno mišljenje. Što se ostale memorije tiče, možete vidjeti na gsmareni . 16GB interne. Za aplikacije je rezervirano cca 1.5GB, ne piše mi u statusu koliko ima total space, no imam 1.45GB slobodne, tako da pretpostavljam da je 1.5GB ukupno za aplikacije. Po meni, i više nego dovoljno. Ostatak otpada na flashROM i internal SD za data. Moram napomenuti da flash (android sustav sa webtop okruženjem) sadrži gotovo 1GB kada se raspakira, što znači da je flashROM memorija zasigurno ogromna.
Također podržava i externi slot za microSD kartice, kako kaže gsmarena, do 32GB, no sa svakim izlaskom nove kartice većeg kapaciteta, vrši se update, tako da je to neograničeno. Kao veliki plus, mogu dodati to da se baterija ne mora vaditi prilikom vađenja microSD kartice, jedino je smješteno ispod poklopca, pa se samo poklopac mora skinuti.
Biometric Fingerprint reader:
Definitivno jedan od noviteta je također i fingerprint reader. Prvo, za sve one koji ne znaju (ako takvih ima uopće) radi se o biometričkom senzoru koji skenira otisak ljudskog kožnog tkiva, konkretno otisak prsta, jer je on jedinstven, te samim time, služi za sigurnost i identifikaciju na telefonu. Vrlo je korisna stvarčica kod zaključavanja lockscreena, no naišao sam na jednu zamjerku. AT&T branded flash ne podržava zaključavanje aplikacija sa tim readerom, što mi je malo glupo. Služi jedino za otključavanje lockscreena.
Limitirane mogućnosti, nadam se da će to sa budućim updateima dodati. Što se tiče zaštite, radi se o softverskoj zaštiti, te u slučaju krađe, neće vas zaštititi na toj razini da će uređaj bez vašeg prsta biti neupotrebljiv. Vrlo jednostavno se može uključiti u booloader modeu i flashati, te poništiti sve lozinke koje ste imali. Kad sam izvadio atrix iz kutije, fingerprint reader mi je blokirao doslovno kompletan telefon. Smrzavao se, pomagao je jedino restart. Tada sam provjerio OTA update, i ubrzo mi je našao critical fix. Nakon njega, ponovio sam postupak, te je nakon tog našao još jedan. Tada sam ponovno pokušao fingerprint konfigurirati i proradio je od prve. Vjerojatno se krio neki bug koji je naknadno ispravljen.
Baterija i autonomija:
Motorola Atrix koristi bateriju valjda najvećeg viđenog kapaciteta do sada na smartphone telefonima. Radi se o Li-Polymer bateriji kapaciteta 1930 mAh. Što se tiče autonomije, ovo kažu tehničke specifikacije:
Stand-by Up to 400 h (2G) / Up to 350 h (3G)
Talk time Up to 8 h 50 min (2G) / Up to 9 h (3G)
Ono što ja kažem... Možda se malo razlikujeDakle, nisam imao vremena baš puno testirati bateriju, no ono što sam vidio, mogu reći da sam zadovoljan. Autonomija je veća od desirea i milestonea koje sam koristio, no s obzirom da je 1930 mAh baterija, reći ćete, nije ni čudo. No, kad uzmete u obzir da se ovdje radi o dual core procesoru sa 4“ ekranom, te GPU procesoru i 1GB DDR2 radne memorije, složiti ćete se da je autonomija na visokoj razini. Napominjem da mi izdrži cijeli dan sa 5 poziva, uključenom 3G mrežom i wifijem stalno, cca 20 sms poruka i cca 15 minuta igranja hardcore 3D igrica, te cca 10 fotografija i jedan videoisječak. Siguran sam, da u stand by-u može izdržati i nekoliko dana uz poneki razgovor i pokoji sms, ako se koristi battery manager i maximum battery saver preset.
Objektivno, telefon sadrži vrhunsku bateriju visoke kvalitete i izdržljivosti, te to govorim iz vlastitog iskustva i relativno velikog broja smartphonea koje sam imao do sada.
Dockovi i dodatna oprema:
Ono što opravdava Motorolu Atrix kao trenutno najjačeg smartphone telefona na tržištu, ponajviše jesu njegovi dockovi i dodatne stvarčice.
Da počnem prvo sa onim što sam dobio u kutiji od standardne opreme. Naime, uz sami telefon, dobio sam standardni punjač, koji je na prvi pogled katastrofa. Rastavlja se na 3 dijela. Jedan je microUSB kabal koji se kopča u njega, zatim tu je sami punjač i utikač sa dva „prsta“ koji ide u zid. On je problem, jer se punjač doslovno ne može izvući sa tim prstima, nego ti prsti uvijek moraju ostati u zidu, pa se čovjek mora mučiti i čupati to van kako god zna. Možda sam dobio falš, ali mislim da se nisu ni drugi previše usrećili sa time. Dakle, ovu stvar definitivno navodim kao nedostatak na kraju recenzije. Također, ovdje se pojavljuje još i HDMI kabal. I to je to. Kakva pakovanja ima europska verzija, to ne znam, nisam gledao po netu.
HD multimedia docking station. Multifunkcionalan dock koji Atrix pretvara u Entertainment Center. Radi se o docku koji dolazi sa daljinskim upravljačem preko IR-a, a iza ima podršku za 3 USB porta i HDMI portom, 3.5mm audio jack. Nakon što se atrix stavi na taj dock, iz androida se vuče entertainment centar preko kojeg se može pregledavati videozapis u HD rezoluciji, pregledavati slike iz albuma, te daljinski služi za tu navigaciju. Vrlo korisna stvarčica, pogotovo ako imate klasirane albume ili ako želite pogledati neku snimku sa ekipom na big screen-u.
Laptop dock iliti Lapdock kako ga popularno zovu. Dock koji atrix uistinu pretvaraju u najjači smartphone na tržištu i dižu riječ smartphone na višu razinu. Motorola je sa svojim genijalnim inženjerima razvila stvar koji će sigurno promjeniti viđenje smartphone telefonije u kombinaciji sa netbook-ima. Naime, lapdock pretvara atrixa u multifunkcionalnog netbook uređaja. Mobitel se postavi u dock te se samo webtop okruženje boota doslovno za 3 sekunde. Lapdock sadrži bateriju, tipkovnicu sa osvjetljenjem, koja je definitivno odlična, samo zbog tog osvjetljenja. Na njemu se također nalazi povećan touchpad koji olakšava navigaciju miša na webtop-u. Ekran je veličine 11.6“, a ekran je LCD.
Autonomija baterije jest 8 sati, te kada dock nije na punjaču, atrix se puni, dok vi radite na webtop sučelju. Detaljnije o samom webtopu ćemo obraditi na software-u u daljnjem tekstu.
Od dodatne opreme, može se također kupiti bluetooth tipkovnica i miš, koji se mogu upariti sa mobitelom, te se tada atrix sa multimedia dockom također može prebaciti u webtop okruženje te tada možete raditi na velikom screenu.
Car mount dock je također jedna od vrlo korisnih stvari, za one koji puno putuju i koriste navigaciju. Po meni, must have dock za sve koji su u autu. Vrlo koristan, a povlači paralelu sa motorolom milestone, koji je započeo eru sa dockovima.
Software
Android 2.2.1 i sučelje:
Motorola atrix dolazi sa predinstaliranim 2.2.1 froyom koji je AT&T branded. Od softa ništa novo, osim što ima podršku za te neke atrixove specijalne stvarčice tipa podrška za fingerprint senzor, frontalna kamera i neke stvari, sve je više manje isto kao na svim androidima te verzije.
MotoBlur:
Kao što je svjetski poznato custom sučelje od HTC-a nazvano popularno Sense, tako je i motorola razvila svoje custom sučelje, nazvano MotoBlur. Temeljna zamisao motoblura je bilo integriranje sa socialnim mrežama tipa facebook, twitter i ostalim. Sučelje je vrlo jednostavno, pomalo ograničenih opcija, ali radi vrlo stabilno i vrlo je smooth, čak bi rekao, manje brejka od Sensea. Štoviše, na atrixu uopće ne zastajkuje. Ono što me smeta je to da ne mogu podešavati količinu screenova (ima ih 7 ), te kada hoću neku aplikaciju deinstalirati, ne šljaka feature dugog držanja na kantu za smeće, pa puštanje i direktna deinstalacija. To me malo nervira. Sve ostalo, vrlo je dobro napravljeno, resizable widgeti su genijalna stvar i vrlo su lijepo napravljeni. Motoblur sučelje je izmjenilo i defaultne android ikonice, pa evo ovdje i malo osvježenja po tom pitanju.
Također, dialer i contact tipke se ne mogu promjeniti, pa i to malo živcira. Unatoč tome, ukoliko si motorola da truda, mislim da bi se motoblur mogao proslaviti. Ali još puno rada i nepravilnosti moraju ispraviti da bi došli do razine gdje je Sense danas.
Entertainment Center via HDMI:
O ovome sam već pričao kod hardwarea, no još ću malo neke stvari dodati. Dakle, spaja se na lcd ili lcd tv, svejedno je, bitno da lcd podržava input. Kad se ukopča, telefon sam ponudi opciju da se prebaci u Entertainment Center. Tada se mobitel prebacuje u poseban mode koji izgleda doslovno kao onaj remote control koji sam spomenuo kod multimedia dock-a. Dakle, zaključujemo da se i bez docka može koristiti Entertainment Center. Kao što sam već spomenuo, preko tog centera se mogu pregledavati video isječki koje ste snimili, pogledati neki film ili nešto, također je zgodno za pregledavanje slika sa albuma. To je više manje to.
Webtop okruženje:
Webtop je poseban software napravljen od strane motorole koje služi za rad na lapdocku ili na hd docku sa dodatnom tipkovnicom i mišem. To sučelje pretvara vaš telefon u pravu zvjerku. Naime, webtop podržava full firefox browser sa full flash podrškom, podržava file manager, te sve što otvorite na vašem telefonu, možete raditi fullscreen. Igranje igrica, gledanje filmova sa titlovima, pa čak i telefoniranje i slanje sms poruka. Tamo imate 2 screena. Jedan je sami webtop, a drugi je screen moba koji obično imate i kojeg obično gledate. Oba screena su aktivna i možete ih koristiti u isto vrijeme. Definitivno odlična stvar za rad na laptop docku, stvarno mjenja netbook u visokoj mjeri.
![]()
Zadnji uredio GoGs : 30-05-2011 u 22:04
Prednosti i nedostatci:
Puno sam toga nadrobio u ovoj recenziji, što subjektivnog, što objektivnog mišljenja, namjerno sam izostavio sve benchove koji definitivno nisu mjerodavni za ništa, tako da sve usporedbe sa Nexusima i iphoneima i nekim tamo inim uređajima padaju u vodu. Navesti ću neke svoje prednosti i nedostatke, pokušat ću biti što objektivniji.
Prednosti:
- Veličina ekrana i razlučivost
- Odziv digitizera
- Biometric fingerprint sensor
- Autonomija baterije
- 1080p snimanje (sa budućim updateima)
- Vađenje microSD kartice bez gašenja telefona
- Webtop i svi mogući i nemogući dockovi
- Odličan prijam signala
- Odlična kvaliteta zvuka (unutarnji i vanjski)
- Dizajn i čvrstoća
- Urnebesno moćna konfiguracija
- ..................
Nedostatci:
- Dizajn kopči poklopca baterije
- Loša kamera pod lošim uvjetima (noć, manjak osvjetljenja)
- Ultra loše napravljen punjač
- Nedostatak 2.3 gingerbread androida (i za njega će uskoro update)
- Ograničene funkcije motoBlur sučelja
- Ograničene funkcije fingerprint security policy-a (aplikativni dio)
- Siromašna standardna oprema
- Nema FM radio.
ZAVRŠNA RIJEČ I MIŠLJENJE
Pretpostavljam da svi vi znate koliko sam dugo član na motorola podforumu, te vjerujem da ste svi skeptični oko moje objektivnosti kod recenzije, no uvjeravam vas sve da uistinu nisam zadrti fan motorole, nego sam jednostavno imao uvijek dobar osjećaj oko njih i smatrao sam da se mogu probuditi is velike krize koja ih je zapala i doći na sam vrh. Motorola je prva svjetska korporacija bez koje danas mobilna tehnologija ne bi postojala kakvom je danas znamo.
Motorola Atrix im je definitivno vrhunac tehnologije i sa 100% sigurnošću ću opravdati izjavu glavnog direktora motorole na CES-u da je Motorola atrix definitivno najjači smartphone uređaj na svijetu i na trenutnom tržištu. Sam uređaj ima svoje prednosti i nedostatke, ali niti jednom docku nisam uspio naći zamjerku, iako ih nisam koristio, pregledao sam desetke videa na youtubeu i pročitao desetke recenzija, svi su oduševljeni i ne vidim zašto bi i ja našao neku manu. Dual core telefoni koji su danas izašli posjeduju također procesnu snagu kao i atrix, ali mislim da je finalni štih kod motorole pobjedio u svim kategorijama, nadasve zbog dockova, zbog kvalitete izrade i posebno obraćene pozornosti na dizajn. Od današnjih high end smartphonea mogao bih samo jedan telefon izdvojiti koji je pobjedio atrix u dizajnu i kvaliteti izrade. Sony ericcson ARC. Taj telefon je fantastično dizajniran i vrlo čvrsto napravljen i bez premca pobija atrixa i sve telefone na tržištu trenutno u dizajnu.
Internet je pun recenzija gdje se rade usporedni testovi sa benchevima, testiraju primjerice stock gingerbread na nexusu S i motobluriziran froyo na atrixu. Unatoč tome, u dosta segmenata atrix dobiva nexus, ali jednostavno u nekim stvarima ne može, jer sam OS ograničava atrix. Dakle, takvi testovi ne mogu biti mjerodavni jer nisu u istim uvjetima napravljeni, a uvjeren sam da bi atrix pobjedio svaki telefon danas da se ti uvjeti izjednače. Čak štoviše, kad izađe službeni gingerbread, sam ću napraviti sve moguće stress testove.
Moja završna riječ: Definitivno jedno od najvećih mobilnih postignuća u svijetu smartphone-a i telefonije, te svima toplo preporučam ovaj uređaj, koji me je u puno stvari iznenadio, iako sam pročitao tonu teksta već o njemu. Mobitel ima veliku procesnu moć, multitasking na visokoj razini, ovdje se koristi i GPU što znači da su otišli korak naprijed sa naprednom 3D grafikom. Izuzetan telefon, sa nekoliko boljki i mana, što svakako ne možemo zamjeriti u usporedbi sa tolikim prednostima koje ovaj telefon nudi.
Napomena: Nadam se da Vam nije problem što sam slike povukao sa recenzija iz gsmarene i neke sa googlea, stvarno nemam dostojan fotić doma da poslikam live slike, čim mi stari fotić donese iz firme, obećajem da ću i njih dodati. Kompletan tekst je napisan iz moje glave, tako da nema nikakvih prepisanih stavki iz bilo koje recenzije na netu. Ovo je striktno moje mišljenje. Hvala Vam na razumijevanju.
Hvala Vam svima puno na čitanju, nadam se da ste uživali čitajući!
Nice review, nista sto vec nisam znao, al ok.
Sto se tice MotoBLURa, na youtubeu sam vidio kako radi, cini mi se da je dosta laggy (nista cudno, stock launcher). Stavi ti LP ili ADW pa cemo pricat.
Jel mozes slikati taj punjac. Ne smeta mi sto je iz 3 dijela (na MS imam punjac-male2female usb kabel(produzni)-usb2miniusb.
I jos nesto, jeli ti se sporo otkljucava, mislim delay kad palis ekran, citao sam o tome na XDA :rofl:.
Kad planiras root/flash?![]()
je a što si ti očekivao?
motoblur radi očajno na youtubeu jer nije updatean flash. meni nema uopće laga, i radi skroz super. nema laga uopće. da, postoji mali delay kod paljenja ekrana, ali samo na stock flashu. čekam da kresnu neki novi rom, pa da se to ispravi. inače, nema baš nekih romova do sada, no iskreno, niti ne trebaju. stock radi kao grom.
rootao, flashao i recovery digao već jesam![]()
Ocekivao sam da ces savjetovati drugi launcher jer MotoBLUR suxa. A sta ja znam koliko je Motorola izdala updateova, ne pratim
. Hmm...sta jos da pitam. Nista zasad.
Edit: i nije mi jasno zasto nema support od Cyanogena, ili MoDaCo-a (kad jedan MS ima CM, makar unofficial), ima samo Gladiatrix, Gingerblur, Greyblur...
Što se tiče motoblura, pisao sam onako kako sam ja to vidio. Motoblur je odličan launcher, pogotovo za mladu populaciju, koja visi na faceu i na twitteru. koristio sam ih tonu, sve valjda popularne launchere, launcher pro je najbrži, go launcher je pun dobrih opcija i trenutno ga koristim, sense je jako funkcionalan. a motoblur radi totalno smooth i koristan je. kao što sam napisao, mana su mu ograničene funkcije. ako se motorola malo potrudi, taj motoblur će biti jako dobar launcher.
Ja sam u recenziji pisao svoje mišljenje, nisam ja ovdje da ljudima preporučam i savjetujem što da koriste. To je sve individualno. Ja sam blur koristio par dana. i sad sam na go launcheru.
A što se tiče updatea, ako već ne pratiš razvoj situacije i ponašanje romova, onda ne baljezgaj kako nešto suxa i ne valja, jer sorry, nemaš pojma![]()
Što se tiče romova, problem je zaključan bootloader.
Haha GO Launcher isto suxa (XD flame war me want - lol).
Ma znam da je problem kod bootloadera, damn bootloader.
E da, ja sam -ocekivao- da ces reci da MBlur ne valja, ne znaci da sam rekao da ne valja :.
Super kaj si napisao recenziju, mob mi izgleda jako moćno. I ovaj fingerprint sensor je fora. Izgleda jako lijepo mobitel izvana ovako. Svaka čast motoroli, izgleda da se diže u mob svijetu !
Evo ja sam na Defy par dana sada, stock rom je meni toliko odlično radio da neznam niti zašto sam ga flashao u cm7, valjda jer sam smatrao da mi je bed imat motorolu na defaultu
Stock rom je bio dosta brz, bez laggova ili ikakvih problema. CM7 mi isto tako odlično radi, ima malo bolji izgled, ali stvarno malo i to je jos subjektivno. Kučište je totalna brutala.
Stvarno nemam nikakvih zamjerki na motorolin andorid defy.
|\/|0T0r0La
Ja bi te zamolio da kada je baterija pri kraju pošalješ screenshot potrošnje baterije. Ideš na settings>about>battery use pa napravi scrshoot. Nakon toga klikni gore na graf da dobiješ detaljniji prikaz, pa screenshot toga. tnx.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Ne vjerujem da te grafičke statistike ima na Froyu jer su dio Gingerbreada, osim ako Motorola nešto nije skemijala![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nema taj graf, on je dio gingerbreada. ali budem kroz dan ili dva digao gore ginger, pa ću ga postati.
Mozes opaliti malo slika u razl.uvjetima pa postati?
Bookmarks