nisam potpuno upoznat sa oklopom 6210, al primjerice na N96 ima na zadnjem poklpcu mobitela antena za GPS, i ako poklopac zamjenis nekim kineskim onda ti GPS ne radi... vidi da nije i u tebe tako...
pozdrav svima!
unaprijed se ispricavat ako vec negdje imate odgovor na moj problem, ja ga nisam uspio nac...
e sad ovako, prije par dana mi je dosla maska za mobitel, uredno sam ju zamjenio prema uputama na netu ( nasao na youtubu kako se mjenja), i od tada mi se mobitel ne zeli spojiti na bluetooth na kompjuteru (sa mobitelom ako se ocu spojit nema problema, kompjuter ga jednostavno ne prepoznaje)... također mi više ni navigacija ne radi (nokia maps)...
eto, nadam se da ce se nac neko rijesenje, makar morao u servis ic![]()
nisam potpuno upoznat sa oklopom 6210, al primjerice na N96 ima na zadnjem poklpcu mobitela antena za GPS, i ako poklopac zamjenis nekim kineskim onda ti GPS ne radi... vidi da nije i u tebe tako...
"all in one"
Nisam imao taj mobitel ali irmascher je u pravu. Kod većine mobitela poklopac služi kao antenski prijemnik za GPS ili bluetooth.Unutar oklopa ne vidi se okom nalazi se neka vrsta folije koja služi kao antena(prijemnik) za GPS a gdje se nalazi i dali se nalazi zavisi od modela.
Kad skineš zadnji poklopac imaju dvije stopice koje pritišću oklop i tako naprave kontakt u oklopu i on služi kao (antena) prijemnik.Samo što u kopija to nema i zato ti ne radi GPS.
Što se tiče bluetooth i on radi na sličnom principu.
prakticki ja i nisam zamjenio sve maske, nego samo srednju ( zato jer mi se kod otvaranja i zatvaranja otkinu pokrov za usb ), ne znam, probat cu vratit staru, pa cemo vidit sta ce bit
decki, puno vam hvala, problem je bio u dva mala metalna šarafića, koja ova kineska maska naravno nema
znaci bili smo na dobrom tragu![]()
"all in one"
yes, ofkors =))
Bookmarks