Nisam zano kamo da svrstam temu pošto se radi i o sigurnosti i programu, ukoliko nije u dobrom podforumu molio bi moderatora da premjesti u prikladnji podforum!

Imam program VNC service na windows 7 64bit pomoću kojega mogu preko mobitela upravljati računalom, upiše se IP računala, na kojem mora raditi VNC u pozadini, i to je to.

Koliko sam skužio meni (Eset smart securiy 3.0.650.0 64 bit) firewal radi probleme, te se nemogu spojiti, ukoliko ga ne ugasim! Prčkao sam po postavkama, ali ništa nisam uspio.

Mislim da bi trebalo dopustiti VNC programu incoing and outgoing trafic promet, možda je do toga a možda je do nećeg drugoga. Pa bi molio nekoga tko ima više znanja u tom području da me savjetuje.

Na starijem xp pro sp2 32bit, isto je nod instaliran eset smart security 32 bit i radi bez problema s uključenim firewalom.

A također radi i na Xp pro sp2 64 bit koji koristim na istoj konfi kao i windows 7 64 bit, samo što tamo moram staviti pod "filtering mode: interactive mod" i sve leti, samo što me pita za svaki pokušaj incoming/outgoing trafic. Dok ne zapamti postavke!

Na xp 64 bit i windows 7 64 bit je instalirana ista verzija Eset smart security, samo što na 7-mici neće ukoliko ne isklučim firewal, pitanje je zašto??

Ispričavam se na podužem tekstu, ali nastajao sam što bolje objasniti problem!