Logično je da je formirana prema trajanju ugovora i prema tarifi. Sigurno neće plaćati istu cijenu uređaja onaj koji ima, sada lupam napamet, mjesečnu tarifu od 500 kn i onaj od 100 kn.
Neznam dali ovo spada pod ovu temu ali svejedno...
Znaci uzimao bih mob na pretplatu(n96)na 24 mjeseca i sad jel je svejedno koju tarifu uzmem,tocnije me zanima jel mi odabir tarife (vjerovatno easy+) mjenja cijenu moba ili je cijena formirana po trajanju ugovora?
KISI KISI
Logično je da je formirana prema trajanju ugovora i prema tarifi. Sigurno neće plaćati istu cijenu uređaja onaj koji ima, sada lupam napamet, mjesečnu tarifu od 500 kn i onaj od 100 kn.
Logično jest,ali nije kod vipa tako. Cijena ovisi samo o trajanju ugovora neovisno o tarifi.
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=8724151
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
...se ne isplati
Bolje iskeširati tih 300 kuna više i kupit si novi mobitel svakih godinu dana, umjesto ovako za dvije godine.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
..."frish", razumijem te...ali vip ima eto svoju logiku i tu se razlikuje od ostalih...
...za primjer bi htio uzeti neke nelogičnosti ali eto - svaki operater diktira svoje uvjete:
npr. VIP daje uređaje na pretplatu tako da, ukoliko uzmete uz trajni nalog - dobivate popust od 200kn
Tele2 za također trajni nalog daje popust od SAMO 50 kn (max koliko sam dosad primjetio)
dok t-mobile ne daje nikakav popust ...
...eto - to je čisto na volji operatera tako da bi se dalo dosta razgovarati o tome...
cekaj malo..
znaci npr. nokia 5800 u bilo kojoj tarifi (25/50/100/200) na 24 mjeseca košta 1491kn???
Model 25 vise ne postoji,.. bio je dostupan u promotivnom razdoblju!
Pa ako ces tako gledati i neka tarifa od recimo 200kn/mj ti je kao da kupujese bonove
Razlika izmedju bonova i pretplate je sto kod bonova uvijek imas kontrolu a kod pretplate bez obzira ako se uzme i najmanja tarifa ti nju mozes nabiti ohoho jer nema ogranicenja!
I naravno moras sljedeca 24 mjeseca biti njihov korisnik, sto je osnovni uvijet zasto daju jeftinije mobitele.
U Vipu imate vise tarifa pa i same cijene mobova variraju.
Primjer kupil sam prije 3 dana Nokiu E71 na dvije godine u Easy promo tarifi.
Mob me kosta 1891 kn,crna verzija ima drzac za mob kao i autopunjac,onaj drugi titan ili vec kakve je boje dojde 200 kn manje (bez drzaca i punjaca).
Da sam mob zel u tarifi Easy+ ili 50 ili 100 ili 200 mob bi me dosel 400 kn manje.
Tako mi je bar djelatnica rekla,ali kako sam to iskljucivo zbog moba ucinil jer vec imam aktivne pretplate uzeo sam Easy promo jer me kosta samo 10 kn mjesecno ako ne koristim broj.
Sad imaju i komplett tarife i cijene variraju.
Ima i Gold tarifa tu idu vrhunski mobovi po par kuna ili malo vise paket je skup ali jako napunjen opcijama.
Nur Fair nicht mehr und nicht weniger.
Symbian & Windows Mobile
Evo kupio sam mob po 1491 kn i dali ja sada moram kupovati bonove ili netrebam ?
Došla mi je poruka: "Opcija vip 0 je aktivirana. Uzivajte u kosristenju 6 obr. razdoblja bez mj. naknade . nakon toga opciju možete deaktivirati ili nastaviti koristiti za 50 kn mj."
Ne kužim kaj su mi time htjeli reči?
Zadnji uredio Picipolivadi : 19-05-2009 u 19:28
...pa jesi napravio pretplatu...ako da - kakve bonove čovječe spominješ...
...pa sve ti piše u poruci - ne kužim što je nejasno...
znači - idućih 6mj. - do studenog ove godine, u promotivnom razdoblju, možeš koristiti opciju Vip 0 - znači sa svim vip bojevima razgovaraš za 0kn (plaćaš samo 25lp uspostavu poziva) i NE PLAĆAŠ korištenje opcije u tome 6-mjesečnom razdoblju - poslije isteka iste kreće se s naplaćivanjem od 50kn - znači ako ju ostraviš aktiviranom i nakon isteka promocije - na računu će ti dolazit pretplata + tij 50kn za opciju Vip 0 ...
imam još jedno pitanje
hoću prijeći na pretplatu, dakle imam postojeći vipnetov broj (na bonove), mogu li zadržati taj broj? i dobijem li mobitel jeftinije? (;
broj naravno da možeš zadržat, a mob dobiješ jeftinije jedino ak potpišeš ugovor.
znam. želim potpisati novi ugovor, zadržati stari broj. mobitel bude jeftiniji nego kada s ugovorom dobijem novi broj ili?
Za produživanje pretplate ili prebacivanje broja dobije se nešto jeftinije mobilni uređaj.
znaš možda točno koliko? ja mislim da je 100kn al nisam siguran
![]()
...ti ćeš onda raditi migraciju a za to imaš poseban cjenik - http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9072104 ...
Bookmarks