A i ti si se nasao zaje... s tim, a imas HOME EDITION koji se puno razlikuje od XP Profession-a upravo po takvim stvarima koje ti trebas.
Rade si nabavi neku "staru kantu" pa instaliras Windows 2003 Server i tamo sve napravis kak' spada...![]()
Trebal bi program koji bi imal mogučnost da filtrira po IP-adressi ili po imenu ko smije pristupit mojem računalu u mreži a tko nesmije, dali postoji nešto takvo (predpostavljam da postoji), inaće bi to napravil s windowsima, ali imam home edition i on nema tu opciju...koliko ja znam...
Pa koji preporučujete i neki mali tutorial ako može
Hvala
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
A i ti si se nasao zaje... s tim, a imas HOME EDITION koji se puno razlikuje od XP Profession-a upravo po takvim stvarima koje ti trebas.
Rade si nabavi neku "staru kantu" pa instaliras Windows 2003 Server i tamo sve napravis kak' spada...![]()
pa kaj se home edition nemre umrežit samo s jednim računalom? to je loše za tebe u ovoj priči
The Quieter you become the more you can hear.
može se umrežit, al dobro, radim kaj mi je u opisu posla,
znam kako se radi s xp pro i kako se dodjeljuje, pitam samo dali ima koji program koji zamjenjuje od windowsa, predpostavljam da ima...samo koji?
You Hack me!
A zašto ne riješiš to sa vanjskim routerom?
POgledaj ponudu D-linka, Edimaxa ....
I kad bi znali o kojem broju računala se radi, bilo bi lakše riješiti problem.
Ne znam zašto baš inzistiraš na kompu. Po mom mišljenju ne postoji niti jedan tehnički razlog zbog kojeg ne bi mogao koristiti router.
Osim ako tvoj komp nije dio mreže u kojoj ti nisi system admin pa pokušavaš ograničiti pristup ostalim korisnicima. U tom slučaju možeš u svakom firewallu konfigurirati IP adrese kojima dozvoljavaš pristup. Jedini problem tu može biti ako su IP adrese u mreži dinamičke jer onda nikad nemaš pouzdanu kontrolu.
Zadnji uredio Sljaka : 16-05-2009 u 22:13 Razlog: napisao router umjesto komp :D
Gle, ja sam ti upravo zavrsio skolu za sistem administratora.
1. Windows XP Home Edition je ogranicena verzija windowsa upravo po tome sto ti trazis i po jos mnogo cemu. Treba ti Windows XP PRO.
2. IP Adrese se konfiguriraju preko "Windows 2003" Servera pa tako i IP Filteri. Naravno, trebas biti Admin.
3. Routeri imaju svoj IP Adresu tako da mozes preko njega iskonfigurirati kako ce "rutati" promet.
U teoriji bi to tako trebalo biti. U praksi ne znam, nisam vidio kako funkcionira. Jos sam novopeceni System Administrator, a u skoli smo ucli na Virtualnim PC-jevima.![]()
iz nekih kompiciranih razloga nemogu router koristit kao filter za ip....
nego moram sa softwareom, mislim da cu s firewallom rijesit...
You Hack me!
Bookmarks